Moje Eldorado

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje Eldorado

Post »

Hej Marzenko, jak to miło, że oprócz mnie też ktoś zaczyna randkę z forum :D Ja nie wiem, jak to możliwe że u Was jest tak fajnie ciepło, kwiatki kwitną ;) a u mnie śnieg, mróz i trzeba się za głowę trzymać coby jej wiatr nie urwał :D Pomysł na regalik na rozsadę super. Ja się swojego małża nie mogę doprosić żeby mi blat biurka przytaramczył z garażu, żebym mogła na nim sadzonki pelargonii trzymać. Biedne gnieżdżą się na wąskim parapecie :( A co to będzie jak zacznę siać rozsadę ;:124
Córcia śliczna. Pięknie by się z moim blond Kubusiem komponowała :;230 I taka uśmiechnięta, widać że szczęśliwa :)
Awatar użytkownika
ladymajena
50p
50p
Od: 19 mar 2013, o 17:37

Post »

Witam witam u mnie już dziś się sezon zaczyna na sianie nasionka kupione ziemia kupiona i kopaczka tez ponieważ do starej mam za dużo pożyczalskich .będę miała swoją osobistą a niech mi ja tylko ktoś dotknie ;:14
Obrazek
Awatar użytkownika
ladymajena
50p
50p

Post »

I pierwsze koty za płoty czyliiii pelargonie posiane gazania ,por,petunie, dziś wieczorem lobelia.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marzenka już działa z nasionkami ,mi jakoś ciężko się zabrać,pozdrawiam ;:3
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
ladymajena
50p
50p

Post »

Witam Trochę mnie poniosło wczoraj w sklepie ogrodniczym teraz aż się boje ze mi kaloryferów zabraknie ale nic straconego mam sympatycznych sąsiadów to możne im zajmę trochę miejsca już i tak zbierają dla mnie pojemniki plastikowe to co tam moje siewki ;:215
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

Chyba każdy z tej tęsknoty za wiosną przesadza z nasionkami ;:306
No cóż ja na sąsiadów nie mam co liczyć :oops:
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
ladymajena
50p
50p

Post »

Ktos mi kiedyś powiedział ze dobry sąsiad to skarb. :wink: Patrze przez okno i słoneczko świeci aż człowiekowi się chce na działkę mam nadzieje ze to początek wiosenki.Zaraziłam sianiem w domku nawet swoja przyjaciółkę która nic nie siała w domu tylko gotowce kupowała w tym roku zmiana o 180stopni a mój M.tylko się za głowę czyma bo gdzie się nie obejrzy to cosik na działkę a to dopiero zaczątek sezonu .
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p

Post »

Dobrze, że Twój M tylko za głowę się trzyma, mój dał mi już konkretny zakaz na wszelkie zielone. Ale nasionka już przemyciłam i postawiłam go przed faktem dokonanym. Na razie wysiałam tylko ostróżki i sadźca, bo myślę, ze na inne roślinki trochę jednak za wcześnie. Wstrzymam się do końca lutego, żeby troszkę jednak więcej tego słońca było. A część nasionek w ogóle przetrzymam i posieję dopiero na początku maja na rozsadniku (byliny). Jakoś nauczona zeszłorocznym efektem nie jetem specjalną zwolenniczką siania w domu. A też taaaak strasznie chciałabym wszystko już wysiać w domu Aż mnie ręce świerzbią ;:173 I specjalnie wciskam w swoją rodzinkę tony włoszczyzny, po pudełeczka po nich świetnie nadają się na rozsadę :;230
bebeluch
1000p
1000p

Post »

Aniu zakaz to ja mam już od kilku lat ;:131
Jak coś zamawiam to przesyłka przychodzi na brata ciotecznego
a torbę taką podręczna to mam wielkości walizki ;:306
wiec jak się gdzieś do miasta wypuszczę to w niej i kilka doniczek się zmieści ;:306
Zazdroszczę Kobitką z Forum , które piszą jak im mężowie paczki z kwiatami noszą ;:218
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p

Post »

Oooo tak Renatko - ja może jeszcze 'za młodą mężatką jestem' to na razie mam tylko niekonsekwentnie nakładany i przestrzegany zakaz mojego męża. Ale kto wie co będzie za kilka lat :;230 Już każe mi taką szybko zbitą szopkę na drewno rozbierać, żebym spożytkowała nadmiar sił w inny sposób niż myślenie nad tym co wiosną kupić i posadzić ;:131 A o pomocy w czymkolwiek w ogródku-mogę zapomnieć. Czasem tylko coś tam za mnie przekopie gdy widzi że naprawdę już słaniam się na nogach. :D No, ale nie narzekam. W końcu on też się nie leni-jak ma wolne to dopracowuje tę działkę 'betonem i stalą, tudzież drewnem czasami' A że chce mi szopek na swoje szpargały nastawiać to już inna kwestia :D
Awatar użytkownika
ladymajena
50p
50p

Post »

Ha ha ha to nie tylko ja mam takie przejścia z moim M teraz się czyma za głowę ale jak jest już maj to nie puszcza mnie samą do ogrodniczego czy obi bo jak idę sama to nigdy nie wyjdę pusta za to jak idę z nim to tylko słyszę a po co ci to, gdzie to wsadzisz już nie ma miejsca.Wpadłam na pomysł i jak idę u siebie pod hale to taki nasz bazarek to koleżanka mieszka po drodze i jak mam jakieś nadwyżki to zostawiam u niej a potem ona mi przynosi ze niby w prezencie za to ze przyjeżdża do nas na działkę :tan .Ale w tym roku będzie trochę możne lepiej bo od zeszłego roku mój M kreci mi dziurę w brzuchu o wędzarnie możne ona powstać tylko w jednym miejscu gdzie rośnie mi migdałek(miałam go zamiar przenieś w inne miejsce ale mój M tego nie wie)wiec na razie jestem na wygranej pozycji .I maszynkę do mięsa chce się pożyczać bo stwierdził ze sam wszystko będzie robić ,Wiec coś za coś :heja
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Marzenko witam w forumowej społeczności :wit
Awatar użytkownika
ladymajena
50p
50p

Post »

Witam witam :wink:
bebeluch
1000p
1000p

Post »

No to trzymaj tego swojego M jak najdłużej w szachu coby ta karta przetargowa długo Ci służyła :;230
Awatar użytkownika
ladymajena
50p
50p

Post »

Oj będę będę ale już myślę nad następną karta przetargową ;:138
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”