Mój ogród na fotografii .cz. 6 Wspomnienia lata
- eukomis
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród na fotografii .cz. 6 Wspomnienia lata
Witaj Bogusoi piękny masz ogród taki kolorowy.Ja też już wysiałam liliowce i pięknie mi powschodziły, jak miło pogrzebać trochę w ziemi.
- usa1276
- 1000p
- Od: 22 sty 2012, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No to zapowiada się feeria barw
chyba pół regału z nasionami zakupiłaś
ale widzę że to tylko kwiatowe a gdzie warzywka
chyba pół regału z nasionami zakupiłaś
ale widzę że to tylko kwiatowe a gdzie warzywka

- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Bogusiu u Cie jest pięknie ,a będzie jeszcze piękniej
Pozdrawiam serdecznie 

Pozdrawiam Alicja
- Kochammmkwiaty
- 1000p
- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Kontakt:
Witaj Bogusiu,
Bardzo się cieszę , ze motylek już dotarł uff już myślałam, że na poczcie go przechwycili albo sobie odfrunął różnie to bywa..
Byle do wiosny ....
Bardzo się cieszę , ze motylek już dotarł uff już myślałam, że na poczcie go przechwycili albo sobie odfrunął różnie to bywa..
Byle do wiosny ....

Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
jasnowidz z Ciebie, czy co? .... czytasz w moich myślachbwoj54 pisze: "skręcam się' czekając na upragnioną wiosnę. Wcale nie dlatego,ze nie mam co robić...ale w ogrodzie praca to sama przyjemność

dlatego wczoraj i dzisiaj przycinałem gałęzie na jabłonkach

- Darmokot
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Bogusiu Widać, że potrafisz cieszyć się życiem
Ogród przeszedł ogromną metamorfozę, zauważyłem, że wcześniej miałaś 2 orzechy. Czy ściany świerkowe masz ze wszystkich stron ogrodu? Jak oglądam starsze zdjęcia ogrodu to mam wrażenie, że kiedyś było bardzo płasko i przestrzennie ( u mnie tak samo) a po latach wszystko jest ładnie zagospodarowane. Twój transformator bardzo mi się spodobał, ma ładny daszek, wcześniej jako nim pisałaś myślałem, że to takie pudło prostopadłościanowate a to nawet ma ciekawą architekturę
Dobrze, że teraz często się zdjęcia robi, wszystko jest udokumentowane
A teraz chciałbym Cię spytać co to za roślina na zdjęciu z datą 29 maja na dole o różowych kwiatkach. I gdybyś miałą nadmiar białych żurawek to proszę podeślij mi bo bardzo ładne są
Pozdrawiam serdecznie

A teraz chciałbym Cię spytać co to za roślina na zdjęciu z datą 29 maja na dole o różowych kwiatkach. I gdybyś miałą nadmiar białych żurawek to proszę podeślij mi bo bardzo ładne są

Pozdrawiam serdecznie

- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Witajcie Kochani...zaniedbałam Was trochę,ale obiecuję,ze się poprawię.Wczoraj miałam dzień wyjazdowy , wróciłam późnym popołudniem.Donoszę, że pogoda u mnie wymarzona na prace ogrodowe,ale przecież to dopiero początek lutego.
Niepokoi mnie również stan roślinek... jeszcze wszystko zdarzyć się może.Dzisiaj od rana dużo
, bezwietrznie i temp.+5C Odpiszę na Wasze posty i zmykam do foliaka, przygotowuję podłoże pod zasiewy...oczywiście kwiatów
Warzywka / nowalijki/ tez będą... nie wyobrażam sobie aby ich nie było.
Marysiu!/amba19/...ja w tym roku stawiam na sprawdzone kwiaty..w ubiegłym roku z nowościami ...klapa!...albo wcale...albo pojedyncze nasionka skiełkowały . Pozdrawiam serdecznie
Joasiu! dalie, cynie i astry to były pierwsze kwiaty jakie sadziłam , gdy rozpoczęła się moja przygoda z ogrodem.Pamiętam rok, kiedy czyściliśmy staw i wybrana ziemia / gliniasta/ była rozplantowana wokół niego...posadziłam dokoła dalie...porosły giganty, piękne, okazałe...ale gdy je jesienią z tej gliny wykopywałam to myślałam,ze mi mózg "wyskoczy". Na szczęście pomoc moich Panów ...pozostawił go na swoim miejscu
Więcej już ich tam nie sadziłam. Posadziliśmy świerki, które też rosną jak " zwariowane". Boki przycina firma ogrodnicza/ na wieńce/ część wierzchołków energetyka, bo biegnie linia ...o resztę sami musimy dbać a jest ich ponad 200 sztuk.Mój mąż chętnie pomaga w pracach w foliaku ...przygotowywanie podłoża pod pomidory i troska o nie przez cały czas ... to jego działka
Halinko!/eukomis/...witam serdecznie...tym bardziej,ze jesteś chyba u mnie nowym gościem. Bardzo mi miło, zapraszam w każdej wolnej chwili...obiecuję wybrać się do Twojego raju z rewizytą...
Uleńko!...no właśnie...mój mąż...o to samo zapytał...gdzie warzywa?
Wiesz przecież,że w moim ogrodzie są też warzywa ...nie wyobrażam sobie żeby było inaczej. Na pierwsze wysiewy pod folią...mam zapasy z ubiegłego roku/ sałata, koper, rzodkiewka/ . Dymka już rośnie...właściwie zima do tej pory była tak łagodna ,ze szczypior i pietruszkę mam cały czas...koper tez się znajdzie, choć coraz mniej , ponieważ przekopałam tam gdzie rósł ..muszę wysiać tam kwiatki
W tym roku muszę wysiać też bakłażany/ do tej pory miałam cukinię i kabaczki/...lubimy je faszerowane
Alu!...kiedy sobie pomyślę ile jeszcze mam miejsc do przearanżowania...to zastanawiam się czy "wydolę"?Pozdrawiam serdecznie
Niepokoi mnie również stan roślinek... jeszcze wszystko zdarzyć się może.Dzisiaj od rana dużo

