Joasiu ja też właśnie chciałabym uniknąć nowych odmian. Chcę coś sprawdzonego, silnego i smacznego:) Jedno już jest pewne. Muszę kupić w sklepie zwykłym albo przez internet. Bo na ryneczku tam gdzie działka już nie kupię. Dowiedziałam się dzisiaj że sprzedają tam pakowane po 10 szt i cały pęczek trzeba wziąć. Co dla mnie już jest bez sensu.
Asiu No chempiona to ja lubię

Chyba zmuszona będę postawić na biedrooonkę. Albo Castoraamę czy coś Obbbi.
Milenko to mamy takie same zaczarowane termometry

. Oby wiosna już przyszła bo naprawdę już tak wszystko pięknieje w oczach... Co do szefa to na razie wykazuje że mu na pracownikach nie zależy.
Grażynko dla szefów w Kodeksie Pracy jest dzisiaj jeden paragraf : jak ci się nie podoba to do widzenia. Nic innego nie obowiązuje. Tempo pracy co chwila zwiększają, wymagania też zwiększają, a pensje albo w dół albo constans... . Ostatnio opowiadała mi koleżanka jak jej mąż pracował przez firmę pośredniczą jako pracownik transportu na magazynie. Został wytypowany spośród 30 osób na umowę. Wytypowano razem około 5 osób żeby przeszedł na pracownika firmy na etat. No i oczywiście niby formalność rozmowa kwalifikacyjna. Nie dotycząca umiejętności bo to pokazał jako pracownik zatrudniony z biura pośrednictwa pracy. No i generalnie skoro koordynator go wytypował to znaczy że uważa że się nadaje itd. Tam generalnie jest bardzo ciężka praca. Umowy nie dostał bo kierowniczka w biurze po rozmowie kwalifikacyjnej odrzuciła wszystkie 5 osób bo jej zdaniem nie wyróżniają się te osoby niczym. Także ja się pytam? Co trzeba umieć poza jazdą wózkiem na magazynie? Czym się wyróżniać na rozmowie? Chiński znać? Do tego żeby z paletami rozmawiać? Czy może gdyby origami umiał byłby w stanie czymś zaskoczyć kierowniczkę? To są po prostu kpiny! Na to żeby u nich zamiatać znajomość komputera może jest potrzebna. Chociaż w cale się z niego w pracy nie korzysta. Gdyby płacili z 5 tys to może i warto by było się tego chińskiego nauczyć. Ale nie za minimalną. W większości firm w naszym kraju jest żelaznych kilka zasad: siedź cicho, koniecznie rób więcej niż musisz oraz nie narzekaj na płacę.
Paulinko dziękuję za podpowiedź odnośnie odmian i listków. Będę na nie zwracać uwagę.