Taki - sobie ogród cz.3
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Taki - sobie ogród cz.3
MIŁKA......jak Twoje karpy daliowe....zaglądałaś
....moje chyba mają za ciepło bo widzę kiełki na wierzchu....

Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tak rzuciłam okiem w zeszłym tygodniu. Chyba dobrze
Mam tam od 6-10st więc chyba nie za ciepło.

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Wspaniałe te nowe zdjęcia ptaszkowe. Dzwoniec wygląda, jakby się do Ciebie wdzięczył, tak zerka boczkiem. 

Witaj 
Trafiłam do Ciebie z pomocą wyszukiwarki, bo ładnych dalii z ciemnymi liśćmi szukam. A tu nie tylko dalie ładne, więc zostanę na dłużej, jeśli pozwolisz oczywiście
Zanim jednak nadrobię wątek, to szybciutko chwalę zdjęcia ptaków - bardzo mi się podobają, fajnych masz gości

Trafiłam do Ciebie z pomocą wyszukiwarki, bo ładnych dalii z ciemnymi liśćmi szukam. A tu nie tylko dalie ładne, więc zostanę na dłużej, jeśli pozwolisz oczywiście

Zanim jednak nadrobię wątek, to szybciutko chwalę zdjęcia ptaków - bardzo mi się podobają, fajnych masz gości

- takasobie
Gosiu! Aniu! Dziękuję!
Dziś wyszłam na ogród. Odwilż. Trochę błocko się robi. Wszystko w niezłej kondycji pomimo ostatnich mrozów.
Ptaków mnóstwo, miałam szczęście, bo przyleciała do mnie samiczka gila. Ten dość rzadki nadal ptak, potrafi zajrzeć do ogrodu w poszukiwaniu smacznych dla niego nasion.
I teraz chyba mam wynagrodzoną walkę z panoszącym się chmielem, którego nawet rundupen traktowałam, ale bez efektu.
Wyrosło toto wysokie i wlazło sąsiadce na sosnę. Jesienią poobrywałam, ale sosny nie sięgłam
A t u niespodzianka! Na resztkach szyszek pożywiła się gilówna!

Dziś wyszłam na ogród. Odwilż. Trochę błocko się robi. Wszystko w niezłej kondycji pomimo ostatnich mrozów.
Ptaków mnóstwo, miałam szczęście, bo przyleciała do mnie samiczka gila. Ten dość rzadki nadal ptak, potrafi zajrzeć do ogrodu w poszukiwaniu smacznych dla niego nasion.
I teraz chyba mam wynagrodzoną walkę z panoszącym się chmielem, którego nawet rundupen traktowałam, ale bez efektu.
Wyrosło toto wysokie i wlazło sąsiadce na sosnę. Jesienią poobrywałam, ale sosny nie sięgłam

A t u niespodzianka! Na resztkach szyszek pożywiła się gilówna!

Miłka
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Nic tylko zadbać o to, by w ogrodzie pojawiły się szyszki chmielu 

-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
MIŁKA....ale jesteś dobra w wpatrywaniu tych milusińskich....
dla Ciebie za bystre oko...

Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Ojej, śliczności! Jaką ma elegancką czapeczkę. Wspaniale, że udało Ci się zrobić te zdjęcia.
- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Miłeczko, ale Ty masz "patrzałki" i ile cierpliwości, żeby aż tak je wypatrywać, no i oczywiście super aparat, bo wydaje sie jakbyś stała obok nich, na prawdę śliczna ta gilówna. Miałaś rację ostatnio i u mnie pojawiły się ptaszki, nie wiem czy to przez karmnik, gdyż bardziej były zainteresowane owocami berberysa na krzaku, niż nasypanymi nasionkami, ale były, tylko nie pytaj jakie
. Mój M próbował cyknąć fotką przez szybę, muszę sprawdzić czy w ogóle coś wyszło.