Warzywka / nowalijki/ tez będą... nie wyobrażam sobie aby ich nie było.
Marysiu!/amba19/...ja w tym roku stawiam na sprawdzone kwiaty..w ubiegłym roku z nowościami ...klapa!...albo wcale...albo pojedyncze nasionka skiełkowały . Pozdrawiam serdecznie

Joasiu! dalie, cynie i astry to były pierwsze kwiaty jakie sadziłam , gdy rozpoczęła się moja przygoda z ogrodem.Pamiętam rok, kiedy czyściliśmy staw i wybrana ziemia / gliniasta/ była rozplantowana wokół niego...posadziłam dokoła dalie...porosły giganty, piękne, okazałe...ale gdy je jesienią z tej gliny wykopywałam to myślałam,ze mi mózg "wyskoczy". Na szczęście pomoc moich Panów ...pozostawił go na swoim miejscu

Halinko!/eukomis/...witam serdecznie...tym bardziej,ze jesteś chyba u mnie nowym gościem. Bardzo mi miło, zapraszam w każdej wolnej chwili...obiecuję wybrać się do Twojego raju z rewizytą...

Uleńko!...no właśnie...mój mąż...o to samo zapytał...gdzie warzywa?
Wiesz przecież,że w moim ogrodzie są też warzywa ...nie wyobrażam sobie żeby było inaczej. Na pierwsze wysiewy pod folią...mam zapasy z ubiegłego roku/ sałata, koper, rzodkiewka/ . Dymka już rośnie...właściwie zima do tej pory była tak łagodna ,ze szczypior i pietruszkę mam cały czas...koper tez się znajdzie, choć coraz mniej , ponieważ przekopałam tam gdzie rósł ..muszę wysiać tam kwiatki

Alu!...kiedy sobie pomyślę ile jeszcze mam miejsc do przearanżowania...to zastanawiam się czy "wydolę"?Pozdrawiam serdecznie

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- bwoj54
Agniesiu!...niestety przyfrunął w odpowiednie miejsce, zgodnie ze wskazanym adresem
jest śliczny...dziękuję jeszcze raz
Andrzeju!
...tak, tak...mam dar odczytywania myśli...
...ja mam nowo posadzoną jabłonkę i gruszę....chucham na nią dmucham.Stare jabłonie/ szczepione ,ponad 30 letnie/ zlikwidowaliśmy...miernie owocowały...dosłownie kilka jabłek. a pamiętam czasy kiedy zrywaliśmy po kilka skrzynek.
Michale!
...myślałam,ze zawiało Ciebie na tej Szkieletczyźnie
Nie...wcale nie żartuję...kiedy patrzyłam co się dzieje na Lubelszczyźnie...to trudno było uwierzyć, że w moich okolicach niemalże wiosna ,a tam ludzie odcięci od świata.
Krzew o który pytasz to lilak miniaturowy Mayera Palibin.
Tak rosły u mnie dwa orzechy...te które widać to samosiejki.Jeden został ścięty ponieważ był chorowity. Wykorzystałam go jako naturalny kwietnik . Posadziłam pod nim bluszcz zwyczajny, zimozielony, ładnie porósł ...a w 2009 roku silne wiatry przewróciły go. Żal mi było biedaka wyrzucać więc go okręciłam i teraz służy prawie za"psa"...tak , tak...nie śmiej się....dorobię mu uszy z drutu ,oplotę bluszczem...i będzie unikatowy pies. Wieczorem wstawię fotkę.Transformator z czasów , gdy mój ogród był nijaki...po remoncie prezentował się jako tako. Od 30 lat nie remontowany...możesz sobie wyobrazić jaki może być jego stan...tynk sypie się, szybki powybijane.Energetyka ma wydzielone wokół niego po 4m dokoła...niestety gdy przyjeżdżają samochodami jeżdżą po mojej działce, bo tak im wygodnie a ja nie jestem osoba konfliktową więc milczę. Moja posesja składa się z trzech działek...wszystko dokoła mamy ogrodzone, przecież nie będę stawiała płotów jeszcze wewnątrz swojej posesji.Droga dojazdowa do mnie i do transformatora jest droga gminną 4m szerokości...po obu stronach tej drogi nasze działki. Żurawkami podzielę się...OK
A jeśli chodzi o radość życia...potrafię ją odnajdywać we wszystkim...dlatego jestem szczęśliwą osobą.
P.S.
Muszę zweryfikować zamówienie...zapisywałam....ale nie chciałabym o czymś zapomnieć. Ty też chyba zapisywałeś swoje chciejstwa , jakie chcesz ode mnie.Pozdrawiam serdecznie, słonecznie!

