Ogrody Julii cz.2
- ARABELLA
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogrody Julii cz.2
Marzenka jesteś niemożliwa kobito 

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Małgosiu wczoraj poszły do ziemii kobee-biała i fioletowa,tunbergia,seler i por.Z resztą kwiatow czekam do połowy miesiąca 

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
A kiedy sieje się pomidory? Czy takie dalie z nasion wytworzą kłącza,zeby można je przechować przez zimę?
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Chciałam zakrzyknąć "Ale dużo" ale po szybkim rzucie oka na swoje zapasy oraz tegoroczne zakupy mruknę tylko "eeee...tam, tylko tyle?"Marzenka79 pisze:To tegoroczne zakupy kwiatkowe:) Zeszłorocznych aparat nie obejmie![]()

-
- 1000p
Małgosia ja swoje pomidorki do uprawy w gruncie to będę wysiewała albo 1 albo 10 marca,a o dalie jak będziesz dbała po swojemu to ći ładne kartofelki wyrosną które będzie można przechować
P.s: Właśnie wpadłam na pomysła,żeby wysiać sobie kilka nasion pomidorka na wcześniejszą uprawę

P.s: Właśnie wpadłam na pomysła,żeby wysiać sobie kilka nasion pomidorka na wcześniejszą uprawę

- mamafrania
- Od: 13 paź 2011, o 13:50
Witaj Marzenko
.Parapet już mam prawie wolny, ale na razie ani ziemi ani nasionek 

-
- 1000p
Aniu ja właśnie wygrzebałam z szafy skrzętnie skrywaną reklamówę z nasionami co to je niby ot tak sobie na jesieni kupowałam...Jakieś 2 tygodnie temu dokupiłam jeszcze kolejną partię tego co mi niby brakowało
Wór ziemi 80 l stoi-córka moja skomentowała,że znowu będzie mieszkała w szklarni przez mamę 

- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Już chyba ustaliłyśmy, że my bratnie dusze.... Ja tak wielkiego wora nie mam, ale kilka mniejszych...
A nasionka mam porozkładane w kilku miejscach, coby rodziny nie szokować... 

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie mam wprawy w wysiewaniu nasion na rozsady ale pomału coś popróbuję powysiewać w tym roku,będę Cię podglądać co u Ciebie się dzieje 

-
- 1000p
Dziewczynki mam jeszcze kilka wolnych pojemników-do rana obawiam się,że będą już z wysianymi nasionkami
Grażynko jak to nie masz wprawy-Twoja działeczka tak pięknie ukwiecona-ktoś to wszystko musiał wysiać,posadzić
Renatko oczywiście,że my bartnie dusze jesteśmy.W ogóle tu na forum to ma się wrażenie,że połowa to rodzina-wszyscy zielono zakręceni na punkcie grzebania w ziemii

Grażynko jak to nie masz wprawy-Twoja działeczka tak pięknie ukwiecona-ktoś to wszystko musiał wysiać,posadzić

Renatko oczywiście,że my bartnie dusze jesteśmy.W ogóle tu na forum to ma się wrażenie,że połowa to rodzina-wszyscy zielono zakręceni na punkcie grzebania w ziemii

- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Ja idę uporządkować pomieszczenie w którym mogłabym siać i biorę się do roboty!
Mamy w planach kilka wypraw to może się gdzieś spotkamy! Do Skępego (Lilie Wodne) to nawet szybciej dotrzesz niż ja, i do Szmita nie masz może blisko, ale to nie koniec świata!
A może masz namiar na jakąś ciekawą szkółkę w naszych okolicach?
Mamy w planach kilka wypraw to może się gdzieś spotkamy! Do Skępego (Lilie Wodne) to nawet szybciej dotrzesz niż ja, i do Szmita nie masz może blisko, ale to nie koniec świata!

A może masz namiar na jakąś ciekawą szkółkę w naszych okolicach?

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
)Nadzieja umiera ostatnia...

- mamafrania
- Od: 13 paź 2011, o 13:50
Do LW mam dalej niż Wy, ale za to do Szmita mam najbliżej
i jeszcze tam się nie rogościłam dobrze
.Może namówie małża i do Plocka podjadę po ziemię, jakby mi mało moich hektarów było 

-
- 1000p
Ja na razie żyję zbliżającą się Gardenią...i marzę cały czas o wiośnie tak mocno,że aż śnieg dziś pod oknami zaczął się topić 

Ja w tym roku na Gardenie idę w drugi dzień. W zeszłym roku jak chciałam pierwszego dnia kupić Clematisy, to niestety, ale sprzedaż dopiero drugiego dnia. Aż mnie zatkało ..
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...