- Daria_Eliza
- Od: 26 lut 2013, o 01:30
Miłko, z wątku o kiełkach wpadłam na chwileczkę do Twojego ogrodu.
Masz przepiękne róże First Lady i Eden Rose! Śliczne
Ja się zbieram i zbieram do założenia wizytówki naszego dopiero powstającego ogródka, ale nie bardzo podoba mi się dodawanie zdjęć przez Fotosik czy Imageshack, gdzie każdy może sobie te zdjęcia dowolnie kopiować i przerabiać.
Jeszcze nie doszłam do tego, jak by to można zrobić w inny sposób.

Masz przepiękne róże First Lady i Eden Rose! Śliczne

Ja się zbieram i zbieram do założenia wizytówki naszego dopiero powstającego ogródka, ale nie bardzo podoba mi się dodawanie zdjęć przez Fotosik czy Imageshack, gdzie każdy może sobie te zdjęcia dowolnie kopiować i przerabiać.
Jeszcze nie doszłam do tego, jak by to można zrobić w inny sposób.

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Miłeczko .... kolejne cudne zdjęcia 

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55

Mówisz, że tak wygląda gilówna

- mariasen
- Od: 10 paź 2006, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Miłka, u Ciebie zawsze ciekawe ptaki 

- takasobie
Oj dziewczyny! dziękuję za komplementy! Jak zwykle należą się ptakom!
Majeczko! Gdybyś widziała to co ja 2 dni temu w Słońsku, to dobiero byś padła. Ja do tej pory jestem w ciężkim szoku! Musimy się znów umówić na oglądanie ptasich zdjęć ;-)
Majka! Czas wtedy inaczej płynie i to całkiem fajnie! Tak wygląda gilówna! Elegancka, nieprawdaż?
Agusiu!
Daria! Fajnie, że zajrzałaś! Zakładaj swój wątek!
Ja mam złe doświadczenia z innymi hostingami
Jedynie zdjęcia z Fotosika i Imageshack mi nie zginęły
Reszta poległa. Mamy problem z Garnkiem. Linkuje, ale nie pokazuje zdjęcia.
Ilonko! Warto mieć jakieś wabiki w ogrodzie np jarzebinę, czarny bez, berberys. U mnie poskutkował chmiel
Krysia! Lata doświadczeń
Aniu! Koniecznie! Chmiel to podstawa! Będę miała dylemat jesienią: sprzątać chmielowy bajzel, czy zostawić dla gili
Ja już mam mentalną ogrodową wiosnę. Myślami jestem już na Gardenii. Nasiona pomidorów, dynii i papryki mam. Mało tego - gromadzę już jakiś czas kubki po jogurtach do sadzenia pomidorów. Mam nasiona liliowców, spróbuję posiać i coś z tego wyhodować
Wiosenne prace zrobiłam pod koniec grudnia więc spoko. Slońce coraz wyżej, a jak zacznie świecić na karmnik, to znaczy, że przyszła wiosna
Majeczko! Gdybyś widziała to co ja 2 dni temu w Słońsku, to dobiero byś padła. Ja do tej pory jestem w ciężkim szoku! Musimy się znów umówić na oglądanie ptasich zdjęć ;-)
Majka! Czas wtedy inaczej płynie i to całkiem fajnie! Tak wygląda gilówna! Elegancka, nieprawdaż?
Agusiu!

Daria! Fajnie, że zajrzałaś! Zakładaj swój wątek!
Ja mam złe doświadczenia z innymi hostingami

Ilonko! Warto mieć jakieś wabiki w ogrodzie np jarzebinę, czarny bez, berberys. U mnie poskutkował chmiel

Krysia! Lata doświadczeń

Aniu! Koniecznie! Chmiel to podstawa! Będę miała dylemat jesienią: sprzątać chmielowy bajzel, czy zostawić dla gili

Ja już mam mentalną ogrodową wiosnę. Myślami jestem już na Gardenii. Nasiona pomidorów, dynii i papryki mam. Mało tego - gromadzę już jakiś czas kubki po jogurtach do sadzenia pomidorów. Mam nasiona liliowców, spróbuję posiać i coś z tego wyhodować

Wiosenne prace zrobiłam pod koniec grudnia więc spoko. Slońce coraz wyżej, a jak zacznie świecić na karmnik, to znaczy, że przyszła wiosna

Miłka
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55

Gilówna bardzo elegancka