Andrzeju!

...ja mam nowo posadzoną jabłonkę i gruszę....chucham na nią dmucham.Stare jabłonie/ szczepione ,ponad 30 letnie/ zlikwidowaliśmy...miernie owocowały...dosłownie kilka jabłek. a pamiętam czasy kiedy zrywaliśmy po kilka skrzynek.
Michale!

Krzew o który pytasz to lilak miniaturowy Mayera Palibin.
Tak rosły u mnie dwa orzechy...te które widać to samosiejki.Jeden został ścięty ponieważ był chorowity. Wykorzystałam go jako naturalny kwietnik . Posadziłam pod nim bluszcz zwyczajny, zimozielony, ładnie porósł ...a w 2009 roku silne wiatry przewróciły go. Żal mi było biedaka wyrzucać więc go okręciłam i teraz służy prawie za"psa"...tak , tak...nie śmiej się....dorobię mu uszy z drutu ,oplotę bluszczem...i będzie unikatowy pies. Wieczorem wstawię fotkę.Transformator z czasów , gdy mój ogród był nijaki...po remoncie prezentował się jako tako. Od 30 lat nie remontowany...możesz sobie wyobrazić jaki może być jego stan...tynk sypie się, szybki powybijane.Energetyka ma wydzielone wokół niego po 4m dokoła...niestety gdy przyjeżdżają samochodami jeżdżą po mojej działce, bo tak im wygodnie a ja nie jestem osoba konfliktową więc milczę. Moja posesja składa się z trzech działek...wszystko dokoła mamy ogrodzone, przecież nie będę stawiała płotów jeszcze wewnątrz swojej posesji.Droga dojazdowa do mnie i do transformatora jest droga gminną 4m szerokości...po obu stronach tej drogi nasze działki. Żurawkami podzielę się...OK
A jeśli chodzi o radość życia...potrafię ją odnajdywać we wszystkim...dlatego jestem szczęśliwą osobą.
P.S.
Muszę zweryfikować zamówienie...zapisywałam....ale nie chciałabym o czymś zapomnieć. Ty też chyba zapisywałeś swoje chciejstwa , jakie chcesz ode mnie.Pozdrawiam serdecznie, słonecznie!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19

Co ja tu cztam,już nasiona kupujecie??

To ja jakos w tym roku śpię

- usa1276
- 1000p
- Od: 22 sty 2012, o 19:30
Oj na kabaczka faszerowanego mięskiem mielonym skusiłam się i często gościł na stole
pychotka

- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
usa1276 pisze:Oj na kabaczka faszerowanego mięskiem mielonym skusiłam się i często gościł na stolepychotka
Z sosikiem pomidorowym....

- asta6265
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
O jak tu smaczniutko się zrobiło -cieplutkie pozdrowienia, bo dawno mnie nie było 

Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Ty Aniu cos do picia zaproponuj...asta6265 pisze:O jak tu smaczniutko się zrobiło -cieplutkie pozdrowienia, bo dawno mnie nie było

- bwoj54
Aniu!... nie tylko kupione, ale część też wysiana
Ula!...proszę ...faszerowany kabaczek

-- 6 lut 2014, o 15:28 --
Aniu!/ wielkakulka/...jak sobie życzysz?
z sosikiem paprykowo -pomidorowym...moze być...?
Aniu!/ asta6265/...witam serdecznie ...no właśnie nie było Ciebie tu szmat czasu...
Czyżbyście się Anie zmówiły na wizytę u mnie!
...cieszę się bardzo... 

Ula!...proszę ...faszerowany kabaczek

-- 6 lut 2014, o 15:28 --
Aniu!/ wielkakulka/...jak sobie życzysz?

Aniu!/ asta6265/...witam serdecznie ...no właśnie nie było Ciebie tu szmat czasu...

Czyżbyście się Anie zmówiły na wizytę u mnie!

- bwoj54
Aniu!/ wielkakulka/ ....no właśnie "popitka %...musi być...bo farsz był...bardzo pikantny...
...a to efekt z dzisiejszego szukania oznak wiosny...

...a to efekt z dzisiejszego szukania oznak wiosny...