Moja przestrzeń - koza

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ulka, to bardzo się cieszę ;:79
Jest mi głupio prosić, ale nie spotkałam się jeszcze z tą trawką u mnie, a bardzo mi się podoba.
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13

Post »

Ula, chwilę musiałam pomyśleć za co mi dziękujesz :oops: :oops: :oops: i chyba się domyśliłam.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Awatar użytkownika
koza
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lip 2006, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gabrysiu!!!! Ta trawka pierwszy sezon u mnie i jestem zachwycona !!!! Jeśli u Ciebie w przyszłym roku też taka radość z niej będzie to cieszyć będzie się nas więcej !!!! A to wszystko zaczęło się od Kryski!!!!
Krysiu!!! Pewnie się dobrze domyśliłaś ;:11
Ulka buziaki przesyła
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

koza pisze:Gabrysiu!!!! Ta trawka pierwszy sezon u mnie i jestem zachwycona !!!! Jeśli u Ciebie w przyszłym roku też taka radość z niej będzie to cieszyć będzie się nas więcej !!!! A to wszystko zaczęło się od Kryski!!!!
Ulka, jeśli wypatrzyłaś coś u mnie, to pisz...
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21

Post »

Witaj Kózko miła!
Jak miło gościć na Twoim ranczo po tak długiej przerwie!!! :D :D :D Ranczo coraz bardziej ukwiecone i takie sielskie, że chyba mi się w nocy przyśni! Masz tam jak w raju! I to pole do popisu....
Niesamowite zdjęcia poziomej "trąby powietrznej"... A balony to i u mnie bywają... (Może te same... :;230 :;230 :;230 ) I rozplenicę mam chyba taką samą, tylko z wrodzonym sobie lenistwem kupiłam gotową sadzonkę :oops: ... W przyszłym roku chyba zasieję, jak Ty. Czy siałaś wcześniej w doniczce czy wprost do gruntu?

ściskam Cię, Kózko, serdecznie, ;:168
Awatar użytkownika
koza
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Gabrysiu !!!! Wpadnę popatrzeć z wielką przyjemnością :D
Alusiu!!! Jak miło , że zajrzałaś :lol: Rozplenicę siałam bezpośrednio do gruntu pod koniec kwietnia.
Sielskość mego zakątka to cisza i spokój....... Niestety wszystko co piękne kończy się. Za miesiąc będę już pakowała się na zimowe pielesze mysłowickie.
Póki co cieszę się słonecznikami (najwyższe mają 3 m) i cyniami :
Obrazek Obrazek

Nawłocią i jeżówką :
Obrazek Obrazek

Zbieram grzyby i staram się zapomnieć o tych zwiastunach jesieni ...... :
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pozdrowionka i uściski dla Wszystkich ;:167
Ulka buziaki przesyła
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ula, to co pokazujesz na zdjęciach - grzybki, nawłoć, astry- to zwiastuny jesieni ale kolory całkiem letnie. :lol: A ten biały to zimowit , jeszcze białego nie widziałam, a zresztą co ja tam widziałam . Czy te grzyby to u Ciebie rosną za miedzą? :wink:
Awatar użytkownika
koza
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Krysiu!!! Do lasu mam ok.100 - 200 m . W tym lesie dopiero wysyp za 10- 14 dni :lol: Wtedy też maślaki u mnie na działce będę zbierać. Na razie chodzę na prawdziwki kapkę dalej. Przemierzam kilometry :lol: A wieczorem kiedy wszystko posortowane , kiedy na tackach suszą się prawdziwki (wysyp podgrzybków jeszcze przed nami ), a marynatki już w słoikach, kiedy jesteśmy po grzybowej kolacyjce (może w dobie językoznawstwa na forum bezpieczniej powiedzieć kolacji :D ) - siadam przed ekranem tv z nogami w misce :oops:
Nie masz białych zimowitów ? Będziesz miała ;:15 ;:11
Buziaki i pozdrowionka
ulka -koza
Ulka buziaki przesyła
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ulka ale grzybowe odstawiłaś...... :roll:
No, no gratuluję takich zbiorów. U mnie już tylko chyba podgrzybki będą, jeśli w ogóle pójdzie coś znależć, bo grzybiarzy więcej niż drzew w lesie.
Ale co tam - swoje już nazbierałam. :wink: :lol: Teraz to tylko przyjemność mi została z chodzenia po lesie a jeśli do tego jeszcze jakiś grzybek się znajdzie to i radość bęzie większa.
Słoneczniki trzy metrowe,....... boziu :roll: a czegóś to im zadała ,że tak rosną ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dzięki Kózko, już się cieszę na te zimowity. U mnie jeszcze nie ma grzybów, w naszej okolicy był najdłuższy okres bez deszczu.Tylko w ogrodzie nazbierałam przez trzy dni tyle podgrzybków by syn mógł mieć na kolację/cyjke ha,ha/ jajecznicę z grzybami i pomidorem. :cry: Mam nadzieję, że jeszcze i u nas będzie wysyp grzybów i ja też się obłowię /obgrzybię :lol:/. A te moje podgrzybki to nie wyrosły tak same z siebie. W poprzednich latach znosiłam z lasu stare robaczywe grzyby, głównie prawdziwki, wyrzucałam blisko dębów na końcu ogrodu i coś wyrosło. Z roku na rok pokazują się coraz lepsze gatunki . W ubiegłym roku były tylko "gęsie pępki" a w tym już podgrzybki. W przyszłym muszą być prawdziwki. Znajome grzybiarki znoszą mi nadal wszystkie odpadki grzybów a ja rozsiewam to w różnych miejscach. Za kilka lat jak już będę chodziła z laseczka to na grzybki będę miała bliziutko. :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
atomek
100p
100p
Od: 26 lip 2006, o 23:05

Post »

Ula też lubię grzyby i pyszną zupkę z borowików w Twoim wykonaniu.
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Od tych grzybów to już się cala zaplułam! ;:152 Chyba ja też się na grzyby wybiorę... :roll: ;:108 Chociaz nie jestem pewna czy coś znajdę, bo kilka dni temu sąsiad był na grzybach (dawno tu mieszka, więc zna miejsca), i przez pół dnia chodzenia znalazł 5 grzybów... :?
Awatar użytkownika
koza
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grażynko!!!! Miałaś żniwa borowikowe !!!! Teraz ja mam :D Podgrzybki ciągle pojedynczo.... A słoneczniki - no cóż siałam je w miejscu gdzie był tylko piasek więc 3/4 kompostownika tam taczkami przetransportowałam wiosną :D Odwdzięczyły się :lol: :lol: :lol: A tak na serio o grzybach...... Uwielbiam chodzić po lesie. Nie wiem jakie las aromaty wydziela ale wiem , że w lesie czuję się najlepiej ;:79 A grzyby to miły i smaczny dodatek do moich spacerów......
Krysiu!!!! Trzymam kciuki za Twoje grzybki ale......kochana gdyby z odrzutów grzybowych tak łatwo było na nowe grzyby liczyć , to u mnie zamiast trawy podgrzybki i prawdziwki oczy by cieszyły !!!!!Od dobrych kilku lat wyrzucam pod moje sosny i świerki i.........kicha. Może Tobie się uda !!!
Atomku - Radosiu !!!! Cieszę się, że pamiętasz smak zupy z prawdziwków choć to już ponad rok.... ;:144 Powtórka z rozrywki ciągle możliwa :lol: :lol: :lol: :lol:
Alutka!!!! Daleko jesteś !!! I może u Was trufli więcej niż prawdziwków.......Wiem, ze potrawa z grzybków świeżych nie zastąpi innych ale jakby co na susz możesz liczyć !!! :lol: :lol: :lol:
Pozdrowionka i buziaki dla Wszystkich !!!!
PS. Wybaczcie , że do Was nie zaglądam........gonię na resztkach ale za kilka dni nowy limit :lol: :lol: :lol:
Ulka buziaki przesyła
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Masz rację Ulka. Ja dzisiaj zrobiłam chyba z 20 km i zaledwie ze 2 kg grzybów znalazłam z czego 1/3 do wyrzucenia bo robaczywe były. Ale taki spacer to jest to :!:
Po powrocie wieczorem padam do łóżka i nawet gdyby mnie wszystko bolało, to nie czuję bo już śpię :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Kózko, kochana jesteś! ;:97 ;:196
(A Grażynka to chyba przez sen gada... :;230 )
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”