Ogród Marty cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Marty cz. III

Post »

Witaj Martusiu :wit
Piękne piwonie i róże. oj aż mi sie zakreciło w głowie od takiej dużej ilości.
Mam nadzieję ze się nie pogniewasz jak wykorzystam Twój pomysł i posadzę koło piwoni cebule roślin wiosennych. Znakomity pomysł. ;:108
Pięknie u Ciebie i mogłabym tak spacerowac i wąchać piwnie. Pozdrawiam cieplutko i miłego weekendu z dawką słońca życzę ;:196
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Martuś dzięki ;:196 słoneczko będzie miała prawie cały dzień wiec powinno byc dobrze
tam gdzie teraz rośnie jest już w trawie i to też dla niej z pewnością za ciężko :?
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przykro mi nie mogę znaleźć złocieni. Czy możesz jeszcze raz wkleić?
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Martuniu ściskam mocno i dużo zdrówka dla wnusi. ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Gosiu,tak się te ferie skończyły chorobą, dołapał ją jakiś wirus żołądkowy ,była taka biedna ,ja już się chyba do niczego nie nadaję bo bardzo wszystko przeżywam,pojechała dzisiaj do siebie,a piwonie oczywiście nie podarowałam bo takich nie mam i nie zamówiłam bo w innych ofertach takich nie było,pozdrawiam :wit ;:196

Kasiu,dziękuję,wnuczka pojechała a ja przeżywam i nadrabiam zaległości ,trzeba wrócić do ogrodu,buziaczki dla Ciebie ; ;:196

Marysiu,może jakoś pomału wyzdrowieje ,ale pogoniło mnie bo wiesz jak ktoś potrzebuje Twojej pomocy to wtedy wszystko inne się zostawia ,ale nie byłabym sobą gdybym nie otwarła laptopa ,a Iwonka dała mi link na piwonie i oczywiście musiałam tam wejść no i nie wyszłam bez piwonii,ale zrobiłam to szybciutko ;:306

Małgosiu,a u nas dalej wiosna,mam trochę pracy przy laptopie ale chętnie poszłabym ryć nowe rabaty pod piwonie, to dla mnie najlepsze na wszystkie stresy, moja wnuczka złapała wirusa żołądkowego,bardzo ją sponiewierało i jeszcze jest chora ale już pojechała,pozdrawiam gorąco ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sylwio,kochanie wszystko co Ci się podoba możesz sobie zrobić u siebie ,czasem jakaś mała podpowiedź może rozwiązać problem albo naprowadzić na jakąś koncepcję i bardzo mi z tego powodu miło,że mogę w czymś pomóż ,tak mnie w ostatnich dniach pogoniły problemy ,że nie zauważałam słońca,może będzie jutro,pozdrawiam gorąco,i buziaczki :wit ;:196

Ulciu,jeżeli ta piwonia jest już duża to możesz ją podzielić na pół i zasadzić choćby 40 cm od siebie i już zrobisz mały placyk piwoniowy i jeszcze pamiętaj że nawozisz nawozami fosforowo-potasowymi a azotu niewiele i wtedy jest dużo kwiatów,oczywiście jak podzielisz i ją ruszysz to na pewno w pierwszym roku będzie skrmnie kwitła,ale jak się zasiedzi to pokaże,pozdrawiam :wit ;:168

Gosiu,jutro pokażę ;:168

Joasiu,dziękuję tobie też życzę miłej niedzieli,buziaczki dla Ciebie ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Martusiu z przykrością czytam o chorobie wnuczki, życzę Jej szybkiego powrotu do zdrówka ;:167
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 gru 2008, o 11:54

Post »

