Mój storczykowy kącik :) cz. III
Re: Mój storczykowy kącik :) cz. III
Aniu, jestem i ja. Przede wszystkim gratuluję kolejnej części
. Śliczne kwitnienie "czarnej perły", kiedyś na pewno sobie sprawię. Pięknie jej z tym bordowym środkiem. Będę zaglądać z przyjemnością bo bardzo lubię śledzić losy Twoich podopiecznych.

- kahim
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 cze 2011, o 10:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pięknie wygląda na ostatnim zdjęciu ta perełka 

- Dufin
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
Meiss widziałam ostatnio FM za dość przystępną cenę 60 zł w sklepach internetowych, normalnie kosztował 150 zł więc może warto wykorzystać tą szansę?
Aniu cieszy mnie niezmiernie, że i w trzeciej części będziesz ze mną
"Perełka" jest tylko umownie Perełką, bo tak na dobrą sprawę nie miała żadnej "metki"
a że najbliżej jej właśnie do Phal. Black Pearl i wyglądem i ceną to tak ją ochrzciłam by wiadomo było,o którego storczyka chodzi
Kasiu mi tam się bardziej podoba w słonku
jest wtedy taki błyszczący
Kochani rozwinął się u mnie pączuś na hybrydce. Kwiaty będą tylko dwa bo pozostałe 4 frywolne i krnąbrne,opadły.. Rok temu ten storczyk też bardzo skąpo mi zakwitł i jestem zawiedziona bo to najsilniejsza roślina jaką mam. Myślałam, że wybuchnie kiścią kwiatów, zawstydzi inne storczyki i mnie samą, że zlecą się wszystkie bzykowate by podziwiać dzieło natury, krórej moje ręce pomogły, że pęd będzie się załamywał pod ciężarem kwiatów, a póki co to mi bliżej do załamania się
Ze względu na swój pokrój, ogromne liście i większą doniczkę 15 cm, choćbym chciała nie jestem w stanie go postawić na parapecie bo zawadzałabym o niego. Stoi więc na stoliku. Początkowo nie podpinałam pędu i to chyba było błędem bo słonko nie docierało do pączków i usychały. Teraz podpięłam by pączki znalazły się wyżej i to pomogło. Nie jest to żaden specjalny kwiat - jeden z pierwszych, ale lubię go za delikatne kolorki
Oto moja burza kwiatów!

Aniu cieszy mnie niezmiernie, że i w trzeciej części będziesz ze mną

Kasiu mi tam się bardziej podoba w słonku

Kochani rozwinął się u mnie pączuś na hybrydce. Kwiaty będą tylko dwa bo pozostałe 4 frywolne i krnąbrne,opadły.. Rok temu ten storczyk też bardzo skąpo mi zakwitł i jestem zawiedziona bo to najsilniejsza roślina jaką mam. Myślałam, że wybuchnie kiścią kwiatów, zawstydzi inne storczyki i mnie samą, że zlecą się wszystkie bzykowate by podziwiać dzieło natury, krórej moje ręce pomogły, że pęd będzie się załamywał pod ciężarem kwiatów, a póki co to mi bliżej do załamania się

Oto moja burza kwiatów!

- kahim
- Od: 30 cze 2011, o 10:55

Burzliwy kwiatek bardzo ładniutki, ale szkoda, że dosyć samotny

Fajną ma warżkę- taką dwubarwną

Może burzy kwiatów nie ma ale za to o co jest, jest śliczne
.

- Krychna
- Od: 23 mar 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Chociaż miała być burza kwiatów to ten co kwitnie jest taki uroczy
,ze nadrabia za braci.

- Karnova
- 1000p
- Od: 7 kwie 2011, o 14:17
Aniu piękne ma kwiaty takie delikatne i bardzo podoba mi się ostatnie ujecie piękne. Co do burzy kwiatów istne szaleństwo 

"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
- misiaczek437
- 200p
- Od: 30 mar 2012, o 18:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Congratulations
pięknie wygląda ten Twój parapecik , a te paczki i kwiatuszki boskie [a jutro wybieram sie do .. ikeii to dam ci znac czy byl ten twoj storczyk ]

