Wiejskie podwórko aguskac 2013
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wiejskie podwórko aguskac 2013
Średniowieczne zamczyska to coś dla mojej córki.A po niedzieli zapowiadaja już lepiej i ponoć -30 nierealne jak na razie.
-
- Od: 26 sty 2013, o 20:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Też mam nadzieje,że to nierealne,choć taki niewielki mróz mógłby być żeby zachować równowagę ,ciekawe co będzie z tymi roślinami ,co popuszczały pąki .
- aguskac
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Ja na szczęście nie zaobserwowałam by cokolwiek puściło pąki. Nie było tu tak ciepło jak w niektórych rejonach Polski.
Teraz dopaduje śnieg, więc niestety znów będzie ślisko na dojazdach do pracy. Na razie -10 czyli zdecydowanie lepiej niż wczoraj i przedwczoraj. Ma iść ku lepszemu, żeby tylko luty nie dał popalić.
Teraz dopaduje śnieg, więc niestety znów będzie ślisko na dojazdach do pracy. Na razie -10 czyli zdecydowanie lepiej niż wczoraj i przedwczoraj. Ma iść ku lepszemu, żeby tylko luty nie dał popalić.
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Aguś wpadłam z rewizytą
Zapisuję i idę oddać się lekturze.

Zapisuję i idę oddać się lekturze.
- aguskac
Witaj w moich skromnych progach optymistyczna dziewczyno
Możesz i u mnie posiać trochę swego uroku
Temperatura zbliża się do zera, od razu mi lepiej na duszy po tych mrozach i zawiejach. Kupiłam ziemię do siewu, ale w zmarzniętej bryle
Może to i lepiej bo nie ma co się spieszyć z wysiewami.
Oczywiście łapki swędzą, więc może podkiełkuję dziś parę nasionek na najwcześniejsze zbiory. Zawsze to będzie raźnie na parapetach.

Temperatura zbliża się do zera, od razu mi lepiej na duszy po tych mrozach i zawiejach. Kupiłam ziemię do siewu, ale w zmarzniętej bryle

Oczywiście łapki swędzą, więc może podkiełkuję dziś parę nasionek na najwcześniejsze zbiory. Zawsze to będzie raźnie na parapetach.
-
Ja zakupiłam dzisiaj ukorzeniacz więc pierwszy krok zrobiony no i kupiłam heliotropa i dzisiaj posieje,muszę poczekać ,bo moja ziemia też zmarznięta. 

-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Agnieszko- podczytuje i moge pochwalić sie tak jak Ty ,że ukorzeniam wszystko bez specyfików.Do ziemi i czekam
Mam nadzieję ,że u Ciebie zima odpuściła.Ja małam +4 dziś i lodowisko sie kończy.Roślinki swoje odwiedziłam ,mają małą kłderke.
Miłej soboty

Mam nadzieję ,że u Ciebie zima odpuściła.Ja małam +4 dziś i lodowisko sie kończy.Roślinki swoje odwiedziłam ,mają małą kłderke.

Miłej soboty

- aguskac
Tenciu 
Poczytaj jeszcze raz jak przygotować patyki do ukorzenienia. One najszybciej puszczają korzonki na tych dolnych ściętych oczkach.
Ja planuję ukorzeniać pod koniec lutego.
e-babciu
Sobota niestety szybko się kończy, ale mieliśmy przed chwilą milutką niespodziankę, bo wnusio wpadł w odwiedziny
U nas wszystko skute jeszcze śniegiem i lodem, ale już było w dzień na plusie
Oglądałam róże część wygląda super, a część jakby oberwała mrozem jednak. Zobaczymy za jakiś czas.
Ja ukorzeniam różnymi sposobami. Czasem tylko w grunt i czekam, a czasem się bawię
Patyki winogronowe zacznę ukorzeniać w trocinach na ciepłej podłogówce.

Poczytaj jeszcze raz jak przygotować patyki do ukorzenienia. One najszybciej puszczają korzonki na tych dolnych ściętych oczkach.
Ja planuję ukorzeniać pod koniec lutego.
e-babciu

Sobota niestety szybko się kończy, ale mieliśmy przed chwilą milutką niespodziankę, bo wnusio wpadł w odwiedziny

U nas wszystko skute jeszcze śniegiem i lodem, ale już było w dzień na plusie

Ja ukorzeniam różnymi sposobami. Czasem tylko w grunt i czekam, a czasem się bawię

-
Jak przygotować to już prawie znam na pamięć ,tyle razy czytałam.Piszesz ,że pod koniec lutego ,ciekawe czy ziemia nie będzie zamarznięta. 

-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
Aguśka - co Ty pleciesz, Lucynko, przecież Cię widziałam na własne oczy i z bliska i takie dzieci jak Ty nie mogą jeszcze mieć wnusia!aguskac pisze:mieliśmy przed chwilą milutką niespodziankę, bo wnusio wpadł w odwiedziny
- aguskac
Tenciu 
Można również zacząć i w połowie marca, nic nie stoi na przeszkodzie, nawet piszą, że to bardziej wskazane. Ja jednak należę do niecierpliwców.

Można również zacząć i w połowie marca, nic nie stoi na przeszkodzie, nawet piszą, że to bardziej wskazane. Ja jednak należę do niecierpliwców.
- aguskac
Małgosiu
a to dopiero komplement, znaczy ja młódka wg Ciebie??? A to dopiero miło usłyszeć
Widzisz... jak się człowiek dobrze postara to i wnusia w nagrodę dostanie

Widzisz... jak się człowiek dobrze postara to i wnusia w nagrodę dostanie

- aguskac
Dziś u nas słonko piękne pokusiło nas do spaceru. Jezioro ostro zamarznięte, więc wybraliśmy się kopać trzcinę
Nakopaliśmy całkiem sporo
Będą pszczółki miały nowe domki.
Sprawdzałam sad i jak na razie nie było żadnych śladów czworonożnych łobuzów.
Róże różnie przetrwały te mrozy, jedne wyglądają na razie bardzo dobrze, a inne wyglądają na przemarznięte. Pewnie to zależy od odmiany.

Sprawdzałam sad i jak na razie nie było żadnych śladów czworonożnych łobuzów.
Róże różnie przetrwały te mrozy, jedne wyglądają na razie bardzo dobrze, a inne wyglądają na przemarznięte. Pewnie to zależy od odmiany.
Aguś myśli już wiosennie
,materiał na domki dla pszczółek zbiera,ja tez byłam na działce ,
słonko było takie milusie ,że aż głupie myśli do głowy przychodziły
,ale zamarznięta ziemia przywróciła do pionu