Mój zielony świat cz.2
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Mój zielony świat cz.2
Aniu znam te kwiatki, ale chyba nigdy nie widziałam z kwiatostanem. Koniecznie zrób zdjęcie jak się kwiatuszki rozwinął 

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Aniu,masz piękny ogród i piękne parapetowce,ja to mam mało parapetowców ,bo ciągle zapomnę podlać ,ale domownicy podlewają,pozdrawiam
- gosiaczek12a11
- 500p
- Od: 1 kwie 2012, o 17:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nistety z nazwą kwiatka ci nie pomogę , bo ja z nazwami to noga jestem
Ale jest świetny takiego to jeszcze nie widziałam , ale to raczej jakiś z sukulentów

Ale jest świetny takiego to jeszcze nie widziałam , ale to raczej jakiś z sukulentów

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Podoba mi się to zdjatko ogrodu z agawą.Oj chciałoby sie juz takich widoczków,,oj chciało...
miesięcznice włąsnie myślałam i ja sobie gdzieś posadzić.podobaja mi się te talarki srebrne.
Tylko muszę gdzieś znaleźć sadzonkę albo nasionka
miesięcznice włąsnie myślałam i ja sobie gdzieś posadzić.podobaja mi się te talarki srebrne.
Tylko muszę gdzieś znaleźć sadzonkę albo nasionka

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu pięknie rosną Twoje parapetowce...... sukulent który pokazałaś znam ,, z widzenia,, ale nie miałam pojęcia, ze on może zakwitnąć
musi mieć u Ciebie wspaniałe warunki 

- Kochammmkwiaty
- 1000p
- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Kontakt:
Aniu pięknu ten bukiet z miesięcznicą i zatrwianem
Co do sukulentów i kaktusów nie pomogę - ale chyba mam coś podobnego na parapecie - w zeszłym roku wypuściło podobnego kwiatka.
Ciepło pozdrawiam.
Co do sukulentów i kaktusów nie pomogę - ale chyba mam coś podobnego na parapecie - w zeszłym roku wypuściło podobnego kwiatka.
Ciepło pozdrawiam.
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
- reniusia20
- 1000p
- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu ten pierwszy kwiatek to jest - aloes ościsty
pięknie Ci kwitnie moje jeszcze śpią 

- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
[quote="juni"]
Witaj Aniu
Też nie wiedziałam że ta rośłina kwitnie. A to Ci niespodziankę sprawiła i to jakże miłą. 17 lat i dopiero kwitnie no tak musiała dojść do pełnoletności. A wiadomo teraz wszystko szybciej sie rzowija ti i 18 lat nie potrzebowała
Aniu dużo
sloneczka życzę na najbliższe dni i pozdrawiam cieplutko 

Witaj Aniu
Też nie wiedziałam że ta rośłina kwitnie. A to Ci niespodziankę sprawiła i to jakże miłą. 17 lat i dopiero kwitnie no tak musiała dojść do pełnoletności. A wiadomo teraz wszystko szybciej sie rzowija ti i 18 lat nie potrzebowała

Aniu dużo

Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- asta6265
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
Piękna ta haworsja - brawo dla Ciebie, bo ona ciężka do kwitnienia jest. Aniu a jak u ciebie zasiewy tegoroczne - mnie ręce świerzbią ogromnie. Lobelka już posiana, starce też, a dziś poszły w ruch melampodium. Pomalutku będziemy się rozkręcać - co nie?

Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- MamciaTerenia
- 1000p
- Od: 1 lis 2012, o 14:44
Haworsja, hmm...też kiedyś miałam tą roślinę ale ona mi nigdy nie kwitła...szczerze podziwiam..
Pochwal się i pokaż ten kwiat jak się rozwinie w całości!
Pozdrawiam cieplutko
u mnie pogoda iście wiosenna!
Pochwal się i pokaż ten kwiat jak się rozwinie w całości!
Pozdrawiam cieplutko

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Małgosiu-Margosiu dlatego bardzo lubię sukulenty. Dla mnie to bezproblemowe rośliny, przede wszystkim nie muszę pamiętać o podlewaniu. To twardzielki nie szkodzi im przesuszenie.
Marysiu te dzwoneczki się nie otwierają, wystają tylko pręciki, kwitnie u mnie dwa razy w roku

Martuniu to dobry objaw, domowe kwiaty lepiej znoszą przesuszenie niż zalanie
Gosiaczku mam go tyle lat i dopiero teraz dowiedziałam się jak się zwie. Cieszę się
Aluniu dziękuję
jeśli będziesz coś jeszcze chciała, pisz śmiało
Aniu miesięcznica jest dwuletnia, rozsiewa się jak chwast, kwiaty są nie ciekawe trochę przypominają rzepak ale w kolorze fioletowym. Nie lubi przesadzania tylko małe siewki dają radę i to nie zawsze.
Aguś dziękuje
bardzo lubię sukulenty i traktuje je bardzo po macoszemu a one i tak mi się odwdzięczają.
Kochająca kwiaty Aguniu uwielbiam suche bukiety a miesięcznice mam w ogrodzie od wielu lat. Rozsiewa się gorzej niż chwasty ale urody w wazonie nie można jej odmówić.
Reniu, Beatko wielkie dziękuję
obydwie nazwy wygoglowałam i to jest właśnie haworsja
u mnie kwitnie dwa razy do roku ale pierwszy raz o tej porze. Wystarczy ją przesuszyć i na pewno zakwitnie
Sylwuś ona u mnie kwitnie dwa razy do roku, wystarczy ją przesuszyć, dla mnie bezproblemowa roślina. Przesadzania nie widziała już chyba z pięć lat i wcale jej to nie przeszkadza w kwitnieniu.
Aniu ja też nie wytrzymałam i wczoraj posiałam szałwie omączoną i werbenę patagońską a za jakieś dwa tygodnie resztę jednorocznych. Zakupiłam tyle nasion, że nie wiem gdzie ja to wszystko pomieszczę...ale co tam damy radę
Tereniu haworsja jest bezproblemowa, nie lubi zalewania i kwitnie u mnie dwa razy do roku. Również pozdrawiam
u mnie dziś słoneczko i temperatura na plusie 
Marysiu te dzwoneczki się nie otwierają, wystają tylko pręciki, kwitnie u mnie dwa razy w roku

Martuniu to dobry objaw, domowe kwiaty lepiej znoszą przesuszenie niż zalanie
Gosiaczku mam go tyle lat i dopiero teraz dowiedziałam się jak się zwie. Cieszę się

Aluniu dziękuję

Aniu miesięcznica jest dwuletnia, rozsiewa się jak chwast, kwiaty są nie ciekawe trochę przypominają rzepak ale w kolorze fioletowym. Nie lubi przesadzania tylko małe siewki dają radę i to nie zawsze.
Aguś dziękuje

Kochająca kwiaty Aguniu uwielbiam suche bukiety a miesięcznice mam w ogrodzie od wielu lat. Rozsiewa się gorzej niż chwasty ale urody w wazonie nie można jej odmówić.
Reniu, Beatko wielkie dziękuję

Sylwuś ona u mnie kwitnie dwa razy do roku, wystarczy ją przesuszyć, dla mnie bezproblemowa roślina. Przesadzania nie widziała już chyba z pięć lat i wcale jej to nie przeszkadza w kwitnieniu.
Aniu ja też nie wytrzymałam i wczoraj posiałam szałwie omączoną i werbenę patagońską a za jakieś dwa tygodnie resztę jednorocznych. Zakupiłam tyle nasion, że nie wiem gdzie ja to wszystko pomieszczę...ale co tam damy radę

Tereniu haworsja jest bezproblemowa, nie lubi zalewania i kwitnie u mnie dwa razy do roku. Również pozdrawiam

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Wspomnień ciąg dalszy

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Jak cudne są wspomnienia