Mój ogród na fotografii .cz. 6 Wspomnienia lata

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród na fotografii .cz. 6 Wspomnienia lata

Post »

:wit Bogusiu
Piękne łany kwiatów, aż się serce raduje :D
Teraz w styczniu zamówiłam sobie trochę bylinek :tan a i w sklepach ogrodniczych za nasionkami zaczęłam buszować.
Tak więc myślę, że w tym roku będzie u mnie kolorowo :wink:
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

bwoj54 pisze:Kochani ...jeszcze kilka fotek z 1999 roku...
w tamtym roku ani mi przez myśl nie przemknęło, że kiedyś będę ogrodnikiem ...
ogródek zakupiliśmy w kwietniu 2005r i ... uczyłem się od podstaw - uczyliśmy, bo syn (zdolny kulinarnie od nastolatka - sam przyrządzał sobie potrawy) poszedł po szczypior do jajecznicy, usmażył i powiedział "jakoś mi się nie udało" ... dopiero na drugi dzień zobaczyłem, że... skosił pory :;230

u nas wiosennie - śniegu nie, zresztą leżało tylko kilka puszków przez parę dni - w tej chwili już +6 (wczoraj było +3) przebiśniegi mają białe główki
ja jeszcze nie sieję - brak parapetów i .... opóźniam ile się da - a sieję tylko kilka pomidorków
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U mnie bratanica nie dalej jak tej jesieni zamiast liści bazylii przyniosła liście fuksji :;230 Dobrze, że nie kazałam jej ich pociąć, bo pewnie bym wówczas już nie poznała :;230
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Witajcie moi Drodzy, wierni Forumowi Przyjaciele! Jesteście "balsamem na duszę" i radością jak te różnobarwne kwiaty w ogrodzie ;:108
Aniu!....tego najbardziej nie lubię...zalegania w lodowce jadła po imprezach. O tak na jeden dzień po ....owszem , ale nie więcej.
To tak samo jak uwielbiam buszować po sklepach, robić zakupy....ale nie cierpię rozpakowywania zakupów/ zwłaszcza spożywczych produktów/.
Joasiu!...rozumiem ,ze wzdychasz na niewielkie ilości śniegu u mnie....miejscami zielona trawka.
Kociaczki fantastyczne..mogę godzinami przyglądać się ich wyczynom...Imka , dużo młodsza od Antka ...sprytna, zadziorna.
Antek powolny, leniwy...niczym sumo... ;:108
Grażynko!dziękuję ...jestem zauroczona lakami ...w tym roku tez już się zaopatrzyłam w nasionka, mnóstwo nasionek. ;:168
Tereniu!...dziękuję . Mimo niemal wiosennej wczoraj / dzisiaj również/ pogody wyszłam do ogrodu na obchód..."omotana"szalikiem i w czapie . Mój eM śmiał się, ale coś mnie przewiało i czuję ból ucha i napięte ścięgna.
To jest efekt mojego"roznegliżowanego" ;:306 wychodzenia z ciepłego na zewnątrz ...tylko na chwilę...pozamiatać schody, wsypać ziarna do karmnika ;:108 Dzisiaj od rana przedziera się słoneczko ...a temp. choć tylko 1 st. na plusie...to czuje się
wiosnę w powietrzu. Na dodatek te odczucia spotęgowało gdakanie kur sąsiadów
Pozdrawiam cieplutko!
Alu!...zdjęcie nie oddaje w pełni uroku kwitnących w śniegu laków ..niż to co widać w realu...zauroczyły mnie.
Wiem,ze już zawsze będą w moim ogrodzie i wyeksponowane. Kicie milusie. ;:168
Renatko! ;:196 ...w niektórych częściach ogrodu, tych osłoniętych, śniegu nie ma wcale a trawa zieloniutka.Dobrze,ze nie ma mrozu...biedne byłyby roślinki. Dziękuję za miłe słowa ...pod adresem babci- emerytki ;:108
Eluniu! :wit ;:168 ...laki niesamowite...miałam je dawno temu, ale nie pamiętam , aby tez zimą cieszyły oko. ...a może ja jeszcze nie byłam tak zakręcona zielono i nie zwracałam na nie uwagi.
Krystianie!...miło,ze jesteś.Nagietki...tez zieloniutkie pod tą niepokaźną warstewką śniegu. Laki podbiły moje ;:167 ...dlatego będzie ich jeszcze więcej w moim ogrodzie. Wysieję je w marcu w tunelu foliowym...zresztą tak jak aksamitki, cynie, astry...szybciej kwitną i nie ma obawy ,ze wyplewię te wysiane bezpośrednio do gruntu ;:108
U mnie słoneczko i dodatnia temp.zachęca do spaceru po ogrodzie. Pozdrawiam cieplutko!

