Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Post »

Jagódko,twoje zdjęcia rozpogodziły ten pochmurny dzień.Śniegu u mnie po kolana,zwiewa ze wszystkich stron i nie mam ochody wyściubić nosa z domu.Cieszę się,że nie mam żadnych obowiązków i mogę spokojnie posiedzieć w domku.
stokrotka1805
200p
200p
Od: 24 lut 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jagódko, u Ciebie jak zwykle cudownie. Taki ogród to moje marzenie. Widać, ze Twoje roślinki dobrze się czują w Twoim ogrodzie.
U mnie zaczynają się pierwsze wschody. Na próbę posiałam kilka stokrotek afrykańskich (osteospermum) na próbę i heliotrop też się pokazał. Czekam aż pokaże się więcej, wtedy wystawię do chłodniejszego pomieszczenia. Bardzo jestem ciekawa jakie kolorki będą miały te stokrotki.
Pozdrawiam Lidka
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Szukaj aż znajdziesz..nareszcie znajduje moje ulubione, trochę zaniedbane w pełni sezonu wątku.
Buziaki ;:196
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iguś , a wiesz , że ja mam od Ciebie miodunkę Bowles Red tak przez przypadek :lol: posadziłam któryś z darów od Ciebie ;:196 po jakimś czasie z ziemi wyłoniły się długie zielone listki ;:oj wiedziałam że to miodunka , bez problemu udało mi się wyłuskać ją z ziemi i od razu dałam docelowe miejsce , w ciągu roku rozrosła się w piękną kępę , liście ma ogromniaste jak moja biało kwitnąca i piękne różowe kwiatuszki ;:167 nazwałam ją "Jagódka " ;:196
Piękne roślinki pokazujesz , masz bogactwo wszelakich roślinek ... pewnie z utęsknieniem czekasz na wiosnę i na kwitnienia ;:168
Jak zdrówko ? mam nadzieje , że ta pogoda zbytnio nie przeszkadza w normalnym funkcjonowaniu . Czytałam o migrenie u Agi , współczuję ;:196
Trzymaj się zdrowo ..... do wiosny już bliżej niż dalej , wtedy odżyjemy .
Buziaki ;:196 ;:167
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Witajcie :wit ...łeb ( bo to już nie głowa )..boli z lekka ...ale mam wrażenie jakobym dostała obuchem ....albo była na lekkim rauszu ...czyli jednym słowem ...mam pijaną głowę ;:306

Byłam u lekarza ( zwolnienie L 4 miałam do dzisiaj ) ...byłam bliska omdlenia ...ciśnienie 135/85 ...mówiąc najprościej - nie moje . Jestem niskociśnieniowcem - mam lepszą aurę / samopoczucie , gdy opcjonuje wokół 110/70...w porywach 125/80...czyli ...książkowe . Serce waliło bez opamiętania ... "a wszystko to "...nie , wcale nie ... "bo Ciebie kocham "... zawdzięczam halnemu ...idzie odwilż ...bliżej nam do wiosny ...tak świergotały wróbelki ... ;:224 .

Elżuniu ...przecież ja wiedziałam ,że będziesz miała miodunkę - jedynie nie wiedziałam która ...Bowles Red - czy też Azzuro ...bo przy sadzonce omanu wielkiego była ...pamiętam , jak dzisiaj ...
Tym nie mniej jest mi miło , że tak ją nazwałaś ...chociaż - w rzeczy samej - malinowe kwiatki ona ma , prawda - mogłaby być Malinką .
Samopoczucie zdechłe , jakby mnie kto przepuścił przez wyżymaczkę " Frani " ...ew. wyciągnął z magla . Tak , trafnie odgadłaś ...czekam na wiosnę ...wyglądam jej ( w styczniu/lutym ;:oj ) ...jak kania dżdżu . Wkrótce rozpoczną się siewy - więc zleci szybko ...byle do marca ...a potem ...a potem już ..do nas należy ten świat :heja .
Tobie również ...dziękując za słowa krzepiące - bliskie sercu i nawzajem ;:168

Obrazek Obrazek

Niezmiernie mi miło Agusiu , że wpadłaś ;:168 ...w moje gościnne progi ...mam rozumieć , że w tym sezonie znajdziesz chwilę , by mnie odwiedzić ...może z Daną ?
A wiesz Ty moja Kochana ,że podczytuję Twoje wątki poza ogrodowe ? Super klimat tworzysz ;:108 .
Pozdrawiam serdecznie :wit ;:167

Obrazek

Lideczko ...ja jeszcze nic nie siałam ...ale w lutym zapewne pierwszą wysieję Quamaclit lobata ( mina ) i marzy mi się ( jak kiedyś ) ...heliotrop z własnej hodowli .
Osteospermum jest tak delikatne , pięknie komponuje się ze surfinią , werbeną , tudzież innymi balkonówkami . Miło mi niesłychanie za takie postrzeganie mego " Królestwa ..." - chociaż na FO jest wiele ładnych , skomponowanych ogrodów ...bo u mnie na żywioł ...
Buziaki ;:196

Obrazek

Gosiu ...super , że siedzimy w domku w takie zawieruchy , śnieżyce i wietrzyska ...jednak wolę więcej ruchu ...bo na wiosnę trzeba z nowymi planami wyruszyć w ogrody .
U was więcej śniegu , niż u nas - pomimo bliskości gór - a i temperatury niższe .
Buziaki ;:196 .

Obrazek

Dorotko..zapewne u Ciebie z powodu piasków nie będzie miała racji bytu cieszynianka ...trzeba jej ziemię dać odpowiednią ...by nie wysychała tak szybko, jak piasek - a żeby trzymała wilgoć . Wpadnij , dam Ci gliny ...ile zechcesz ;:108 .

Obrazek

Kasiu ...dziękuję za słowa ciepłe , poprawiające samopoczucie ;:196 . Czosnek bułgarski tylko pokazał swą urodę w pierwszym roku ...wszystkie cebulki zakwitły ...po to , by na drugi rok pokazać tylko jeden kwiat :cry: .
Serdeczności ;:168

Obrazek

Justysiu ...mało powiadasz całokształtów ...bo w kadrze się nie mieszczą na raz ...chyba trzeba by wyjść na komin...z lotu ptaka .
Dziękuję za miłe słowa pod adresem mojej Rusałeczki , jak i zarówno za wybór roślinek , które Cię ujęły ...i ja lubię bodziszki ... ;:196
Obrazek

Ulka ...popatrz - nawet nie wiedziałam ,że Terenia też ma cieszyniankę - wśród takiej ilości roślin - wiele można przeoczyć .
Pozdrowionka :wit ;:167

Obrazek

Krysiu ... czasem można puścić wodze fantazji ...ale od filozofowania wolę realne sprawy ...w konkretne działanie przerabiać ... ;:224
Obrazek

I znów musiałam wykasować ikonki ....buuuuuuu .
Administracja powinna coś z tym fantem zrobić ...no bo jak to - jednemu dać buziaka , a drugiemu ...figę z makiem ?
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Jagódko - od wczoraj w wolnych chwilach podczytuję Twój aktualny wątek. Dotarłam przed chwilą do czerwca, zobaczyłam Irysa syberyjskiego Cambridge i jestem porażona jego urodą do tego stopnia, że muszę sobie zrobić przerwę aby ochłonąć....
Ale już wiem, że masz piękny ogród, dużo interesujących roślin i śliczną wnusię :lol:
Ścieżka do zaznaczona - czyli będę zaglądać :lol:
=====================
A teraz jeszcze doczytałam, że jesteś meteoropatą - no to witam w klubie :(
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Wiele roślin wypadło mi przez moją marną ziemię, będę je podziwiała w Waszych ogrodach.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Jagódko ;:196 mam nadzieję ,ze to Twoje ciśnienie już się wreszcie ustabilizowało. Na mnie jakoś ostatnio zmiany pogody nie działają, ale poczekajmy jak przyjdzie wiosna to moja głowa też będzie odczuwać zmiany ciśnień .Piękne kolorowe masz parapety Zdróweczka i oby serce wreszcie przestało tak walić ,a głowa będzie tylko pełna marzeń bez bólu ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Nie jestem wrażliwa aż tak na zmiany pogody, ale i ja odczułam tą zbliżającą się odwilż. Głowka bolała i w piątek i w sobotę.
Zakochałam się w .Stephanie Baronin także. Pierwszy sezon, a przepięknie kwitł. Przesadziłam jesienią, jestem ciekawa, czy tego nie odchoruje za bardzo
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu...jakże mi miło , że zechciałaś mnie odwiedzić ...aż z mojego ukochanego Gdańska ;:196 ...dziękuję jednocześnie za miłe słowa pod adresem wnusi Oliwuni i moich ukochanych roślin ;:168 .
Irysem syberyjskim Cambridge i ja byłam oczarowana ...a jeszcze ciekawy egzemplarz mam irysa
japońskiego ...irys ensata Darling ...zobacz , jaki śliczny .

