Sojusz starego z nowym cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Sojusz starego z nowym cz.2

Post »

Maska pisze:
edulkot pisze:.... a co do kranu to mam pytanie - jest ta wylewka wyciągana na szlauchu tak jak prysznic :?: miałam taki i nie wytrzymał mi dłużej niż 3 lata, no ale było to już przeszło 10 lat temu to może i jakość była wtedy inna.
Majko ja mam już drugi bo pierwszy tez chyba po 3 latach odszedł, ale czego się spodziewać po baterii za stówkę, która jest non stop używana. Jednak prysznic z dużą siłą jest bardzo przydatny ;:215
Marysiu patrząc z perspektywy tych kilkunastu lat używania nowej kuchni to mogę stwierdzić że te krany robią coraz gorsze, już mamy 4 kran a nigdy nie kupuję najtańszych. Ten pierwszy z tego co pamiętam był strasznie drogi bo to była wtedy nowość. Robią teraz takie badziewie że nawet złościć się szkoda czasu ;:214
A słuchawka się przydaje jak trzeba nalać do wyższego naczynia, teraz kupuję w wysoką wylewką. :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Majko a ja używam prysznica do mycia i płukania myjek, sitek itp. Cena zdecydowanie przekłada się na jakość. W łazience mam baterie za ok. 500 i działa 8 lat, w kuchni kupuję w granicach 100 i zmieniam co parę lat. Wszystko zależne jest od wnętrza które ma coraz więcej plastiku :D Pozdrawiam !
Zuziu wybacz dyskusję o kranach ;:196
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Maju, Marysiu ależ bardzo konstruktywna dyskusja :) Baterię kupiłam solidną, nazywa się Ametyst, mam nadzieję, że te wszystkie gwarancje dożywotnie i inne, wymienione przez producenta, to choć w części prawda :) Podobną, ale taką nn i znacznie tańszą mam na wsi i tam, używana oczywiście znacznie rzadziej, nie stwarza problemu. Inauguracja dokonana, wszystko działa, woda leci, spływa do dziury i wylata rurą :) Teraz W. stara się bohatersko zgłębić tajniki montażu frontu na drzwiczkach od zmywarki :)
Ja jadę do damskiego doktora na przegląd :)
Potem jedziemy odwiedzić forumkę Jo37 :D
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

edulkot pisze:, a czajniczkiem jestem zachwycona i też bym taki chciała ;:215

Maju, czajniki elektryczne ceramiczne są na alle. Niestety wszystkie (na dwa kupione obydwa wykazały się tą wadą) po jakimś czasie zaczynają podciekać w miejscu tego prztykacza do włączania. Made in China :( :( Ja mimo to dalej go używam, bo jakoś wydaje mi się przyjemniejszy niż te plastikowe czy stalowe.
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zuziu już tam polazłam i wsiąkłam na dobre, wyszukałam taki śliczny czerwony w białe kropki i mają też podobny ekspres przelewowy. Jakby takie ślicznotki pojawiły się parę lat temu to już by u mnie działały i pewnie były wymienione na nowe, skoro to chińskie. ;:306 Teraz już wyrosłam z czerwieni w kuchni ;:224
Bateria firmy Armatura - dobra, krakowska firma, chyba jakąś od nich baterię mam bo u mnie jest ogrom baterii potrzebnych bo chałupa jak pałac :wink:
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Maju ja jestem bardzo zadowolona z tej krakowskiej, którą mam w łazience. To wersja retro, w kolorze mosiądzu. Poza tym ,że wytarły się te oznakowania "ciepła-zimna" - działa bez zarzutu.