pięknie wygląda ten Twój parapecik , a te paczki i kwiatuszki boskie [a jutro wybieram sie do .. ikeii to dam ci znac czy byl ten twoj storczyk ]
"Są dwie drogi, aby przeżyć życie. Jedna to żyć tak, jakby nic nie było cudem. Druga to żyć tak, jakby cudem było wszystko." A. Einstein
Pozdrowionka ;) // Mariola
Mój Wątek : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=54448" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrowionka ;) // Mariola
Mój Wątek : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=54448" onclick="window.open(this.href);return false;
- Dufin
Kasiu, Aniu, Krysiu, Wiki, Justyno, Mariolu - bardzo Wam dziękuję
zawsze wygrzebiecie jakieś miłe słówka, nawet jak nie ma za bardzo co chwalić 
Mariolu ja byłam w ten weekend w ikei i niestety nie było nic ciekawego, nie mówiąc już o takich okazach jak Phal. Tzu Chiang Balm
Tak w ogóle ktoś usunął mi wpis w stopce!
Jeśli znajdziesz takiego to chętnie go kupię
Jeśli oczywiście będzie Ci się chciało bawić w przesyłki 

Mariolu ja byłam w ten weekend w ikei i niestety nie było nic ciekawego, nie mówiąc już o takich okazach jak Phal. Tzu Chiang Balm

- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
To jest wątek merytoryczny drogie Panie, na dyskusje co jest w Ikeii a co w Biedronce zapraszamy do sekcji Personalne... choćby tutaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=71683
Ogłoszenia? Ogłoszenia umieszczamy nie w stopce lesz w wydzielonej na forum sekcji OFERTY
http://forumogrodnicze.info/viewforum.php?f=11
Chyba już pora byście poznały regulamin forum?
Ogłoszenia? Ogłoszenia umieszczamy nie w stopce lesz w wydzielonej na forum sekcji OFERTY
http://forumogrodnicze.info/viewforum.php?f=11
Chyba już pora byście poznały regulamin forum?
Aniu,
ten "czarny" cudny jest, pięknie się prezentuje zarówno w słonku jak i bez niego. Zaś różowy... jest taki dostojny! Aż szkoda, że nie ma tej wyczekiwanej burzy kwiatów, byłby zjawiskowy
Może wypuści kolejny pęd latem, z dużą ilością pąków?
Rozgoszczę się i ja, pozwolisz?

Rozgoszczę się i ja, pozwolisz?
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
- Dusiaaa
- 1000p
- Od: 4 cze 2012, o 08:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
no piękne Dufinowa, podoba mi się ta ciemna barwa
nie mam takiego w swojej kolekcji ale jak tylko pojawi się okazja na pewno kupię 

=> zapraszam na storczyki po mojemu<=
Marzy mi się: Bellina, Piccolo red, Black Bird,Vanda i więcej parapetów
Marzy mi się: Bellina, Piccolo red, Black Bird,Vanda i więcej parapetów
- dzika
- 500p
- Od: 17 lut 2012, o 21:43
Ależ kobieto pędzisz! To już trzecia część
Piękne storczyki i coraz lepsze zdjęcia! Gratuleję! Z przyjemnością oglądam Twoją kolekcję

Piękne storczyki i coraz lepsze zdjęcia! Gratuleję! Z przyjemnością oglądam Twoją kolekcję

- Dufin
Janeczko ja również bardzo lubię tego burego storczyka
Byłby jeszcze ładniejszy gdyby nie zasuszył tylu pączków, bardzo na niego liczyłam, ale może za jakiś czas wydłuży jeszcze pęd w słonku
Dusiu czasem pojawia się w OG, więc im bliżej wiosny tym większe szanse, że znajdziesz takiego
Dzika no cóż..
Poprzedni wątek to była głównie zieleninka, mam nadzieję, że teraz się to zmieni
co do zdjęć, miło mnie zaskoczyłaś
Przyznam, że nie znam się na fotografii i raczej wychodzi to u mnie tak,ze raz się uda a raz nie
nie znam żadnych trików
Phal. Shanghai rozwinął trzeciego kwiatuszka. To już jego przedostatni (również zasuszył 3 pączki) ale pomimo niewielkiej ilości kwiatów, bardzo mi się podoba
Miałam pokazać zdjęcie, gdy rozwiną się już wszystkie kwiaty ale ten czwarty i tak jest schowany, więc niewiele to zmieni
ładnie się kwiatuszki ułożyły i bardzo lubię te subtelne piegi na ich warżkach, więc z przykrością informuję, że ponudzę Was nim jeszcze

Dusiu czasem pojawia się w OG, więc im bliżej wiosny tym większe szanse, że znajdziesz takiego

Dzika no cóż..

Phal. Shanghai rozwinął trzeciego kwiatuszka. To już jego przedostatni (również zasuszył 3 pączki) ale pomimo niewielkiej ilości kwiatów, bardzo mi się podoba