Kaktusowy zakątek Marty cz.2

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jorkis
500p
500p
Od: 24 cze 2012, o 18:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kaktusowy zakątek Marty cz.2

Post »

;:oj kartofelki przecudnej urody (dlaczego ja ich jeszcze nie mam?), kolorowe mihanovichii robi wrażenie ;:303
Pozdrawiam Marzena
Moje kaktusy i sukulenty
Awatar użytkownika
marta_lara
500p
500p
Od: 12 mar 2012, o 22:28

Post »

Martada pisze: Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Proszę pochwalić M za zdjęcia, są na prawdę rewelacyjne, a te obiekty na fotkach... kurczę... muszę je mieć ;:oj
Coś czuję że na wiosnę część mojej maleńkiej kolekcji zostanie wymieniona na nowe modele :twisted:
Awatar użytkownika
theoria_
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 sie 2010, o 00:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Martada pisze: Paula taką kupiłam... zresztą nie tylko ja bo jak się po czasie okazało wszyscy nabyliśmy... bez korzeni.
W pewnej czeskiej kolekcji luzem się po doniczkach turlały... wydawało mi się, że moja sztywno siedzi ale złudnie...bo mocno torfowy substrat nie za korzenie się imał tylko za dolne ciernie a korzeni...ni śladu.
To się chyba nazywa kupowanie kota w worku, ale nie da się tego uniknąć przy szybkich zakupach lub na odległość (co ja niestety praktykuję) - zawsze coś się może przytrafić jak nie brak korzeni to gratiski w postaci niechcianych lokatorów, bo przecież używanie chemii ochronnej jest jakimś dziwactwem ;:223

Śliczne te Twoje mamilarki, aż się nie mogę doczekać, kiedy zobaczę je na żywo :!:
Obrazek
To toluca czy Śuba?

Twój M robi bardzo ładne zdjęcia, albo te modelki takie fotogeniczne :wink:
Awatar użytkownika
czarny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2009, o 21:15

Post »

Tefraczki przepiękne. W tym roku już muszę zorganizować sobie te trzy co mam na nie chętkę, choć mi wystarczy po kulce, a nie takie potwory ;)
Moje wątki: najstarszy, stary, nowy
Albumy: Mediolobivia, Aylostera
Awatar użytkownika
nolina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2010, o 21:37

Post »

Tefraczki cudo ,niby kuleczki, a jakie różne ;:oj
Coraz bardziej mi się podobają Chyba choroba nadal się rozwija :;230
Awatar użytkownika
onectica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2012, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aleeeeeeeeeeee!!!!!! Fajne tefrakowisko!!!! ;:65 ;:65 ;:65 :tan
Aż człowieka zaczyna nosić przed monitorem! ;:219 ;:306
Blues w kaktusach cz.aktualna Do części 1-2-3 trafisz tędy,
Zielona bonanza - różne zielone.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2008, o 09:56

Post »

Prawdziwe pola kartofli, aż dziw, że Asia tu jeszcze nic nie napisała ;:224 , chyba, że ten widok ją zamurował ;:306
Tylko patrzeć jak u niej będziemy oglądać takie widoki ;:108 Tefraki są wyjątkowe ;:180
Awatar użytkownika
annaoj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 sie 2012, o 21:29

Post »

;:223 ;:223 ;:223 - dlatego nie jeżdżę do Czech, bo by mnie siłą nie oderwali!
Aga - oby Twoje słowa się spełniły!
Gaga1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2010, o 21:53

Post »

Powiem tylko tyle,że zazdraszczam widoków w realu u Czechów tych kartofli i innych.
Ja niestety z centralnej Polski i wszędzie mam daleko a i wokół mnie chyba też niewielu kaktusiarzy. ;:223
Awatar użytkownika
Martada
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 mar 2013, o 19:34

Post »

