Czytałam u Kalinny (znawca róż )że nie trzeba czekać aż puszczą korzonki , jak mają takiego kolusa czy coś takiego to można już wsadzać Zaraz idę do Ciebie zobaczyć
Niebieski to mój ulubiony kolor. Nacieszyłam oczy Dojrzałam u Ciebie Heliotropa, siejesz co roku od nowa, czy przechowujesz na sadzonki? U mnie w tym roku po raz pierwszy przezimował na klatce schodowej, ale nie mam doświadczenia z rozmnażaniem, może tak, jak pelargonie?
Pozdrawiam Dorota
Teresko przypomniałaś mi o patyczkach ... lecę zajrzeć choć ja na próbę mam tylko patyczki fuksji.
Może trzeba by pomyśleć o hortensjach ?
To co narasta przy cięciu patyczka - taka miękka bez skórki tkanka to kalus - jedna literka nie taka Niebieskości też kocham i dziękuję za nie.
Iwonko Przepraszam ale wczoraj nie dałam rady wpaść do Ciebie
Link odebrałaś - o ukorzenianiu róż ??? zapisz , bo ma się jeszcze przydać Dorotko witam Heliotropa przechowuję i robię sadzonki , ostatnio dobrze mi poszło - miałam chyba z 10 szt.
Ja robiłam tak jak pelargonie , tylko jeszcze na początku doniczkę ze szczepkami okryłam workiem foliowym
Pozdrawiam Krysiu zaglądaj , zaglądaj i pokaż co Ci wyszło z patyczków
ja też myślałam o Hortensjach - czy to już czas aby je ciąć ???
Dziękuję Ci za poprawę słyszałam że dzwonią , tylko nie wiedziałam w którym kościele
Nie ma wątpliwości - wszyscy kochamy niebieskości
Musze w tym roku posadzić parę heliotropów
uwielbiam je za zapach zawsze myślałam ze heliotrop to z nasion a nie ze szczepki
no popatrz człowiek całe życie się uczy
Witam serdecznie
Wpadłam z rewizytą i powiem szczerze,że mi trochę tutaj zeszło.Jest tak dużo pięknych kwiatów i roślin,że zanim to przejrzałam to trochę mi zajęło czasu a rozmarzyłam się przy tym na całego.Na pewno będę zaglądać i podziwiać.Piękne roślinki ,też bym chciała już mieć tak piękne i duże okazy:)
Ula witam Z nasion trudno wyhodować heliotrop bo albo nie wzejdzie , albo padnie a i nasionka takie drobniutkie i pikować trudno .
Sadzonki - to fajna sprawa Beatko witam w moich skromnych progach Zapraszam kiedy tylko masz chęć i ochotę popatrzeć i na też .
Ja widziałam że u Ciebie już kwiatuszki rosną a ja jeszcze nie myślę o wysiewaniu
Dziękuję pięknie i pozdrawiam
Witam cię Tereniu w ten piękny słoneczny dzionek
Aż się chce coś zrobić więc nie dziwię się,że na działkę cię ciągnie.Ja dziś pomyłam okna i w ogóle opanował mnie szał sprzątania więc może i ja się budzę do normalnego życia na wiosnę bo do tej pory to jakoś nie bardzo mi się chciało cokolwiek robić.Życzę miłego słonecznego dnia
Tereniu Ty piszesz o cięciu hortensji, a u mnie leży jeszcze dosłownie lodowaty śnieg,
owszem w dzień na plusie ale w nocy -12 aż trudno w to uwierzyć tak blisko mieszkamy
Tereniu ja też kocham niebieskości
Tereniu Co masz za roślinę na drugim zdjęciu od dołu z 4 lutego z 21:02? Jest po lewej stronie ma fioletowe łodygi i kwiatki. To też heliotrop? Teraz to już tylko dni odliczać, żeby było tak jak pokazałaś Mam coraz więcej śniegu stopionego, może na razie to jest 1% całej posesji ale zawsze coś
Dzidziu U mnie też lodowaty śnieg leży , a na działce jeszcze nie byłam po zimie i nie wiem co tam słychać
ale jak zapowiadają dodatnie temperatury to wszystko się rozpuści
Te gałązki to tak na pocieszenie , oczywiście jak będzie ciepło
Wiem że kochasz niebieskości - bo mam coś od Ciebie z czego się bardzo cieszę i jestem Ci wdzięczna
Jadziu To żółte -Tojeść pospolita . Nasionka mam dzwoneczka - on jest dwuletni ( mam róż , niebieski i biały - ale mix )
One są takie piękne - tylko ja nigdy nie umiem im ładnego zdjęcia zrobić zobacz sama - wszystkie do kitu