Wiosenne planowanie w wiejskim ogrodzie cz.16

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Wiosenne planowanie w wiejskim ogrodzie cz.16

Post »

Marysiu co Ty wywołać te wszystkie zdjęcia :shock: ile roślinek za to będzie a może pół kurnika....i po co żeby moje nazwisko gdzieś tam zawisło ;:185
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Marysiu Byłem dziś u rodziców, oglądaliśmy Twój ogród , akurat był za oknem zachód i mówię, że pewnie latasz z aparatem po ogrodzie i fotografujesz - nie pomyliłem się :D Mama się dopytuje czy na pewno przyjedziesz wiosną :D Dziś już zrobiliśmy plan warzywnika, nie będzie w tym roku pomidorów, fasoli, brukwi, kalarepy , za to nastawiamy się na więcej marchwi, buraków, pietruszki , sałaty i rzodkiewki bo to idzie w największych ilościach. Taka pogoda pobudza do planowania i m. in. wymyśliliśmy, że maliny zmienią miejsce zamieszkania na mniej wietrzne i wilgotniejsze bo są bylejakie. Dobrej nocy :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Michale jak milutko, po takim zaproszeniu postaram się wiosną zawitać do Księcia :lol: Ja wczoraj robiłam taką przymiarkę siania, bo wyłączyli mi net i pomidorów już mam 34 rodzajów, a jeszcze z akcji nie dostałam nasion :roll: Nie wyobrażam sobie warzywnika bez pomidorów i przetworów z nich, fasolka obowiązkowo i kalarepkę wszyscy lubimy ;:215 Brukwi raczej nie, ale może dla kur :?: A jak zejdzie śnieg to przystępuję do budowy grządek. Pozdrów rodziców i do wiosny :wit
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Dziękuję ;:168 Nie żebyśmy pomidorów nie lubili, uwielbiam je, ale tyle było przy nich roboty jak przy całym warzywniku albo i więcej, gnojówki, zasłanianie na mgły, na grady, podwiązywania, opryski....i to tylko przy 6 krzakach. A tu jeszcze cały sad do obrobienia, ziemniaki i ogród :D Kalarepę też lubię ale już drugi rok mi zajeżdża siarką, tak samo brukiew, więc w tym roku ich nie będzie. Matkobosko 34 rodzajów ;:oj Marysiu ogrodu Ci braknie :lol: A fasolki w tamtym roku nikt nie chciał jeść, nie wiadomo czemu. Ja jak śnieg zejdzie najpierw drzewa obcinam, potem warzywnik, pod ziemniaki zrobię, potem maliny przesadzić, grządkę z ostróżkami przerobić...i już na pewno będzie połowa kwietnia :wink:
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,wróciłam ,czas mnie tak goni ze wszystkim ale musiałam tu wstąpić ,piękne kwiaty wysiewasz,dzwonek irlandzki też kiedyś siałam,ale stwierdziłam że już nie będę, natomiast nasturcję sieję ale taką zwykłą bo ona bardzo mi się podoba,Twoja też piękna ale nie spotkałam takiej ;:168
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja też będę dzisiaj siała niecierpki i petunie. Kupiłam w Aldiku gotowe szklarenki z ziemią i nasionami,tylko siać. :heja Już lepiej się czuje ;:333
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dzień dobry Marysiu. Mnogość gatunków jaką posiadasz w swoim ogrodzie bardzo mi imponuje, pisałam to już, ale wiele roślin pierwszy raz widzę u Ciebie. Dzwonki irlandzkie piękne, w zeszłym roku próbowałam zrobić rozsadę, ale się nie udała, wg zapisków za wcześnie wysiana i bardzo wyciągnięta była. Zdaje się, że nasionek zostało więc w tym roku popróbuję jeszcze raz.
Marysiu, na jaką wysokość planujesz te skrzynie w warzywniku? Czas mija nieubłaganie, więc mam nadzieję, że i ja zdążę to sklecić choćby na części warzywnika. W przyszłym tygodniu przymierzę się do planów, cały czasz siedzę w wątkach warzywniczych i przyswajam wiedzę, wczoraj na tapecie był bób. I tak czas do wiosny pewnikiem zleci niepostrzeżenie.
Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę słonecznego weekendu.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Michale no skoro lubisz pomidory to proponuję sklecenie tunelu foliowego, bo wtedy mniej chodzenia a pomidory własne nie mają porównania z kupnymi ;:333 Ten zmieniony smak może mieć związek z glebą, może trzeba zrobić analizę? ja z ziemniakami dałam sobie spokój, bo mogę kupić u rolnika pyszne ziemniaki to po co się męczyć. Teraz jedzą je głównie kury bo ja staram się odzyskać linię ;:306
Martuniu jak miło że myślisz o moim ogrodzie i wpadłaś, ja te nasturcje (nasiona) kupiłam dwa lata temu i teraz już sieję swoje (wyślę!)
Irenko to w maju wsadzisz już kwitnące rośliny :D najważniejsze że dolegliwości mijają ;:333
Bogusiui wysokość zależy od surowca, bo mój będzie tylko i wyłącznie z odzysku. Ciągle chodzę w pole i patrzę ile jeszcze śniegu ...no i ziemia zmarznięta. Ale w zasadzie skrzynie można zbijać, muszę chyba jakimś podstępem wyciągnąć w pole M bo nie które rzeczy musi poradzić a może i zrobić :wink:
Dzwonki irlandzkie dostawałam w pracy w bukietach i zawsze mnie frapowały, więc pomyślałam: czemu nie? wschodzą bardzo nie równo i to potwierdziłam czytają teraz w necie.

Serdecznie wszystkich pozdrawiam i życzę miłej soboty!
Awatar użytkownika
atka
100p
100p
Od: 3 wrz 2008, o 19:12

Post »

Dzień dobry Marysiu, uwielbiam Twoje wątki, ale pędzisz jak luxtorpeda i nie zawsze mogę nadążyć. Postanowiłam jednak przytulić się do ogrodowego, bo wiedzy ogrodniczej u Ciebie co niemiara, a mnie ciągle jej brakuje.
Joasia
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Joasiu jakże mi miło że mi towarzyszysz i że chcesz bywać oficjalnie Witam Cię serdecznie i obiecuję że każde nowe doświadczenie opiszę, żeby albo skorzystać albo uniknąć błędów. mnóstwo wiedzy wnoszą moi goście ;:4 Zapraszam!
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53

Post »

Marysiu,kiedy mogę spodziewać się, że ranniki wyjdą z ziemi? Tych zeszłorocznych wcale nie widać, a krokusy (marna) już wychyliły się na świat..
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu moje są w miejscu gdzie jeszcze resztki śniegu są, ale czytałam u kogoś, że już wychodzą więc szukaj :uszy Ranniki nie wymarzają powinny przetrwać każdą zimę.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

U mnie jeszcze wysokie zaspy śniegu, więc roślinki śpią pod kołderką..... ale widziałam w forumkowych ogródkach, ze już nawet hiacynty szyszki pokazały ;:oj
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53

Post »

Coś sobie przypominam, że tej zimy ze 3 razy odśnieżałam... :;230
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Piękne u Ciebie. Zachód słońca ....wow. I te łany kwiatów. Nie dziwię się, że goście w wypasionych futrach zachodzą w takie progi. Zaintrygowałaś mnie amforą, a o marunie pierwszy raz czytam...idę poczytać.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”