Asiorkowa różanka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Asiorkowa różanka

Post »

Maju musisz częściej jeżdzić ;:306
PS.
Od dwóch dni jest wycinka lasu na odcinku rondko - Strażacka ruszyła rozbudowa i jeszcze trochę nie poznacie Żołnierskiej
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Asiu a co tam na balkonie masz w tych donicach takie?
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:oj pominęłam robaczka Kasieńko :wit sorry i dzięki za takie miłe i cieplutkie słowa :oops: moja Penny też młodziaczek tylko miała jeden kwiatuszek i coś słabo przyrosła, zmieniłam jej miejsce na jesieni bo wydawało się że powoli umiera

AniuDS mam kilka doniczek na tarasiku, z boku i przed domem rosną tam świerczki, bukszpany, tuje, kosodrzewiny,dekoracje jesienno-zimowe (wrzosy i mrozy) i jedna róża, kiedys było więcej róż ale sukcesywnie wymarzały albo były zasuszone przez moją mamę jak wyjechałam na dłuższy majowy weekend nad morze z wnuczkiem a tu były upały, eksperymentuję które rośliny wytrzymają w pojemnikach i jak potrzeba szybko zmieniam dekorację lub coś osłaniam wystarczy troszke poprzestawiać i jest inaczej, najstarsze mają piąty rok troszkę im skracam świeczki na wiosnę lub przycinam
Obrazek Obrazek Obrazek
:wit
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Właśnie o iglaczkach myślałam, one by wytrzymały chyba na moim zbyt słonecznym balkonie :roll:
Wszystko inne wysiada, pelargonie, petunie, surfinie.. Wszystko mi pada od zbyt dużego nasłonecznienia.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

JSZFRED pisze:Maju musisz częściej jeżdzić ;:306
PS.
Od dwóch dni jest wycinka lasu na odcinku rondko - Strażacka ruszyła rozbudowa i jeszcze trochę nie poznacie Żołnierskiej

:wit Asiu w niedzielę jadę.... ale jestem ciekawa co zobaczę.... ;:219
To jest chyba szykowanie terenu pod obwodnicę. ;:oj
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ho, ho, o czym wy tutaj sobie gawędzicie :D A wiecie, że w Kobyłce ma być wielkie centrum handlowe (Auchan, Leroy Merlin itd.) :D
A w ogóle to zamiast u Kall... to możemy się spotkać u mnie. Asia już zna drogę :D
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AniuDS myślę,że tuje Szmaragdy i kosodrzewiny powinny śmiało rosnąć tyle, że musisz tym pierwszym dawać więcej wody co kilka dni i obsypać korą no i oczywiście muszą być trochę większe doniczki, możesz też zaryzykować z oleandrami , ale też musisz im lać co kilka dni wodę , moje stoją na patelni południowo zachodnia lokalizacja

Obrazek

Maju to chyba nietylko pod obwodnicę ;:185 no jestem ciekawa Twojej reakcji ;:oj

Wandziu o to dobre wieści z tymi centrami będziemy miały więcej miejsc na spotkanka ;:306 było by fajnie tak na przełomie marca i kwietnia rozpocząć sezon spotkankiem jestem za, oby tylko wyszło ;:138 , droga dla mnie prosta Wandziu bo wiesz, że już wcześniej poznałam tę okolicę :wit
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
Frida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2008, o 13:50

Post »

Asiu, piękny ten oleander i od razu zapachniało latem.
Pomysł rozpoczęcia sezonu spotkaniem - doskonały! Jestem bardzo za. Myślę, że chętnych nie braknie.
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu dzięki serdeczne i bardzo miło,że nas zapraszasz masz duzo ścieżek i zakątków to się jakoś pomieścimy ;:306

Danusiu Dzięki serdeczne za cieplutkie słowa ja juz tak bardzo pragnę wiosenki i ;:3, że tylko wspomnienie lata trzymaja mnie przy życiu, ;:138 to faktycznie byłoby super spotkac się w miłym gronie forumkowym i wiosennym nastroju, ale wcześniej pewnie wpadnę na chwilke do Was w któryś poniedziałek po 16, bo tylko tak mogę bez Mikołaja oczywiście jak będę zdrowa bo cos znów mnie często dręczą infekcje
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj udało mi się troszke pozbierać różanych liści, ale mimo dużego słonka zimny wiatr dawał w kość i musiałam uciekac do domku, część cebulowych zaczyna pokazywać nieśmiało noski, ale ja mam mieszane uczucia czy to aby przedwiośnie ? zrobiłam obchód i już wiem, że Erotiki będą cięte do kopca co pod nim nie wiem góra czarna, część róż ma przemrożone pędy ten lodowaty wiatr w styczniu chyba je załatwił dobrze że tylko pojedyńcze szt., no może jutro też będzie krótki wypadzik na ogródek
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Asiu, oleandry mam, tym żadne słońce nie straszne ;)
Twoje to już dorodne okazy ;:oj
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu dorodne bo często cięte inaczej by sie nie mieściły w domu i były by drapaki po kilku latach , ale powiem szczerze że mam ich czasem serdecznie dość to takie wielkie pijusy

wreszcie udało sie troszke popracować w ogródeczku przez dwa dni z małymi przerwami niestety moja wydajnośc przez zime znacznie spadła ;:185 i wiele różnych prac jeszcze muszę wykonać ;:131 część cebulowych wiosennych kwiatów wystawia nieśmiało noski reszta się zastanawia ;:oj, a mnie bolą gnatki
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

A u mnie nadal nic nie da się zrobić na ogrodzie, jest tak brzydko, że nawet się wyjść z domu nie chce.
Wciąż wszystko śpi.
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu u nas też jest ostre powietrze, a noce dość mrożne, ale w południe mozna troszke popracować na słonku :wit piję kawke zjadam pączki i idę na ogrodowy obchód je wyruszać ;:306
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ja w tym roku nie pączkowałam, akurat się musiałam struć ;:219
W ogródku działam już od 3 dni, ale efekty marne, czuje się jak kopciuszek wygrzebując uschnięte liście z kory, z szyszek i grysu ;:223
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje róże !”