Sezon twórczy u kochammmkwiaty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Sezon twórczy u kochammmkwiaty

Post »

Agnieszko :D też robiłam podobnie. A wiesz, kupowałam słoninkę, mieliłam i topiłam w garnku i w to wsypywałam słonecznik.
Ale to już sporo zabawy. Teraz poszłam na skróty i powiesiłam kawałki słoninki tak w całości. A słonecznik sypię do karmnika.
Zauważyłam, że najpierw zawsze znika słonecznik, a do słoninki czy do kulek ptaszki dobierają się dopiero w następnej kolejności. :lol:
:wit
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Bufo-bufo pisze:No no no :D Zdjęcie z koralikiem w dzióbku pani kos rewelacja ;:63 No i mam, doczekałam się..naocznego :?: dowodu na to, że jednak ptaki interesują się tym krzewem, a miałam już wątpliwości, gdyż co roku po zimie rosnąca u mnie irga (płożąca) jest obsypana owocami..
Tak ja aparat i ptaki i jak tu nie kochać tej przyrody :) Potrafię (o ile mogę) spędzać godziny przed oknem z aparatem i tropić ciekawe ujęcia :)
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Agusiu ;:196 mam nadzieję, że odnalazłaś swój samochód i dojechałaś szczęśliwie do domu.
Miło mi było spotkać się z Tobą w gronie forumek kaszubskich. ;:180
Do następnego zobaczenia. :wit
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Aguś jak się zwie ten przetacznik?
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Krysiu dotarłam - gdyby było więcej aut - pewnie miałabym problem :)
Mi również było bardzo miło ;:168

Aniu to nie jest przetacznik to kłosowiec Blue Fortune
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Aga, dzięki.
Fajna lektura na dłużej ;:196 .
Czyli nie tylko ja nie mogę znaleźć autka ;:306 .
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Ja z tym mam odwieczny problem :)
Podzieliłam się z Jagodą - ona wzięła różany atlas , a ja drugą książkę o różach i znaki zodiaku (fantastyczna książka - do mnie pasuje jak ulał). Dziękuję za spotkanie było bardzo miło ;:168
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiedziałam, ze ci przypadnie do gustu :) .
Mam jeszcze Byliny i 1000 roślin. Warte przejrzenia. Ale to przy najbliższej okazji.
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Witajcie w czwartek ;:167

Kolejny mroźny dzień - za to spałam jak przysłowiowa "dzidzia". Wczorajszy dzień był pełen pozytywnych wrażeń, w naszym kaszubskim klubie mieliśmy spotkanie w kawiarence - przybyły wszystkie forumki trzymające się w naszej grupie na Kaszubach. Przy okazaji takich spotkań można nie w witrualu , ale już na żywo z kimś porozmawiać i zobaczyć, wymienić swoje doświadczenia i tak po prostu opowiadać o tym i o tamtym. Dla mnie takie spotkania są bardzo budujące i dające szczęście i radość.

Na swoim wątku chciałabym jeszcze raz Wszystkim podziękować miłe towarzystwo zarówno Panie (jak i nieśmiałych Panów ;:306 ).
Pożyczone książki bezcenne na kolejne wieczory.....

Z wirtualnego, marzycielskiego świata roślin przeszłam na realny i do 24 siedziałam w internecie w poszukiwaniu ciekawych bylin do ogrodu....nie powiem jak zawsze chęć posiadania jest duża, a rozsądek schował się za drzewo.
Na szczęście udało mi się spisać to co chcę na ten moment.

Od wiosny muszę uporządkować istniejące rabaty - podpatrzeć co dosadzić ewentualnie przesadzić, czeka mnie dokończenie rabaty pod płotem (jej poszerzenie)
Obrazek

Oraz wykopanie irgi na skarpie i uzupełnieniu braków o jakieś rośliny skalne

Obrazek

Pergolowe Plany i miejsce pod lipą zostawiam na później - czyli "idzie luty podkuj buty" a u mnie zaczyna się etap realnego planowania tego co zmienić jak i czym:)

