Galeria nowicjuszki - Szamanka
- DAK
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lip 2008, o 19:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jako totalny nowicjusz wyczytuję wszystko co piszecie i zaraz potem lecę patrzeć, czy przypadkiem moje nie mają jakiejś przypadłości. Też zamgławiałam i nie zaglądałam do stożka wzrostu. Z jednego usunęłam resztki wody, a z drugim wieczorem wpadłam w panikę, że nadgniwa, a dopiero rano przy lepszym świetle okazało się, że to jego fioletowawy odcień ;)
Ale cały czas zastanawiam się jak to jest w naturze, przecież przy dużej wilgotności i spadku temperatury muszą wykraplać się krople rosy. A poza tym jak musieliby się bawić z tym w uprawie masowej. Znalazłam takie zdjęcie na stronie WTMO:

Ale cały czas zastanawiam się jak to jest w naturze, przecież przy dużej wilgotności i spadku temperatury muszą wykraplać się krople rosy. A poza tym jak musieliby się bawić z tym w uprawie masowej. Znalazłam takie zdjęcie na stronie WTMO:

- platynka80
- 500p
- Od: 8 cze 2008, o 22:32
Ano nie, ale to jest produkcja masowa i tam nikt sie raczej nie patyczkuje z nimi...patyczki - niezła
uwaga co do oczyszczania stożków
- Na tym zdjęciu widać plamy oparzeniowe od wody i słońca.
Ale swoja drogą, fajnie by było miec tyle storczyków....tylko kto to ogarnie, prowadząc jednocześnie
"swoje" życie
uwaga co do oczyszczania stożków

Ale swoja drogą, fajnie by było miec tyle storczyków....tylko kto to ogarnie, prowadząc jednocześnie
"swoje" życie

orion pisze:Asiu zaniepokoiłaś mnie tymi ziemiórkami.

Dzięki

Pozdrawiam, Baśka
Witaj Basiu
ja osobiście wstrzymałabym się z opryskiem zastosuj na razie ząbek czosnku, wyczytałam ,że pomaga albo zastosuj pałeczki specjalne "O" z "zielonego domu' albo provado combi pin też w pałeczkach dopiero potem oprysk jak to nie pomoże .pozdrawiam
martuś
HmmmAdiana pisze:Kawałki czosnku, powinny skutecznie pogonić towarzystwo ;)

Rozumiem obrany

To mnie uspokoiłaśjasminee1 pisze:Ziemiórki są znacznie mniejsze od owocówek. Owocówka to przy ziemiórce gigant, nie można się pomylićSzkoda pryskać niepotrzebnie...

Zastosować czysnek i będzie dobrze

Pozdrawiam, Baśka