Trawa pampasowa cz. 2
Re: Trawa pampasowa cz. 2
Lepiej na zimową kwaterę pozostawić w ciasnej doniczce i dość sucho, podlewać niewiele. Przesadzonej mogą zacząć gnić korzenie, bo automatycznie więcej ziemi, a więc i więcej wilgoci będzie, a także dłużej będzie się utrzymywać, co nie jest korzystne w zimowym okresie.
- dorkow0
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sty 2013, o 22:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Też mi to przyszło do głowy, Selli, ale że to moja pierwsza pampasowa i to wyhodowana przeze mnie osobiście, to wolałam bardziej doświadczonych, w jej uprawie, popytać...
Dziękuję...

Dziękuję...

-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 6 lis 2013, o 18:02
- Kontakt:
Łał genialna trawa.
Dziękuje temat bardzo przydatny
Dziękuje temat bardzo przydatny
-
- 500p
- Od: 24 cze 2013, o 18:06
ZielonimiBloh gdzie tam jeden watek to całe forum jest mega przydatne człowiek co rusz nowości sie dowiaduje a ile przy tym frajdy.
-
- 50p
- Od: 31 sty 2012, o 10:32
Wiosną pokazałem jak zimowały moje trawy, a tak wyglądają jesienią.

Pozdrawiam Piotr
- przemekg
- 1000p
- Od: 9 sty 2010, o 16:59
Pięknie rewelacyjnie kwitnie ogromna kępa
Gratuluję bardziej okazałej w Polsce nie widziałem.
Ja w tym roku tez podejmuję próbę zimowania w gruncie mam nadzieję że wiosną coś zobaczę zielonego na wszelki wypadek zapasowa w piwnicy.
Czy na pierwszym zdjęciu to odmiana Pumilla a na drugim siewka czy kwiatostan męski bardziej zwiewny.

Ja w tym roku tez podejmuję próbę zimowania w gruncie mam nadzieję że wiosną coś zobaczę zielonego na wszelki wypadek zapasowa w piwnicy.
Czy na pierwszym zdjęciu to odmiana Pumilla a na drugim siewka czy kwiatostan męski bardziej zwiewny.

-
- 50p
- Od: 31 sty 2012, o 10:32
Masz rację ta pierwsza to Pumila, niezawodna, a ta druga to siewka. Rośnie w miarę dobrze ale nie zawsze zdąży zakwitnąć.
Pozdrawiam Piotr
Piotrze czytając Twoje posty wiosną o zimowaniu zawiało optymizmem - dlatego też w przyszłym roku mam zamiar kupić kilka sztuk. Mam ziemi na głębokość szpadla później żwir ,wiec powinny dać radę. Żałuję że je wykopałam zeszłej jesieni - może by przeżyły 

Pozdrawiam. Ewa
-
- Od: 21 lis 2012, o 18:13
W nocy ma być -2. Czy już chować pampasówkę czy jeszcze trochę ja pomrozić /
Pytam bo to mój pierwszy sezon z tą trawą
Pytam bo to mój pierwszy sezon z tą trawą
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Przemku jaki okaz
szczerze gratuluje.W tym roku córka kupiła sadzonke ,ale zostawiłam na zime w gruncie,zobacze co i jak przetrw,
Na wiosne chyba dokupie kolejne

Na wiosne chyba dokupie kolejne

- Sebek87
- Od: 10 gru 2010, o 18:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam jak tam wasze trawki ..?
Moje są cały czas na dworze chociaż jest już 5 stycznia stoją w otwartej szopce na narzędzia by na nie nie padało.
Wyglądem nic się nie zmieniły od lata..sa duże zielone
Moje są cały czas na dworze chociaż jest już 5 stycznia stoją w otwartej szopce na narzędzia by na nie nie padało.
Wyglądem nic się nie zmieniły od lata..sa duże zielone
-
- 500p
- Od: 24 cze 2013, o 18:06
Moja także na dworze w gruncie (to jest jej druga zima) jak na razie nie okryta bo pogoda jest jaka jest.
- dotii
- Od: 18 cze 2012, o 07:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witam
Mam pytanie,
Kiedy zaczynamy nawozić Pampasówki stojące w piwnicy i jakie to mają być nawozy ?

Mam pytanie,
Kiedy zaczynamy nawozić Pampasówki stojące w piwnicy i jakie to mają być nawozy ?

Mój zielony raj.
Zapraszam do mojej cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=72247" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymienię/Kupię/Sprzedam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 53&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam do mojej cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=72247" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymienię/Kupię/Sprzedam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 53&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;