A to zdjęcie z naszego Wczorajszego spotkania

Obrazek

Miłego dnia - bardzo pozytywnego
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Agnieszko a podzielisz się swoimi planami bylinowymi :) ? Twój kłosowiec wpadł mi w oko. Od dłuższego czasu szukam kłosowca, nawet widziałam na pewnych targach, ale sprzedawca powiedział że jest jednoroczny i to mnie zniechęciło. Mi ostatnio wpadła w ręce (niestety nie moja własność, a wypożyczona z biblioloteki książka pt. Ogród w pojemnikach. Dawno żadna z ogrodniczych książek tak mi się nie podobała.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga, zainteresował mnie obelisk w żwirowym okręgu ;:oj .
Nadawałby się dla róż?
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agniesiu!...wspaniałe na pewno są takie spotkania. Oby takich było więcej ;:108
Oj, to zapanowanie nad chciejstwami i ...buszowanie po szkółkach ...też przywołuję siebie o zachowanie zdrowego rozsądku w kwestii zakupów... efekt mierny :;230 Pozdrawiam serdecznie ...u mnie kolejny wspanały dzień...w powietrzu czuję wiosnę ;:108
a na termometrze +1C ;:215
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Witajcie

Czas niedzieli zimowej za oknem ale spokojnej w domu i takiej cichej (bez dzieci :;230 ).
Dzisiaj mam ochotę na leniwy spacer brzegiem morza ze spokojem w głowie i myślach - podziwiając piękne okoliczności przyrody.
Ostatnie w tygodnie były jakieś zwariowane w domu - ferie, goście, coś się działo....czasami lubię jak przychodzi ten czas kiedy jest cicho i można zebrać myśli i lekko poleniuchować z filiżanką w dłoni.

W głowie zapala się czerwona lampka - że wiosna za 1,5 miesiąca będzie pukać do drzwi więc trzeba przygładzić plisy (tak to się kiedyś mówiło) i powoli spisać wszystko na papierze - plany ogrodowe krok po kroku - lubię tak jak jest uporządkowane i są jakieś cele do których dążę a wiadomo w ogrodzie będzie ich sporo. Na razie zalega już śnieg a chciałby sie popatrzeć na rabaty, nawet te łyse.. ;:173

Jak na razie dokonałam wyboru 40 róż z których muszę i chcę okroić 10 sztuk - najpiękniejszych i najbardziej przydatnych w ogrodzie ani grama więcej.

Życzę Wam wszystkim miłej niedzieli koniecznie spacerującej :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Bogusiu
To właśnie jest największy problem "zdrowy rozsądek " w zakupach kwiatowych, o ile mogę go mieć w kwestii odzieżowej o tyle w kwiatowej jest problem, czasami żałuje, że koło mnie tak blisko jest szkółka i że to wszystko tak kusi. Myślę, że najlepszym stanem będzie moment jak nie będe gdzie miała tego wszystkiego już sadzić wtedy będzie to dla mnie wytłumaczenia bardzo realne i mądre :)

Justynko
Obelisk jest w komplecie 2 szt, najwyższy ma wielkość ok 122 cm (po wbiciu w ziemie trzeba odjąć ok 15 cm). Do róż tej wysokości jak najbardziej się nadaję, ja mam przy tym posadzonego powojnika botanicznego i jest ok. W zeszłym roku piął mi się na tym groszek pachnący - niestety niedługo cieszył swój żywot bo podczas urlopu nikt go nie podlał i dostał żółtych liści ;:170

Olu
Szkoda, że nie było Ciebie na spotkaniu i nie mogłam poznać się osobiście - ale rozumiem. Co do planów bylinowych a pewnie z chęcią się pochwalę, kiedyś nawet załączałam taką długą listę :D Z pewnością w tym roku będą nowe bodziszki , dzwonki, poluję na pluskwicę, świecznice - byliny rzadkie ale piękne w urodzie, chciałabym znów powiększyć grono jeżówek. Na skarpie muszę pomyśleć co dosadzić i uzupełnić po usuniętych na wiosnę irgach - być może będą to tawuły bo będą to górne partie skarpy więc nie mogą to być niskie byliny.
Sukcesywnie będę uzupełniania - pewnie nie będzie tego dużo - bo w ogrodzie w tym roku trzeba więcej uporządkować i pielęgnować niż dosadzać. Książki kocham czytam i zjadam bardzo szybko, na spotkaniu Justynka pożyczyła mi książkę o różach oraz o ogrodach zgodnych ze znakami zodiaku w sam raz dla mnie.
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Ogrody zgodne ze znakami zodiaku o to coś nowego :roll:
Też bym poczytała coś interesującego.
A ja dziś spacer sobie odpuszczę,po wczorajszych sankach z dzieciakami dziś nie mogę usiedzieć przez kręgosłup ;:14
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Ewuś polecam.....a to dzisiejszy spacer

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek