Familokowy pachnacy różami i nie tylko LATO
Re: Familokowy pachnacy różami i nie tylko LATO
Jadziu PRETTY SUNRISE jest bardzo ładna najbardziej podobają mi się jej kwiaty w ciemniejszej wersji. Byłam ostatnio na działce ale u mnie nie widać jeszcze śnieżyczek, natomiast koło bloku są widoczne.
Jadziu, Hansestadt Rostock pewnie da czadu w tym sezonie. Ma ciepły, ciekawy kolorek, ale chyba wąsko rośnie?
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- Tosia1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
http://www.pracowniaogrodnicza.pl/powoj ... olina.html
Zobacz super powojniki!
Zobacz super powojniki!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Fajny ten zatrwian, jak on długo kwitnie?
Nie widziałam takiego u nas, opłacałoby się to siać?
Biorąc pod uwagę, że sianie to moja pięta achillesowa??
Nie widziałam takiego u nas, opłacałoby się to siać?
Biorąc pod uwagę, że sianie to moja pięta achillesowa??

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
ANIU DS Grażynka [kogra ] go wysiała i nawet ładnie wykiełkował .Ja kupuję gotowe sadzonki jest jeszcze w żółtym kolorze . Kwitnie do późnej jesieni .Mam jeszcze wiązkę kwiatów powieszoną w altance do góry nogami i ma cały czas fajne kwiaty nic sie nie osypują a są na powietrzu . Na fotce to jedna sadzonka .Liście miał zielone do samych ostatnich mrozów i jestem ciekawa czy wystartuje z korzenia ,albo trzeba będzie wyrwać .Tak samo zostawiłam Osteospermum w gruncie i też jestem ciekawa czy coś z tego będzie
TOSIA juz wczoraj oglądałam te powojniki u Danusi ,.Oj czyżbyś miała ochotę poszaleć
ANIU Gloriadei też ją ma więc może lepiej ją zapytać ,bo moja to dopiero pierwszy sezon u mnie ,ale wydaje mi sie ,że pójdzie bardziej w szerokość niż wysokość .Na HMFie nic nie piszą w szerokości
DANUSIU dzisiaj też byłam ,ale pąki są jak zaklęte nie mają zamiaru pokazać kwiatu, to samo przylaszczki czy inne wczesno-wiosenne. Pretty w realu jest jeszcze ładniejsza niż na fotkach bynajmniej dla mnie .Jestem nią zauroczona
IRENKO czasem lenistwo i mnie ogarnia
Mam nadzieję ,ze już lepiej sie czujesz
BRIGHT AS A BUTTON-Floribunda, Hybrid Hulthemia persica.
Synonimy? CHEwsumsigns, Peace and Love, Eyes on Me, Raspberry Kiss-
Hodowca -Christopher H. Warner
Rodzice - nasionko -Summer Wine (climber, Kordes 1985) -pyłek [Tigris × Baby Love (miniature, Scrivens 1992)] × SCRIVbell
Wysokość- 80 cm /szer. 70 cm
Jest u mnie od grudnia 2012 ,wiec był to jej pierwszy sezon .Sadzonka miniaturowa ,ale w sezonie pokazała ,że jest mocna różą .Listki ma do teraz chociaż nie za ładne .Kwitła praktycznie cały sezon chociaż słabo .Słonko ma do 15 zresztą tak jak większa część moich róż ocena na razie- 4+

TOSIA juz wczoraj oglądałam te powojniki u Danusi ,.Oj czyżbyś miała ochotę poszaleć

ANIU Gloriadei też ją ma więc może lepiej ją zapytać ,bo moja to dopiero pierwszy sezon u mnie ,ale wydaje mi sie ,że pójdzie bardziej w szerokość niż wysokość .Na HMFie nic nie piszą w szerokości
DANUSIU dzisiaj też byłam ,ale pąki są jak zaklęte nie mają zamiaru pokazać kwiatu, to samo przylaszczki czy inne wczesno-wiosenne. Pretty w realu jest jeszcze ładniejsza niż na fotkach bynajmniej dla mnie .Jestem nią zauroczona

IRENKO czasem lenistwo i mnie ogarnia

BRIGHT AS A BUTTON-Floribunda, Hybrid Hulthemia persica.
Synonimy? CHEwsumsigns, Peace and Love, Eyes on Me, Raspberry Kiss-
Hodowca -Christopher H. Warner
Rodzice - nasionko -Summer Wine (climber, Kordes 1985) -pyłek [Tigris × Baby Love (miniature, Scrivens 1992)] × SCRIVbell
Wysokość- 80 cm /szer. 70 cm
Jest u mnie od grudnia 2012 ,wiec był to jej pierwszy sezon .Sadzonka miniaturowa ,ale w sezonie pokazała ,że jest mocna różą .Listki ma do teraz chociaż nie za ładne .Kwitła praktycznie cały sezon chociaż słabo .Słonko ma do 15 zresztą tak jak większa część moich róż ocena na razie- 4+

- Matemax
- 1000p
- Od: 14 sty 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadziu a te miniatury róż też pachną, czy nadają się do uprawy w pojemnikach?
- ann_30
- Od: 7 mar 2012, o 10:36

- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Co zasiejesz, to zbierzesz
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
U Ciebie Bright As A Button to ładny krzaczek ja miałam tylko 2 badylki.Zobaczymy w tym sezonie. 

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Jadziu
Co jedna to ładniejsza
zaraziłaś mnie tą różyczką 

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
A ja nie dostałam jej wcale
a tak bardzo jej pragnęłam
Będę podziwiać u Jadzi i Anki

Będę podziwiać u Jadzi i Anki

- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
No Jadźka wodzisz na pokuszenie.
Ja we wtorek sieję papryki a w marcu pomidory...ciekawe jaki rok będzie w tym roku.
Patyczki nadal zielone ...tak się cieszę choć szczerze to nie wiem gdzie posadzę jak dotrwa do jesieni.

Ja we wtorek sieję papryki a w marcu pomidory...ciekawe jaki rok będzie w tym roku.

Patyczki nadal zielone ...tak się cieszę choć szczerze to nie wiem gdzie posadzę jak dotrwa do jesieni.

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
MAJKA zawsze mogę Ci podrzucić jej patyczki ,a może nawet ukorzenione, wiec nie płacz
TERENIU lubię zarażać moimi różyczkami
ANIU on też nie był zbyt rozbudowany a jednak powoli ,bo powoli ,ale jednak fajnie sie rozrósł .Ma nie więcej jak 0,5 m
TOSIA niestety tej róży nie masz masz inną CHEWdelight .Może też jeszcze jakiegoś powojnika sobie sprawie kto wie jak tylko znajdę miejsce
ANN 30 witaj do wiosny już coraz bliżej bo to słychać wśród ptaków i widać w ogrodach
MATI to nie jest miniatura,ale możesz ja posadzić do donicy .Ona nie rośnie wysoka .Nie wiem czy pachnie, bo musiałabym do niej klękać, ale na pewno sprawdzę, bo sama jestem ciekawa
ELUSIA
potem będziesz sie martwić grunt ,że patyczki żyją a tak się bałaś .Ja pomidory dopiero też w marcu wysieje
CHEWDELIGHT-Hybrid Hulthemia Persica-SHRUB
Hodowca -Christopher H. Warner-2012r
UWAGI
Kwiaty różowo fuksjowe z magentowym oczkiem
Niestety żadnych danych więcej nie ma .Mam ja od grudnia 2012 i wyrosła też na jakieś 0,5 m a może mniej .Kwitła średnio ,ale i sadzonka nie była zbyt duża .Nie chorowała, a to ważne .Kwitła średnio

TERENIU lubię zarażać moimi różyczkami

ANIU on też nie był zbyt rozbudowany a jednak powoli ,bo powoli ,ale jednak fajnie sie rozrósł .Ma nie więcej jak 0,5 m
TOSIA niestety tej róży nie masz masz inną CHEWdelight .Może też jeszcze jakiegoś powojnika sobie sprawie kto wie jak tylko znajdę miejsce

ANN 30 witaj do wiosny już coraz bliżej bo to słychać wśród ptaków i widać w ogrodach
MATI to nie jest miniatura,ale możesz ja posadzić do donicy .Ona nie rośnie wysoka .Nie wiem czy pachnie, bo musiałabym do niej klękać, ale na pewno sprawdzę, bo sama jestem ciekawa
ELUSIA

CHEWDELIGHT-Hybrid Hulthemia Persica-SHRUB
Hodowca -Christopher H. Warner-2012r
UWAGI
Kwiaty różowo fuksjowe z magentowym oczkiem
Niestety żadnych danych więcej nie ma .Mam ja od grudnia 2012 i wyrosła też na jakieś 0,5 m a może mniej .Kwitła średnio ,ale i sadzonka nie była zbyt duża .Nie chorowała, a to ważne .Kwitła średnio

- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
W tym roku powinny dać czadu bo to już będą dobrze ukorzenione róże ....można powiedzieć "stare"..oj będą widoczki. 

- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Jadzia masz jakiś ukryty katalog, że sypiesz tymi oczętami? w tym sezonie to będę jak już pisałam u Sasanki częstym gościem w Waszych ogrodach niż u siebie w realu, to już "dokonam zbiorów" 
poczytam sobie o powojnikach bo moje lubią "paść" a że jestem stałym gościem teraz w aptece to kupiłam nadmanganian potasu, dajesz swoim?

poczytam sobie o powojnikach bo moje lubią "paść" a że jestem stałym gościem teraz w aptece to kupiłam nadmanganian potasu, dajesz swoim?