Kolejny rok......

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolejny rok......

Post »

Witajcie kochani ;:196
Ostatnio w ogóle nie mam czasu ,dzień sie wydłuża ,a mnie go wciąż brakuje
Oli :wit - o trawki nie trzeba dbać - same rosną - w tym roku zrobię ostatnie podejście do pampasówki u mnie piach więc może przetrwa .- Do trzech razy sztuka :wink:
Jadziu Witaj ;:196
,Rabata jeszcze nie skończona jak przyjdzie kora to i kamyki wyglądu nabiorą. Niedaleko naszej działki są tak zwane Doły :wit które powstały najprawdopodobniej przy budowie wsi - tam sobie leżakują dopiero piękne głazy , ale niestety nie ma jak ich stamtąd wyciągnąć ponieważ wysiały się sosny i jest tam teraz las, wiec ani ciągnik ani inny sprzęt nie da rady ;:185
Iwonka :wit masz racje to słoneczko i dodatnia temperaturka coraz częściej daje nam znać że wiosna już za zakrętem czeka . Mam nadzieję że mrozy już nie wrócą jak straszy Zubilewicz ;:224
Ewuś
Co do host to są takie co mają piękne duże kwiaty (nawet do 12 cm )np Plantaginea i w dodatku pięknie pachną - te zostawiam ale wiele ich nie mam :wink: , resztę obcinam - oczywiście stosując profilaktykę na HVX tzn przy każdej hoście mam przypisany plastikowy nożyk i nimi ucinam kwiaty
Marysiu - jeszcze nie mam rozrośniętych okazów ;:306 , jak już będa wielką kępą to je zostawie na razie mi zależy na rozroście host i w tym celu je wycinam . Moja Liberty już trzeci rok ma tylko dwa kły - jaka ona jest powolnica to aż .... ;:223 ;:223 ;:223
Kasiu jeżeli nie zakwitnie w tym roku to na pewno będziesz cieszyć się kwiatami za rok . Ja kupiłam późną jesienią Polar Bear i jak ja zobaczyłam to na wiosnę kupilam drugą we Florini a ona mi niespodziankę zrobiła i zakwitła . Miałam dwa kwitnące Miśki ale z różnicą ok miesiąca.
Madziu :wit jak rozbiórki nie będzie to tej drewutni nie daje wielkich szans jest już pochylona na jedną stronę - przyjdzie śnieg i sama się zawali. patrzeć już na nią nie mogę bo tam mają rosnąć magnolie ;:306
Witaj Tereniu Rozgość się i podziwiaj - największy pokaz będzie w lipcu jak zaczną kwitnąc hortensje.
Ewuś - nie ma sprawy :wink: jak tylko będę miała to co Ci wpadnie w oczko to dostaniesz :wink:
Aniu witaj i cieszę sie ze Ci się podobają .

Zdjęcia będą później bo właśnie dzieciaki mnie na kręgle wyciągają także Do zobaczonka :wit
Pozdrawiam. Ewa
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Oj no jak mają rosnąć magnolie to chuchaj na nią niech się przewróci szybko :) Gdzie idziecie na kręgle? Do Manu? Lubię kręgle :) Tylko to droga zabawa.
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Ew0-Po raz trzeci chcę wysłać dziś post do Ciebie ,jak ten nie wejdzie to :twisted:

Czekam na efekty końcowe.Mysle jednak ,że ciągle coś będzie się dziać u Ciebie. ;:65

Wiosna juz niebawem,więc ja coraz częściej myśle o pracach .W sobote ma być ładna pogoda więc już się szykuje na wyjazd.
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p

Post »

Madziu magnolie przedszkolaki już rosną zadołowane w doniczkach . Jeszcze jedną mam dostać , więc 3 sztuki są Byliśmy w Manu na godzinkę to blisko mojego domku więc godzinka szybko zleciała . To prawda że tanie nie są jednak jak idziesz w 4 osoby to tak nie odczuwasz bo sie składasz , co innego np urodziny dziecka płacisz za dziecko tyle co kosztuje godzina toru czyli 45 zł . .Dziesiątka dzieciaków i 450 zł w to wliczana jest Pizza krakersy napoje i tort
:roll:
Jadziu Mam nadzieję że szybko sie ociepli na tyle abym już tam mogła nocować , niby wkład kominkowy mam ale nagrzać to po zimie to troszkę czasu zajmuje . W niedziele jak byłam to na zewnątrz 9 a w domku 3 stopnie :roll:
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewunia a jakie masz magnolię zdradź nam odmiany
ja jak miałam w planie nowa rabatkę na róże to rozebrałam balkon i stare wejście do domu ;:306
wywiozłam około 40 taczek ziemi i gruzu ale widzę że było warto ;:333
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p

Post »

Ula nie są to jakieś rarytasy ,a nazw nie pamiętam . jedna jakaś gwiaździsta - biała .
druga bodajże różowa i jeszcze mam obiecaną Aleksander (lub Aleksandra) - jakoś tak- może Olek podpowie
Pozdrawiam. Ewa
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Ewo- to tak jak u mnie w altanie zimniej niż na dworze.Córka chce kupić nowy domek drewniany,ale ja mam obawy czy ktoś go nie zniszczy podczas naszej nieobecności.Sasiadowi znowu zwineli brame wiazadową ,bo też nikt tam nie mieszka .Szkoda słów.Ja boje się latem tam zamieszkać ,żeby jakiś złoczyńca się nie wkradł i po mnie :?
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Ewcia chyba Alexandrina jeśli ta to jest piękna i warta aby dla niej rozebrać tą drewutnię
pięc lat temu sama sobie ją zakupiłam na all i to był największy mój błąd sadzonka piękny duży ale nawet nie wystartował ;:145
teraz mam Amabilis
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Pewnie chodzi o Alexandrine. Ja też ją mam. Nie wiem jednak jak się zachowuje bo posadziłam ją w sierpniu a teraz jej nie odwijałam z kapturka jak byłam. Bardzo ciekawa jestem jak się sprawuje. Mogę natomiast powiedzieć że na pewno powtarza kwitnie bo mi w sierpniu kwitła.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ewciu, nie słuchajmy dziwnych opowieści o mrozach, jeśli już to lekki przymrozek ewentualnie może być ;:108
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p

Post »

Ula , Madzia Już się cieszę na jej pochlebne opinie ;:138 .
Iwonka może tak być :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewciu śliczne żurawki, a dla bliskie bo parę zamieszkało u mnie. ;:4
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Maska pisze:Ewciu śliczne żurawki, a dla bliskie bo parę zamieszkało u mnie. ;:4
U mnie też dużo, dużo mieszka ;:138 ;:138 ;:138 Ewa pięknie prezentujesz swoje skarby ;:63 ;:63 ;:63
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52

Post »

Oj Ewuniu, cudne wszystko , żurawki zachwyciły mnie już trzeci rok , też ustawię się w kolejce do tych, których nie mam , plany mam wielkie ale przez 1/2 roku będe musiała sie bardzo oszczędzać , zupełnie inaczej to sobie wyobrażałam a samych lilii bedę miała do wsadzenia za ponad 200,00 już się boję jak dam radę , donice przygotowałam przed szpitalem , wszystko będzie dobrze jak nie będzie mrozów ale jak trzeba będzie to wtargać do domu ??? ;:145 ;:145
pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

No i jak tu nie zapałać chęcią bezgraniczną, żeby wykupić u Ewci takie żurawki :roll: ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”