Ogród kocicy cz.1
- kocica
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Ziel-ona, rośliny może i piękne bo rzeczywiście mam ich dość dużo, ale z pięknością ogrodu to już gorzej bo to ciągle nie ogród tylko chwastowisko z kilkoma rabatkami. Ale w przyszłym roku już coś będzie tu widać:-).
Marto zapraszam zawsze i dziękuję:-).
tu.ja zdjęcie wysłałam na pw, osobiście chciałabym mieć taki bunkier u siebie:-) - tak wykończony jak na tym zdjęciu.
Tess mam 4 gatunki perukowca - bordowy, złoty i dwie różne odmiany zielonego (Kanari i Young Lady), sama nie wiem który mi się najbardziej podoba.
A na zdjęciach hortensja Pinky Winky i krzewuszka Caricature - czy ktoś słyszał coś o tej odmianie krzewuszki?

Marto zapraszam zawsze i dziękuję:-).
tu.ja zdjęcie wysłałam na pw, osobiście chciałabym mieć taki bunkier u siebie:-) - tak wykończony jak na tym zdjęciu.
Tess mam 4 gatunki perukowca - bordowy, złoty i dwie różne odmiany zielonego (Kanari i Young Lady), sama nie wiem który mi się najbardziej podoba.
A na zdjęciach hortensja Pinky Winky i krzewuszka Caricature - czy ktoś słyszał coś o tej odmianie krzewuszki?

Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- ZosiaM
- Od: 25 kwie 2007, o 14:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Kocico trochę mnie tu nie było i co ja widzę u ciebie ogród w rozkwicie a u mnie szaro się robi jakby już jesień była.Przyjmnij i odemnie gratulacje i wypatrzaj złotka miłego dnia zyczę 

Pozdrawiam i zapraszam do siebie
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc
- kocica
- Kontakt:
Zosiu, a gdzie Ty bywasz kiedy Ciebie nie ma? Zaglądam do Twojego wątku i nic, a w innych zostawiasz ślady
, dziękuję za sreberkowe życzenia.

Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- kocica
- Kontakt:
A ja robię sadzonki, sadzę funkie w nowym miejscu, walczę z chwastami. Obcinamy też niepotrzebne konary w drzewach owocowych.
1. kwitną datury
2. zakwitła belamcanda
3. ognik zasypany jest owocami
4. za chwilę zakwitnie tojad Ivorine - drugi raz w tym roku
5. skimmia zawiązała paki kwiatowe
6. różanecznik dahurski pięknie się przebarwia
7. złocień alpejski będzie kwitł w tym roku, ma już zalążki pąków
8. czyściec
9. pięknotki mają mnóstwo kuleczek, które wybarwiają się właśnie na fioletowo
10. bluszcz wyprostowany

A tu moja kotula nowozelandzka wśród trzmieliny, ładnie się rozrosła i zaczyna zadarniać jak trzeba rabatkę
Do mojego ogródka przyszła sobie kurka i tak w nim pomieszkuje od kilku dni, nie bardzo wiem czyja to więc musi sama poszukac drogi do domciu:-)

1. kwitną datury
2. zakwitła belamcanda
3. ognik zasypany jest owocami
4. za chwilę zakwitnie tojad Ivorine - drugi raz w tym roku
5. skimmia zawiązała paki kwiatowe
6. różanecznik dahurski pięknie się przebarwia
7. złocień alpejski będzie kwitł w tym roku, ma już zalążki pąków
8. czyściec
9. pięknotki mają mnóstwo kuleczek, które wybarwiają się właśnie na fioletowo
10. bluszcz wyprostowany

A tu moja kotula nowozelandzka wśród trzmieliny, ładnie się rozrosła i zaczyna zadarniać jak trzeba rabatkę

Do mojego ogródka przyszła sobie kurka i tak w nim pomieszkuje od kilku dni, nie bardzo wiem czyja to więc musi sama poszukac drogi do domciu:-)

Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- kocica
- Kontakt:
Problem w tym, że miejsca dość dużo, a obecnie powstały tylko tymczasowe rabatki aby roślinki nie męczyły się w doniczkach, myślę, że do obsadzenia mam jeszcze jakieś 2500 tysiąca metrów kwadratowych.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- kocica
- Kontakt:
No niby szczęśliwa, tylko że od tych pomysłów to już mi się w głowie przewraca co i gdzie, i jak.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
Ewo ale się na spacerowałam i na patrzyłam
nowa rabatka pokaż jak się prezentuje bo zachwyciłam się tą obwódka z pieńków - ta folia jest tylko pod nimi czy tak
no a wrzosowisko to rewelacja
Wszystko nazywasz po imieniu , (a moja główka nie przyswaja tego wszystkiego) ale już wiem że mam złocienia
tylko on jest strasznie czuły na przymrozek i od razu kwiatki marzną 

Wszystko nazywasz po imieniu , (a moja główka nie przyswaja tego wszystkiego) ale już wiem że mam złocienia

- kocica
- Kontakt:
Witam w moim ogrodzie:-).
Ewik mówisz o barbulach, rzeczywiście są to fajne roślinki i późno kwitną. Kurka to taki folklorystyczny dodatek. Nawet dostała własny garnek z wodą i popija sobie z niego.
Beata T to nie folia tylko agrotkanina przepuszczalna. Zakryłam tylko ten kawałek żeby się chwaściska nie rozsiewały z przodu, z tyłu pod gałęziami świerka rośnie barwinek więc ładnie to zadarni wiosną. Efekt pokażę jak tylko uporam się z temperaturą bo coś mnie dopadło niestety. Jeszcze udaje mi się zapamiętywać te nazwy roślin. Ale myślę o stworzeniu katalogu moich roślin i chyba to w końcu zrobię. Złocienia alpejskiego kupiłam rok temu, a posadziłąm dopiero w tym roku i widzę, że ma pączki. Już nie mogę się doczekać jak zakwitnie, mam nadzieję, że długo będzie ciepło i bezmroźnie.
Ewik mówisz o barbulach, rzeczywiście są to fajne roślinki i późno kwitną. Kurka to taki folklorystyczny dodatek. Nawet dostała własny garnek z wodą i popija sobie z niego.
Beata T to nie folia tylko agrotkanina przepuszczalna. Zakryłam tylko ten kawałek żeby się chwaściska nie rozsiewały z przodu, z tyłu pod gałęziami świerka rośnie barwinek więc ładnie to zadarni wiosną. Efekt pokażę jak tylko uporam się z temperaturą bo coś mnie dopadło niestety. Jeszcze udaje mi się zapamiętywać te nazwy roślin. Ale myślę o stworzeniu katalogu moich roślin i chyba to w końcu zrobię. Złocienia alpejskiego kupiłam rok temu, a posadziłąm dopiero w tym roku i widzę, że ma pączki. Już nie mogę się doczekać jak zakwitnie, mam nadzieję, że długo będzie ciepło i bezmroźnie.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.