hen_s pisze:Wtedy dużo, naprawdę dużo z nich przyjechało na Ścianę Wschodnią. Tutaj teraz robią za ozdobę naszych kolekcji.
;:145 No i pocieszył... ;:306
jorkis pisze:[...]dlaczego ja ich jeszcze nie mam?
Marzenko mnie nie pytaj :lol: u mnie jeden czeka na... kumulację lub ewakuację ;:224
marta_lara pisze:Proszę pochwalić M za zdjęcia, są na prawdę rewelacyjne, a te obiekty na fotkach... kurczę... muszę je mieć
Coś czuję że na wiosnę część mojej maleńkiej kolekcji zostanie wymieniona na nowe modele
Martuś chwalenie zaczęłam już w lipcu :lol: bo M gorąca nie lubi a w tych Dubenowych foliakach skwar wytrzymał i dzielnie cykał na moją prośbę, tam było z 60 stopni pomimo wiatraków, zdjętych szczytów i białkowania.
Za wybrane kaktusy wiadomo zapłacić trzeba... ale suchą saunę mieliśmy za darmo ;:306 po dwóch minutach wewnątrz pot oczy zalewał i poprosiłam żeby zdjęcia robił...bo i tak niewiele widzę a jak wrócę do domu to...dopiero zobaczę co widziałam ;:306
A co do rozwoju w kierunku kolczastych... jak najbardziej kibicuję.
theoria_ pisze:To toluca czy Śuba?
Paula jak mi powiesz czym się różnią to może będę w stanie określić... tak w ogóle na nazwówce ma polythele f. nuda a zresztą...przyjedziesz to sobie odpowiesz ;:108 bo ja nie umiem ;:131
onectica pisze:Aż człowieka zaczyna nosić przed monitorem!
Lucynko dobrze, że nikt z Was nie widział jak mną targało i miotało po tych foliakach w realu ;:306
O godnym i pełnym gracji przemieszczaniu się...na dwie godziny zapomniałam a dołożywszy bezgraniczny acz tępawy wyraz zachwytu malujący się na obliczu i nieartykuowane dźwięki wydawane mimowolnie i bezustannie...ech :roll:
Aga ;:168 miło znów Cię widzieć/czytać :wink:
Wiem, że Asia mocno tefrakami(i fosulakami) stoi ale Ty też chyba u Potyki spod regałów kartofelki wyciągałaś(te niby do ukorzenienia przygotowane) dobrze pamiętam?
annaoj pisze:dlatego nie jeżdżę do Czech, bo by mnie siłą nie oderwali!
Asiu fakt, jak trzeba opuszczać zwiedzaną kolekcję ból i żal nieutulony... ale żeby nie pojechać i nie zobaczyć mnie by dla odmiany uwięzić w domu musieli... zamurować najlepiej ;:306
Gaga1960 pisze:Ja niestety z centralnej Polski i wszędzie mam daleko a i wokół mnie chyba też niewielu kaktusiarzy.
Grażynko ja też z centrum... i do Czech niewiele bliżej mam od Ciebie a pojechaliśmy rodzinką sami sobie organizując atrakcje w typie zwiedzanie zabytków i łażenie po górach i takie tam różne...
Z Dubenem to... spontanicznie wyszło i w drodze powrotnej wymyśliłam sobie taki właśnie prezent na imieniny ;:224

Choć biało dookoła i luty pewnie jeszcze pokaże na co stać Panią Zimę to dziś u mnie też już było czuć to "coś" nieokreślone w powietrzu, śliczne słońce i ptaki śpiewały jakby bardziej na wiosenną nutę...
Zatem "chwytaj dzień, bo przecież nikt się nie dowie, jaką nam przyszłość zgotują bogowie.."
I na tę okoliczność może... :shock: dziwadełka ;:204
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
piasek pustyni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 11:33

Post »

A mówiłam? Mówiłam? Jak ja mówię, to...mówię :?
Wiosnę czuć, a po tych rewelacyjnych fotkach to ja musiałam haust powietrza zaciągnąć, bo mnie zatkało na dobre. I kawałek drożdżówki utknął w gardle. Następną razą proszę jednak o mniejsze wrażenia - jak tak dalej pójdzie, to nie doczekam lata ;:306
Pozdrawiam - Żaneta. Madagaskar i reszta świata - aktualny cz. 5
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Akwelan_2009
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 19:27

Post »

I na tę okoliczność może... :shock: dziwadełka ;:204
- czy te rośliny zawiązują pąki kwiatowe i kwitną czy jedynie należy je podziwiać za ich wygląd ?
Pamiętaj o bliskich, jeśli chcesz by oni pamiętali o tobie !!!
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
Awatar użytkownika
Martada
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 mar 2013, o 19:34

Post »

piasek pustyni pisze:A mówiłam? Mówiłam? Jak ja mówię, to...mówię :?
Wiosnę czuć, a po tych rewelacyjnych fotkach to ja musiałam haust powietrza zaciągnąć, bo mnie zatkało na dobre. I kawałek drożdżówki utknął w gardle. Następną razą proszę jednak o mniejsze wrażenia - jak tak dalej pójdzie, to nie doczekam lata ;:306
Żanetko jak nie jak tak :)
I nie twierdzę, że było inaczej ;:224
Hmm... będzie gorzej... następne na tapecie astro ;:333 ... choć sama nie mam... ale fotek od metra(widać M w oko wpadły)
Jakby co ostrzegam ;:170 więc na następny raz produkty nie wymagające żucia( metoda na głoda albo... kaszka ;:306 )
Akwelan_2009 pisze:- czy te rośliny zawiązują pąki kwiatowe i kwitną czy jedynie należy je podziwiać za ich wygląd ?
Mieczysławie kwitną ;:108 nie wiem czy konkretnie te u Dubena ale "wachlarzyki" z kwiatami w necie widziałam.
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ciekawie wyglądające mutanty. Ale ja akurat w takich roślinach nie gustuję, wolę te "normalne". :wink:
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
Awatar użytkownika
piasek pustyni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 11:33

Post »

Martada pisze: więc na następny raz produkty nie wymagające żucia
OK, zanotowane 8-) Jak zobaczę, że się Twój wątek świeci, natychmiast przestanę żuć cokolwiek :wink:
Pozdrawiam - Żaneta. Madagaskar i reszta świata - aktualny cz. 5
Spis moich wątków
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje kaktusy i inne sukulenty !”