Obrazek

Jeszcze raz ...Cambridge - dla Ciebie ...na bis ...

Obrazek

Jestem nawet zdziwiona ...wiele osób narzekało na złe samopoczucie ..a to przez wiatr halny , a to w kościach łupało - nie przypuszczałam ,że mnie się będą imały takie przypadłości ;:185 ...a tu masz babo placek ;:306 .
Serdeczności przesyłam ;:196 ...

Dorotko...no nie pozostaje Ci - jak tylko nawieźć gliny - chociaż na część ogrodu , gdzie będziesz miała swoje skarby ...przecież żal , gdy bezpowrotnie coś nam wypadnie z uprawy , a tym bardziej ,że bardzo chcemy mieć dany egzemplarz .
Buziaki ;:196 ...a , przepraszam ...pojedziesz znów po bratki na giełdę , ale to zapewne w marcu , prawda ?

Marzą mi się spore kępy ...
Obrazek

Jadzieńko...nie mam pojęcia jakie miałam dzisiaj ciśnienie ...ale chociaż głowa mnie nie boli , jednak moja arytmia się odzywa , serce daje o sobie znać szybkim waleniem/kołataniem ;:145 ...Marzenia zawsze miałam i mam - niezależnie od migren i tonów serca...bez nich była bym chyba pesymistką .
Tulę ... ;:168 ;:167
Jako pasjonatka róż ...dla Ciebie ;:196
Rosarium Uetersen ...sztamowa :wit
Obrazek

Gosieńko ...popatrz ...a mnie też od piątku bolała do wczoraj ...myślałam ,że umieram ...dawno nie miałam takiego bólu .
Stephanie Baronin zu Guttenberg jest niesamowita ...to fakt ...
Pozdrawiam i zdrówka ...wiosna idzie ;:168

Obrazek
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Ten japoński irysek ;:226 Mam nowe chciejstwo :heja A jak Ci zimuje?
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie ma problemu ...rośnie nad oczkiem ...nawet zapomniała ,że go tam zasadziłam ...mam jeszcze Cristal Hallo - ale jeszcze nie kwitnął . Najpiękniejsze , jakie znam ..oprócz syberyjskich , pełnych i TB oraz SDB ...te są wyjątkowe ;:108 .
Błękity , które kocham ... ;:224 ...dla Ciebie ;:196
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Jagódko, piękne Obrazek
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cieszę się , że Ci przypadły do serca ;:167 ... Aniu -może w tym roku uda nam się spotkać ... :?:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Cieszę się Jagódko ;:196 ,że już lepiej się czujesz .RU na pieńku śliczna ,a czy ona zimuje na dworze czy w pomieszczeniu .Planuję w tym sezonie znów puścić Chopina na pieniek .Ciekawe ,bo miał grubaśne pędy i tego najgrubszego muszę wybrać, a resztę ściąć .Iryski Ensaty też kocham i nawet mam 2 szt . :;230
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”