Cześć Marto ,jestem i gorąco cię pozdrawiam Ewa :wit
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Martuniu, wnusia wyzdrowieje, niestety wirusy żołądkowe są bardzo męczące ale wiadomo że przejdą, dorosłemu wytłumaczysz, a dziecko nie wie dlaczego ma cierpieć, szybciutko wyzdrowieje i zapomni, a babcia cóż, jest od tego żeby się o wnusię zamartwiać i rozpieszczać :D
Chciałabym też zasięgnąć Twojej rady oczywiście w sprawie piwonii, bo to Ty jesteś matką chrzestną mojej piwoniowej rabatki :D Opieram się tylko na tym co znalazłam na stronach szkółki, muszą rosnąć w dwóch rzędach, na inne kombinacje miejsce nie pozwala. Chciałam z tyłu dać te większe a z przodu mniejsze, i tak je ustawiłam, w pierwszym rzędzie w centrum White Cap a po bokach jasne kolory Callie's Memory i Sorbet, w drugim rzędzie za White Cap Rospberry Sundae i po bokach Paul M.Wild i Incpecteur Lavergne, tylko że zostaje mi jeszcze Boul's of beauty i drzewiasta Rock's variety i nie wiem gdzie je upchnąć, czy może posadzić gdzieś indziej ;:131 a nad bylinami jeszcze się zastanawiam, na pewno lilie ale co jeszcze żeby kwitło do jesieni?
Wszelkie rady bardzo miło widziane ;:196
Słonecznej niedzieli życzę ;:3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś,już idzie ku dobremu,ja tez myślę że będzie dobrze ,dziękuję za wsparcie ;:196

Ewciu,tak się cieszę że jesteś,zawsze wpadaj pozdrawiam cię ;:168

Iwonko,sytuacja z moją wnuczką jest szczególna,mogą te piwonie rosnąć w dwóch rzędach,dobrze to rozmieściłaś ,a między nimi dopóki jest miejsce,można posadzić jeszcze floksy,przetaczniki, naparstnice,ostróżki,jastruń jesienny,rozchodniki,zawilec japoński też kwitnie do późna ,muszą to być rośliny wyższe od liści piwonii,pozdrawiam i życzę miłego odpoczynku :wit ;:196,zapomniałam o tych co Ci zostały,spokojnie zasadź ich w innych widocznych dla Ciebie miejscach ,żebyś mogła nacieszyć oczy ich kwiatami i będą wtedy przy innych roślinach,,pięknie też wyglądają w różach, tylko wyższych, a piwonie na kraju
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Złocień żółty
Obrazek

złocień wielki"Wirral Supreme"
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

100 letnia piwonia z bliska
Obrazek
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Martuniu zajrzałam i się nie zawiodłam :D jak zwykle pięknie, te łubiny, bodziszki...aż dech zapiera.
Powiedz proszę ile lat ma Twój ogród? Takie rozrośnięte gęstwiny bardzo mi się podobają a leszczynę bordową o kręconych pędach też posiadam. Jest niesamowicie dekoracyjna ;:108
Pozdrawiam życząc udanego tygodnia :wit
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu,dziękuje za takie pochwały mój ogród ma 9 lat ale to najstarsza część, co roku powstawała następna i tak po kawałku do dzisiaj ,ciągle coś dorabiam ,w jesieni zrobiłam 2 nowe rabaty a w styczniu też zrobiłam 3 nowe miejsca pod piwonie ,które mają przyjechać na wiosnę,i tak w nieskończoność ogród się buduje,całuski dla Ciebie i powodzenie w nowym tygodniu ;:196 :wit
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Martuś miło tak mieć gdzie "dorabiać"rabaty...choć ja mając obok działkę synowej nie podjęłam się już dalszej uprawy i działka została sprzedana bo młodym przestało się chcieć... ;:131 Razem to było 8,50 ara.Doszliśmy z eM do wniosku,że już nie będziemy się porywać na uprawę 2 działek ..ale własny ogród przydomowy to co innego !Taką piwonię jak Twoja też mam ale nazwa nn...u mnie już ponad 30 lat , była jedną z pierwszych u mnie! :)

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

Marto jak zwykle rośliny prześliczne.Zdjęcie maka super.Co on ma za dwie"piłeczki" jesienią lub na drugi rok muszę zakupić u Ciebie Złocień wielki"Wirral Supreme" mam leszczynę pogiętą ale o zielonych liściach. Też ładnie wygląda
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”