-- 1 lut 2014, o 10:29 --

Linetko!...dziękuję za wizytę i miłe słowa . Te "hektary" pozwalają utrzymać mi jako tako wagę w ryzach...zwłaszcza w okresie intensywnych prac ogrodowych ;:108 Nie mogę już doczekać się tej systematycznej ogrodowej gimnastyki ;:168
Ewuniu! ...ja wczoraj tez "siedziałam" w znanej, sprawdzonej szkółce ...i zamawiałam byliny.Gdy sobie uświadomiłam,ze czekam/ zamówione już / róze- 15 szt; dalie 15szt, hortensje - 6szt, chryzantemy -ok 20 szt. ...bez mrugnięcia okiem ...zrezygnowałam ....przynajmniej do kwietnia. Zadowoliłam się faktem odwiedzenia okolicznych szkółek, z ktorych nie zrezygnuję...można tam kupić okazyjnie wiele ciekawych bylin , krzewów. Nasiona już u mnie leżakują...w tym roku zrezygnowałam z tych wyszukanych nowości,które absolutnie w ubiegłym roku nie sprawdziły się. Nastawiam się na wszelkie odmiany astrów, aksamitek, cynie , celozje ...i te zebrane z własnych roślinek.Pozdrawiam cieplutko!
Andrzeju!...miło ,ze odwiedzasz w tak pogodny dzień. Normalnie czuc w powietrzu ...może nie wiosnę ...ale przedwiośnie ;
Śniegu zatem masz tyle samo co u nas...czyli prawie go nie ma.Oglądam się za siebie, spoglądam na ogród i widzę coraz większe plamy zielonej trawki. Zgadzam się... do każdej życiowej roli trzeba "dojrzeć"...pobudzić drzemiące w zanadrzu zadatki, możliwości ....wystarczy tylko chcieć, trochę umiejętności , do tego rzetelna praca...i efekt widoczny.
Mój syn też ...zamiast naci pietruszki przynosił ...nać seleru :;230 Pozdrawiam! ;:180
Aniu! :wit ... widocznie fuksja była w zasięgu ręki. :;230 Pozdrawiam cieplutko! ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani..dosyć zimy ...zostawiam kilka fotek z łanami letnich kwiatków...i zmykam do obowiązków.
Pogoda na 1 dzień lutego wymarzona... ;:3 ;:3 ;:3

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bogusiu jesteś fantastyczna Babcią - Emerytką ;:196
Aż letnio mi się zrobiło oglądając ten Twój ogród .
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

U nas też zrobiło się cieplej ale śnieg leży ,ale czy zima powiedziała ostatnie słowo :?: ;:196
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Bogusiu super Cię oglądać ;:215
Masz bardzo uzdolnionego syna, zazdroszczę.
Rabatki pięknie wyglądają obsadzone białymi margaretkami, u nas nazywane popularnie rumanami. Pamiętam jak byłam dzieckiem lubiłam po łąkach z rumanami spacerować .
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Miło pooglądać letnie widoczki. :D Sporo masz roboty , ale nie musisz upychać roślin jak ja. U mnie już nieco cieplej , ale ostatnie dni to horror ;:oj ;:oj Drogi i tory zawiane. praktycznie wszystkie boczne drogi nieprzejezdne. Dopiero dzisiaj ciężki sprzęt zrobił porządek. Podczas zawiei nic nie dawało rozpychanie zasp , za kilka minut nie było śladu po pługu. Teraz wiatr ucichł ,mróz mniejszy.
Cieplutko pozdrawiam. :D
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Piękne letnie widoczki aż miło tak sobie na nie popatrzeć :D buźka sama się śmieje ;)))))))
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
majka1971
500p
500p
Od: 31 sie 2012, o 14:07

Post »

