Meksyk, Afryka, Madagaskar i inne - piasek pustyni cz.2
- piasek pustyni
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Meksyk, Afryka, Madagaskar i inne - piasek pustyni cz.2
To zobacz i nam pokaż, my czekamy 

- Martada
- Od: 17 mar 2013, o 19:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
"piasek pustyni"

No masz Ty kobieto powołanie do obrastania(!) dziećmi...kolejne przedszkole
To z urodzenia, powołania czy wykształcenia
... czy komplet
Pięknie sie prezentują
niech im korzeniska rosną na potęgę
A z wiosną to jest coś na rzeczy bo epi pączuchy puścił... miesiąc temu i
rosną... byle jak ale jednak a przecież na zimowisku siedzi i ma 6-8 stopni w porywach.

No masz Ty kobieto powołanie do obrastania(!) dziećmi...kolejne przedszkole

To z urodzenia, powołania czy wykształcenia

Pięknie sie prezentują

A z wiosną to jest coś na rzeczy bo epi pączuchy puścił... miesiąc temu i

- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U Ciebie wciąż coś się dzieje.
Wiosna piszesz? Hm... To do nas jeszcze nie dotarła, za wyjątkiem kilku hoji przyrostów nowych nie widzę. No ale u mnie w szklarence temperatury bliskie zeru...
Może teraz, skoro zapowiadają dużo cieplejsze dni to coś się ruszy?

- piasek pustyni
Martuś, dziękuję Kochana - komplet!!!Martada pisze: No masz Ty kobieto powołanie do obrastania(!) dziećmi...kolejne przedszkole![]()
To z urodzenia, powołania czy wykształcenia... czy komplet
![]()

Dziękuję raz jeszcze i dziękuję również za Twój zwiastun wiosny. Coś się zaczyna dziaćMartada pisze:Pięknie sie prezentująniech im korzeniska rosną na potęgę
![]()
A z wiosną to jest coś na rzeczy bo epi pączuchy puścił... miesiąc temu irosną... byle jak ale jednak a przecież na zimowisku siedzi i ma 6-8 stopni w porywach.

hen_s pisze:U Ciebie wciąż coś się dzieje.Wiosna piszesz? Hm... To do nas jeszcze nie dotarła, za wyjątkiem kilku hoji przyrostów nowych nie widzę. No ale u mnie w szklarence temperatury bliskie zeru...
Jak widzisz powyżej - ruszy się, ruszy

- marta_lara
- 500p
- Od: 12 mar 2012, o 22:28
Oo widzę że kolejne maluszki u Ciebie, u mnie może oprócz lekkiego wzrostu temperatury wiosny nie widać
Ale u Ciebie na zdjęciach jak najbardziej
W ogóle Twój wątek tętni życiem na okrągło, co się bardzo chwali bo mam wrażenie że wszyscy w sen zimowy zapadli
A propos Adromischusów - ja też pałam miłością do nich bo są na prawdę ładne, kompaktowe (co u mnie ma duże znaczenie, bo miejsca mam na prawdę mało) i różnorodne. Wrzucę Ci link do stronki którą lubię sobie pooglądać jak mam gorsze dni: http://www.canddplants.com/adromischus-photos/
Sama chętnie zaopatrzyłabym się w kilka odmian (takie herrei na ten przykład) ale ciężko je dostać w miarę przystępnej cenie. Na all była ostatnio aukcja, to tak się rzucili że nie miałam szans...
AA i zapomniałabym, Krzysztofie, ja też chętnie zobaczę twoje okazy

W ogóle Twój wątek tętni życiem na okrągło, co się bardzo chwali bo mam wrażenie że wszyscy w sen zimowy zapadli

A propos Adromischusów - ja też pałam miłością do nich bo są na prawdę ładne, kompaktowe (co u mnie ma duże znaczenie, bo miejsca mam na prawdę mało) i różnorodne. Wrzucę Ci link do stronki którą lubię sobie pooglądać jak mam gorsze dni: http://www.canddplants.com/adromischus-photos/
Sama chętnie zaopatrzyłabym się w kilka odmian (takie herrei na ten przykład) ale ciężko je dostać w miarę przystępnej cenie. Na all była ostatnio aukcja, to tak się rzucili że nie miałam szans...

AA i zapomniałabym, Krzysztofie, ja też chętnie zobaczę twoje okazy

- chromat
- 1000p
- Od: 29 gru 2010, o 15:13
- Kontakt:
wrzuciłem zdjęcie sadzonek
Pozdrawiam Krzysiek
Żanetko przedszkole pierwsza klasa
Twoje wysiewy również robią na mnie ogromne wrażenie
tak trzymać 

Pozdrawiam Marzena
Moje kaktusy i sukulenty
Moje kaktusy i sukulenty
- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Żanetko
Powiem tak,że ilekroć do Ciebie zaglądam i przypatruję się Twoim zadbanym i zdrowo rosnącym kaktusom i sukulentom,tylekroć snuję obawy,
żeby nie zawładnęła mną kolejna choroba jaką jest hodowla jednych i drugich.Dwa kaktusy już mam ale kupiłem je dla dekoracji bo mają ładne kolorowe odrosty.Ponadto potrafisz wszystkie swoje podopieczne posegregować,uporządkować wg gatunków,odmian etc.etc. i jeszcze
bardzo ciekawie je zaprezentować na ładnych zdjęciach i ciekawych ujęciach.
Nie mogę się napatrzeć na te Twoje maleństwa w specjalnych kuwetach,wyglądają jakby chciały Ci powiedzieć-przyjrzyj nam się czy rośniemy i rozwijamy się po Twojej myśli i po tym czym nas karmisz?Piękny i estetyczny widok-gratuluję
Pozdrówka.

Powiem tak,że ilekroć do Ciebie zaglądam i przypatruję się Twoim zadbanym i zdrowo rosnącym kaktusom i sukulentom,tylekroć snuję obawy,
żeby nie zawładnęła mną kolejna choroba jaką jest hodowla jednych i drugich.Dwa kaktusy już mam ale kupiłem je dla dekoracji bo mają ładne kolorowe odrosty.Ponadto potrafisz wszystkie swoje podopieczne posegregować,uporządkować wg gatunków,odmian etc.etc. i jeszcze
bardzo ciekawie je zaprezentować na ładnych zdjęciach i ciekawych ujęciach.
Nie mogę się napatrzeć na te Twoje maleństwa w specjalnych kuwetach,wyglądają jakby chciały Ci powiedzieć-przyjrzyj nam się czy rośniemy i rozwijamy się po Twojej myśli i po tym czym nas karmisz?Piękny i estetyczny widok-gratuluję

Pozdrówka.
- piasek pustyni
Marzenko - bardzo serdecznie dziękuję!
Marta - z prawdziwą i dziką przyjemnością rozejrzę się w wolnej chwili na stronce, którą podałaś. Krzysztof pokazał cudowne maluszki, a w ich różnorodności można się rozkochać!
A co do tego, że wątek tętni życiem- również dziękuję, ale zapewniam też, że nie wszyscy zapadli w sen, bo na wielu wątkach dzieje się o wiele więcej
Arku - również bardzo serdecznie dziękuję
Widziałam Twoje gymno oczywiście, tylko ja na szczepione patrzę zupełnie inaczej, i nigdy mnie one nie pociągały, choć mam kilka szczepieńców u siebie. Niemniej mimo że kupione dla ozdoby u Ciebie, potrafią zakwitnąć i cieszyć oko właściciela, a o to przecież chodzi. Niech zdrowo rosną, a do hodowli sucholubów zachęcam jak najbardziej!
A wszystkim Wam oczywiście bardzo i nieustannie dzięki za wizyty

Marta - z prawdziwą i dziką przyjemnością rozejrzę się w wolnej chwili na stronce, którą podałaś. Krzysztof pokazał cudowne maluszki, a w ich różnorodności można się rozkochać!
A co do tego, że wątek tętni życiem- również dziękuję, ale zapewniam też, że nie wszyscy zapadli w sen, bo na wielu wątkach dzieje się o wiele więcej

Arku - również bardzo serdecznie dziękuję

A wszystkim Wam oczywiście bardzo i nieustannie dzięki za wizyty

-
- Od: 18 sie 2010, o 21:53
Przeglądam na bieżąco twój wątek i przebijam się przez ten gąszcz pięknych roślinek
Moja wyobraźnia sięga dalej i już widzę jak zarastasz,bo twoje siewki idą jak burza

Moja wyobraźnia sięga dalej i już widzę jak zarastasz,bo twoje siewki idą jak burza

- annaoj
- Od: 3 sie 2012, o 21:29
Kochana - u Ciebie to już wiosenne, totalne szaleństwo! Zarastasz...

- piasek pustyni
Grażynko, Asiu - dzięki! Nawet mogę zarosnąć w pełni, byle tylko ta wiosna w końcu przyszła
, bo że idzie to już czuję w kościach. Tylko kiedy dojdzie na całego...? 

Żanetko - Twoje madagaskarczyki to nie moje klimaty zbytnio, ale piękne rośliny i to jak ktoś nimi się fajnie, tak z zapałem zajmuje - to podziwiam
A przedszokle świetne - tu już czuje się niemal jak u siebie
Kibicuje oczywiście wszystkim

A przedszokle świetne - tu już czuje się niemal jak u siebie

Kibicuje oczywiście wszystkim

- piasek pustyni
Agnieszko - dziękuję w imieniu maluszków gruboszowatych
I małego malgaskiego przedszkola również 

- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Żaneta chyba ma wszystek ten czas, którego my nie mamyMartada pisze:"piasek pustyni"
No masz Ty kobieto powołanie do obrastania(!) dziećmi...kolejne przedszkole![]()
To z urodzenia, powołania czy wykształcenia... czy komplet
![]()

Ale jak ona zacznie spieniężać te swoje 'inwestycje', to ho-hoooo!!! już pewnie w stronę nas, biedaków, nie spojrzy!