Mój ogród wśród łąk

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Mój ogród wśród łąk

Post »

Małgosiu!
A ja mam i odwrotne doświadczenia te własne bardziej żywotne niż kupne, ale akurat cynie siałam tylko kupne.
Ale nie zrażam się. Dalie sieję tylko zbierane i mam cudowne ;:333
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu - człowiek całe życie się uczy i ......ja chyba źle suszę, albo w jakimś złym czasie zbieram moje nasionka ;:218 Jak dotąd to tylko aksamitki i kosmosy mi dobrze wschodziły z moich samoręcznie zebranych ..Muszę się podszkolić w zbieraniu nasion...A dalie miałam pomponowe siane, ale.....nasion nie zebrałam :evil: :wit :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Małgosiu w necie roślinę i nasiona można znaleźć i można porównać czy wyglądają na dojrzałe.
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Jedyne astry które mi urosły, posiałam na grządce między warzywami.W ogródku zupełnie mi nie rosły :? Wzeszły pięknie, aż pewnego słonecznego dnia, babcia męża poszła mi pomóc pielic marchewkę.Jakimś cudem został się jeden ;:224 :;230
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17

Post »

Tak to już jest... latka lecą- a jeszcze niedawno było naście :D cynie piękne- muszę się zaopatrzyć w nasiona bliżej wiosny- zachwycam się nimi nie tylko, ze względu na walory estetyczne- jak rosną w ogrodzie, ale też na to, jak długo potrafią pięknie wyglądać w wazonie ;:108 dalie- nadal nie mogę wyjść z podziwu ile mają form i kolorów ;:167 astry igiełkowe- takie pomponiki na rabacie ;:224 zmobilizowałam się Twoimi zasiewami i robiłam pierwsze przymiarki do zakupu nasion w ogrodniczym ;:224 niestety lobelię mieli tylko różową- a mi się marzy niebieska... no nic po niedzieli ruszam na obchód sklepów ogrodniczych :wink: najwyższy czas pomyśleć o wiośnie ;:224
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Gosiu- mnie też nie zawsze wszystko wschodzi z nasion.Ale najlepiej śmierduszki.
Pozdrawiam i miłej soboty :wit
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Weekend spędzam w domku z przeziębioną latoroślą. Dzisiaj przywitało mnie przecudowne słońce ;:3 . Już poczułam że wiosna coraz bliżej. Nawet kawkę wypiłam wygrzewając się w promieniach słoneczka. Oj już bym coś tam pogrzebała, ale śniegu jeszcze sporo.

Marysiu - dziękuję za dobre rady dotyczące nasion. Dobrze posłuchać tak wytrawną ogrodniczkę.

Aniu - mi też kiedyś teściowa wypieliła astry :D i żadnego kwiatka nie było, dokładna była :wink:

Kelpie - widzę że podjęłaś decyzje o sianiu ;:138 Brawo. Ja moje 3 kobee przesadziłam już do ziemi właściwej, reszta dojrzewa do tego momentu. Dziwne te nasionka, bardzo nierównomiernie wzrastają. Niektóre są w fazie przebijania się przez ziemię dopiero.

Jadziu - mówiąc o śmierdziuszkach masz na myśli aksamitki?? U nas jeszcze turki na nie mówią :wit

Dobrej nocy.
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Małgosiu mamy tak samo-moja Gwiadka szaleje na lodowisku dzień dnia(chyba mi rośnie Kathraina Wit) i są tego efekty...Jak będzie czas na zbieranie nasionek to Wam wszystko powiem dziewczyny :)
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A mi moja mama wypielkiła wszystkie malwy ,bo nie wiedziała co to jest ;:306 ;:306 potem mówiła ze nasadziłam jakichś chwastów to wzięła i wyrwała.
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Tak Małgosiu- śmierduchy ,turki itd,Jak zwał tak zwał,ale je lubie,bo nigdy nie zawodzą . :wit

Mariaw- Twoja mama jak moja córka wszystko wychacze, a potem mówi "tak nie wiedziałam ,myslałam ,że to chwasty" ;:306 a mnie :twisted:
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

Z Waszych opowieści wnioskuję, że mam szczęście w nieszczęściu nie mając nikogo do pomocy w pieleniu :lol: .
Awatar użytkownika
MamciaTerenia
1000p
1000p
Od: 1 lis 2012, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja również mam to szczęście w nieszczęściu... pielę sama i jak tylko moja mama przychodzi na działkę ma zakaz czegokolwiek wyrywania...ile ja się pozbyłam sadzonek ;:306 Zawsze robiła niewinną minkę i mówiła..a ja myślałam że to chwast :lol:
Pozdrawiam, Tereska
Aleja Różana 33 cz. 3
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Też nie lubię pomocy w ogrodzie...taka zosia samosia ze mnie...
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj piękny słoneczny dzień. Wiosenny ;:3 Dopiero wróciłam z ogrodu, nie mogłam się nacieszyć tą pogodą. A w ogrodzie, jak to w ogrodzie, zawsze do pracy coś się znajdzie. Pobieliłam drzewka owocowe ( poprawa makijażu :wink: ) i przy okazji stwierdziłam, że kilka jabłonek trzeba będzie wyciąć. Są bardzo chore..I poczyniłam już projekty nowych rabat :D

Marzenko, Marysiu,Jadziu, Edytko, Tereniu - dziękuję za odwiedzinki ;:196 i jak widać mamy wspólne doświadczenia z tak zwanymi "szkodnikami" ogrodowymi :D

Zachłyśnięta wiosną zauważyłam coś wyłaniającego się z głębin .

Obrazek

Obrazek

A z okolicznych pól i łąk powoli śnieg odpływa

Obrazek

Obrazek

Moja pomoc w odśnieżaniu

Obrazek

i moja biżuteria ogrodowa

Obrazek
Marzenka79
1000p
1000p