Witaj Bogusiu.
Oglądając Twoje zdjęcia aż westchnęłam z zachwytu i tęsknoty za takimi widokami w naturze.U mnie cały dzień wieje, śniegu już niewiele,temperatura na plusie.Wiosenne kwiatki na wierzchu widać już ranniki, przebiśniegi ,iryski ,krokusy tulipany a wawrzynek lada dzień rozwinie kwiaty. :wit
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani witam Was całym sercem... ;:168
Szykuję niespodziankę...obiecałam ,ze pokażę co się działo na moim mega areale ...ponad 30 parę lat temu.
Wczoraj udało mi się dotrzeć do kilku takich zdjęć...z lat 70-tych. Oglądałam z zapartym tchem.
Jeszcze muszę to składnie opracować...aby pokazać jak było...i jak jest!
Renatko!...dziękuję serduszko,ze tak mnie odbierasz...staram się być dobrą babcią...moja jedyna wnuczka za taką mnie uważa...a emerytką?...chyba też niezłą skoro pracodawca pamięta ...zaprasza na przyjęcia, uroczystości , do teatru i inne imprezy ;:108 Oni o mnie pamiętają...a ja za nimi tęsknię.
Domownicy tez zadowoleni w domu z emerytki/ wcześniejsza emerytura/...bo jeszcze sprawna, w domu i w ogrodzie większość prac zrobi sama ;:306 ...jak taką emerytkę nie cenić?Renatko!...wierzę ,ze już nie długo będziemy oglądali takie widoczki w realu.
Wczoraj w słońcu...+ 14C.
Eluniu!...miejmy nadzieję...choć gdzieś w skrytości drzemie inna wersja ;:168
Dorotko!...nie chcę przechwalać się ale naprawdę zdolny . Wyuczone kierunki...poszły na bok a całkowicie oddał się branży budowlanej...wykończanie wnętrz. Ma do tego chłopak smykałkę, odziedziczył po mężu ;:108 ...pracy multum . Sam sobie szefem , księgowym ./ Mój eM też 35 lat prowadził działalność gospodarczą/ Dorotko!... kilka lat temu sąsiadka dała mi dosłownie kępkę tych margaretek...a teraz same się tak rozsiewają., muszę poskramiać ich nadmierne panoszenie się.
Tadziu!...u mnie... mogę powiedzieć,ze zimy nie było. Trochę poprószyło...drogi cały czas czyste...a i mróz nie był tęgi .
A roślinki?...ubolewam ,ze mam tyle jeszcze do obsadzenia/ oczywiście czynię to kosztem trawnika/ ...ale moi Panowie...powstrzymują mnie przed kolejnym wydzieraniem darni.Już teraz przy tylu rabatkach trudno mi się wyrobić od poniedziałku do soboty, a jeszcze obowiązki domowe...dla siebie tez chcę mieć czas. Trawnik kosi syn ciągniczkiem...ja wtedy relaksuję się ;:108
Uleńko!....zapraszam do oglądania zdjęć wspominkowych...ale już nie długo będziemy oglądać z nowego sezonu!
Czekam z utęsknieniem...wczorajsza super słoneczna pogoda z +14C...wyzwoliła we mnie wielkie pokłady energii do działania. ;:108
Majeczko!
Dzisiaj zdecydowanie pogoda gorsza, nie ma widoków na razie na słoneczko. Ale i tak to nie jest aura typowa dla zimy...czuję już to przedwiośnie, zwłaszcza ,ze posiane w ubiegły wtorek pelargonie cudownie wykiełkowały ;:108
Przechowane po raz pierwszy z ubiegłego roku pelargonie bluszczolistne...tez cieszą oko . Zobaczymy czy tez będą obficie kwitły.
Pozdrawiam cieplutko! ;:168
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Oj to będzie oglądanie ;:138 W tamach 70tych raczkowałam i ledwo zdążyłam do szkoły pójść. Ale na działkę, gdzie stoi mój dom przychodziłam, bo i przy grabieniu trzeba było pomóc i przy zbieraniu owoców. Ti gdzie jest mój dom, był sad.
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

bwoj54 pisze: Szykuję niespodziankę...obiecałam ,ze pokażę co się działo na moim mega areale ...ponad 30 parę lat temu.
Wczoraj udało mi się dotrzeć do kilku takich zdjęć...z lat 70-tych. Oglądałam z zapartym tchem.
czekamy ;:138
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”