Dziś znacznie cieplej i wreszcie wiatr ustał. Wyskoczyłam do ogrodu poskakać z psem i efektem, poza radosnym burkiem, jest także kilka zdjęć zimowych. Wszystko pokryte dość grubą warstwą śniegu, jednak z drzew i krzewów wiatr zdmuchnął to, co padało. Oznak rychlej wiosny na razie brak :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A to jeszcze suplement do wstępniaka: rabata AD 2014 i hortensja, która tworzy kompozycję z tawułkami

Obrazek

Obrazek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A u mnie już prawie nie widać resztek śniegu, śliczne słonko i od razu milej na duszy ale wyłazić nie mam ochoty ;:303
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19

Post »

To resztka po kwiecie Tulipanowca?
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
WAnia
100p
100p
Od: 5 sty 2013, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Łomatkobosko!!! Jeszcze tyle śniegu? Chociaż w tv widziałam dzisiaj, jakie ilości białego na wschodzie kraju - załamać się można.
Świetne porównania rabaty na przestrzeni kilku lat. Zanim trafiłam na forum, ani mi do głowy nie przyszło robienie zdjęć roślinom. Teraz okropnie żałuję.
No i oczywiście obowiązkowy komentarz do kuchni: bardzo fajne wszystko - kafle jedne i drugie, meble, a także salcesonik.
Wyrazy uznania za umiejętność kompensacji na takiej powierzchni. Przebiliście Chińczyków :;230 .

Pozdrawiam, Anka
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39

Post »

Zuzanno bardzo ładnie udało Ci się połączyć klasykę z nowoczesnością ;:333 a to nie łatwe jest :roll:

Fajnych masz sąsiadów. Najważniejsze że nie wścipscy :lol:
Pozdrawiam. Beata.
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

No przecież masz wiosnę, tylko zahibernowaną :) Moje kaliny zdecydowanie w mniejszym rozkwicie...być może w tym roku jeszcze nie będą kwitnąć bo malutkie, ale i liście zdecydowanie mam bardziej zimowe. Idzie do Was odwilż, parę słonecznych dni i bedziesz kwiaty pokazywać :wink:
Awatar użytkownika
szelma
100p
100p
Od: 5 lis 2013, o 15:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To wszystko zdjęcia z dzisiaj?
Nie miałam pojęcia, że zimą tyle rośnie. ;:oj
pozdrawiam
Kasia
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Zuzanno-świetne kafelki,nowe a retro,modna biel!Blaty bardzo ładne!Podobno trwałe.Z krakowskiej armatury będziesz zadowolona jak i ja od lat jestem,to solidna firma.Czajniczki ceramiczne elektryczne co roku w okolicach Walentynek pojawiają się w Rossmannie,cena więcej niż przystępna i duży wybór.Na sąsiadkę szkoda słów.
Biel ogrodowa także interesująca.No i ten rozwój...
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Maju spróbuj nie wyleźć, jak Cię taki burek molestuje :)
EwoM tak, u sąsiadów jest spory egzemplarz i teraz ma takie resztki po kwiatach.
WAniu ano śniegu dość :roll: Po przeróbce ogrodu zdjęcia zaczęłam robić dość regularnie, bo ciekawa byłam właśnie tego efektu po roku i więcej. Dzięki za dobre słowo :) A Chińczycy mogą nam buty czyścić ;:306
Beatko tomaszkowa :) staraliśmy się zagospodarować te klitkę jakoś sensownie a ja jako zwolennik klasyki a nawet stylu retro wprowadziłam niezbędne elementy nowoczesności , choć ze zmywarą mnie mogę się dogadać :evil:
Pat Tak, znaczne ocieplenie nastąpiło, choć z dachu jeszcze nie kapie. Ale może pod tymi zwałami śniegu coś się już zaczyna dziać :)
Kasiu szelmo ja w zasadzie zimą w ogóle do ogrodu nie wychodziłam, ale postanowiłam zobaczyć, czy jakieś oznaki życia są. No i proszę! Kilkanaście stopni poniżej zera to widać, nie jest granica zamierania wszelkich procesów życiowych, choć tak sądziłam patrząc na przykład własny :)
EwkoEs Cieszę się, że Ci się podoba ;:196 Armaturę staram się kupować właśnie z tej firmy.Śnieg otulił dolne partie ogrodu, mam nadzieje, że to z korzyścią dla roślin.

A to sobotni Paryż. Przypominam, że mamy początek lutego. Na Rue d' Ulm w ogrodzie Instytutu Curie kwitnie sobie taki krzew. Nie mam pojęcia jak się nazywa, ale pięknie wygląda.

Obrazek
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Utrzymując się w konwencji, jeszcze jedna wersja rabaty wiadomej, rok ubiegły, początek maja:

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”