Witaj Aniu, piękna kolekcja kaktusów gratuluje a wspomnienia lata jak najbardziej rozwesalą dusze i serce. Kochana już niedługo wiosna
Jak mija Ci sobota? Co słychac u Ciebie? Pozdrawiam i cieplutko pozdrawiam i przesyłam dużo
Bardzo lubię latrie. Rewelacyjnie podkreslają inne rosliny.
Ania, ja nawet sukulenty bym załatwiła. Bo ja albo zalewam, albo zasuszam.
Nigdy nie mogę utrafić
Aniu - regularnie bywam w Twoim ogrodzie, ale, jak to ja, jak nie mam nic do powiedzenia (oczywiście poza zachwytami), to się nie odzywam. Tym razem sprowokowała mnie dyskusja na temat szałwii omączonej. Jeśli Aniu pozwolisz, to wtrącę swoje trzy grosze. Ja mam szałwię omszoną i to jest bylina, która świetnie zimuje w naszych ogrodach, jeśli chodzi o wygląd, nie dostrzegam różnicy z tą Twoją. Spotkałam się również z nazwą szałwia omączona i to istotnie jest roślina jednoroczna. Jeśli więc ktoś kupił sadzonkę szałwii z informacją, że to bylina, to bardzo możliwe, że tak jest i jest to szałwia omszona. Ludzie często mylą nazwy, sama często miałam wątpliwości, którą mam. Przepraszam za ten przydługi wywód.
Aniu bardzo dużo skorzystałam z Twojego doświadczenia i, jak nigdy będę w tym roku wysiewała sporo jednorocznych. Praktycznie wszystko, czego chciałam, już zdobyłam, nie udało mi się jedynie z kroplikiem, ale może to i dobrze, przyjemności trzeba dawkować. Serdecznie pozdrawiam - Halina.
Trawy masz śliczne , one zawsze wyglądaj fajnie o każdej porze roku , więc można je sadzić.
Fajnie by wyglądały , ale jeszcze trzeba mieć miejsce
Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli