Ogród Majka411 ? ?róże w ogrodzie? 2013
-
- 50p
- Od: 29 sie 2010, o 15:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Majka411 ? ?róże w ogrodzie? 2013
Majko, zadane pytanie, to woda na mój młyn
Nakupiłam jesienią :Artemis , astrid grafin von hardenberg, sahara,ghislaine de feligonde, rhapsody in blue, rose de resht,r eine des violettes, madame isaacpereire, mrs john laing, mme alfred cariere, souvenir de la malmaison, souvenir du docteur jamain, comte de chambord, heidi klum rose, geisha, ascot, berstein rose, aphrodite, marie antoinette, fresia, chinatown, chopin, mr lincoln, folklore, peace, casanova, venrosa, kronenburg, double delight, osiria, blaze superior, papa meilland, mount shasta, alinka, dallas i kilka nn. Te już siedzą od jesieni. Jak będziesz miała cierpliwość do mojego marudzenia, to podam, jak pogrupowałam te róże i poproszę o komentarz, gdyby było coś rażąco nie tak, to wiosną mogę je przetasować. A teraz już czekam na kolejne 25 szt. Wątek założę, jak tylko będzie co fotografować.

Mój ogród też kiedyś będzie piękny. Pozdrawiam, Celina
-
- 50p
- Od: 29 sie 2010, o 15:57
Majko, na 27 str tego wątku, w twojej odpowiedzi (5 post) wstawiłaś fotki róż. Możesz nazwać 4 pierwsze pięknotki?
Mój ogród też kiedyś będzie piękny. Pozdrawiam, Celina
- jonatanka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Pashminkę oddałaś?przecież ślicznie kwitnie.Biały przetacznik?
Poszukuję również.

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ocieplacze spełniły swoją funkcję
Wieje okrutnie, pada z nieba coś białego, co głośno szeleści padając na ziemię. Odwilży nie widać
Zaczynam szukać nasion, powoli pora siać. Wiew optymizmu
Aminek mi się marzy 

- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31

Majka bylinek też sobie trochę naklikałam do koszyka. A jeszcze będę dalej poszukiwać.
Czy na 57 str na ostatniej fotce jest może Jalitah?
Mam też pytanie, co to za drobna kaszka za różyczkami na str 57 post z godz 10,23
I drugie, gdzie dostałaś biały przetacznik?
- Elwi
- Od: 1 lis 2013, o 19:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cudności Majeczko powstawiałaś
Hansestadt Rostock mam w swoim Poradniku Różoholiczki (zaczęłam go pisać w jesieni) jako chciejstwo na rabatę tzw. energetyczną, która ma powstać w bliżej nieokreślonej przyszłości... Ale jak ją zobaczyłam u Ciebie to
Chciałabym już ją mieć. Jak się spisuje? Czy ten rumieniec jest mocno oranżowy czy bardziej łososiowy?
Ejka

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Cześć
Kasiu-robaczku? już Ci znalazłam białego przetacznika ??.
zerknij do swojego wątku
Z Pashminką to może nie eksmisja była powodem do zmiany.
Musiałam dostać się do Polays Royal, który bardzo wybujał. Znalazłam mu nowe miejsce.
Ponieważ trudno jest wykopać dużą różę musiałam zrobić do niej dostęp i padło na Pashminkę? z tej strony była do ruszenia tylko jedna róża.
Jak już wykopałam PR i popatrzyłam, co gdzie posadzę, to i zabrakło mi miejsca na Pashminkę??. Dla mnie nic straconego?.. nie mam daleko do ogrodu siostry?. tam ją będę podziwiać.
Celinko zacznę od 27 strony od pierwszego zdjęcia - rośnie tam Old Port (tej jasnej nie poznaję co to jest)
zdjęcie drugie - Chippendale, zdjęcie trzecie ? Clarie Marshall, zdjęcie czwarte ? Heidi Klum.
Jejku złapałam się za głowę ?..
ale żeś dziewczyno zaszalała i te kolejne 25 krzaczków?..
Powiem Ci tak?. ja wielu z tych róż nie znam, więc trudno mi doradzić, co z czym posadzić.
W przyrodzie wszystkie kolory są piękne, a zestawienie ich ze sobą to tylko rzecz gustu i własnej wizji piękna.
Wydaje mi się, że powinnaś je sadzić według własnego planu. Najlepiej jest pogrupować róże według wysokości, a później koloru.
Narysuj sobie plan rabaty i nanoś te róże na ten plan.
Możesz wykorzystać kredki, wtedy już będziesz widziała jakie kolory gdzie umieściłaś.
Koniecznie obejrzyj ogrody i rabaty różane na forum?. tu jest bardzo dużo rozwiązań.
Praktycznie co ogród, to inny pomysł i to jest właśnie fajne. Czekam na Twój wątek
Asiu ? jonatana
?. Pashminka jest u mojej siostry, mam bardzo blisko do niej.
Przetacznik kupisz w tym sklepie
http://dream-garden.pl/pl/przetacznik-k ... bulka.html tu jest dobra cena.
Ewciu-majowa?.. ja już mam nasionka w domu?
Przeglądam sklepy, może coś jeszcze zauważę ?
Aminek jest ładny, ale bardzo wysoki
Ewunia7
masz oko tak, to jeden kwiatuszek Mythos i oczywiście pierwsze kwiaty Jalitah.
Śliczne prawda?.
kaszka, o która pytasz, to właśnie Aminek czyli koper ozdobny.
Elwi Hansestadt Rostock jest zdrową o pięknych liściach różą. Kolor trudno określić, zmienia się w trakcie kwitnienia.
Mi przypomina słonko, zerknij tu http://www.rosebook.ru/roses/gallery/ha ... t-rostock/
Ewa Gloriadei świetnie uchwyciła kolor tej róży.
Umilacze na weekend będą zaraz poszukam?.
Mythos i Jalitah - pierwsze kwiatuszki

Pashminka

Mocno zaróżowione Zośki

Apricot Graham Thomas - pierwsze kwiatszki

Ania - Ann znalazłam dla Ciebie Białego Edena

tu lepiej go widać

Kasiu-robaczku? już Ci znalazłam białego przetacznika ??.

Z Pashminką to może nie eksmisja była powodem do zmiany.
Musiałam dostać się do Polays Royal, który bardzo wybujał. Znalazłam mu nowe miejsce.
Ponieważ trudno jest wykopać dużą różę musiałam zrobić do niej dostęp i padło na Pashminkę? z tej strony była do ruszenia tylko jedna róża.
Jak już wykopałam PR i popatrzyłam, co gdzie posadzę, to i zabrakło mi miejsca na Pashminkę??. Dla mnie nic straconego?.. nie mam daleko do ogrodu siostry?. tam ją będę podziwiać.

Celinko zacznę od 27 strony od pierwszego zdjęcia - rośnie tam Old Port (tej jasnej nie poznaję co to jest)
zdjęcie drugie - Chippendale, zdjęcie trzecie ? Clarie Marshall, zdjęcie czwarte ? Heidi Klum.
Jejku złapałam się za głowę ?..

Powiem Ci tak?. ja wielu z tych róż nie znam, więc trudno mi doradzić, co z czym posadzić.
W przyrodzie wszystkie kolory są piękne, a zestawienie ich ze sobą to tylko rzecz gustu i własnej wizji piękna.
Wydaje mi się, że powinnaś je sadzić według własnego planu. Najlepiej jest pogrupować róże według wysokości, a później koloru.
Narysuj sobie plan rabaty i nanoś te róże na ten plan.
Możesz wykorzystać kredki, wtedy już będziesz widziała jakie kolory gdzie umieściłaś.
Koniecznie obejrzyj ogrody i rabaty różane na forum?. tu jest bardzo dużo rozwiązań.
Praktycznie co ogród, to inny pomysł i to jest właśnie fajne. Czekam na Twój wątek

Asiu ? jonatana

Przetacznik kupisz w tym sklepie
http://dream-garden.pl/pl/przetacznik-k ... bulka.html tu jest dobra cena.
Ewciu-majowa?.. ja już mam nasionka w domu?

Aminek jest ładny, ale bardzo wysoki

Ewunia7

Śliczne prawda?.

Elwi Hansestadt Rostock jest zdrową o pięknych liściach różą. Kolor trudno określić, zmienia się w trakcie kwitnienia.
Mi przypomina słonko, zerknij tu http://www.rosebook.ru/roses/gallery/ha ... t-rostock/
Ewa Gloriadei świetnie uchwyciła kolor tej róży.

Umilacze na weekend będą zaraz poszukam?.

Mythos i Jalitah - pierwsze kwiatuszki

Pashminka

Mocno zaróżowione Zośki

Apricot Graham Thomas - pierwsze kwiatszki

Ania - Ann znalazłam dla Ciebie Białego Edena

tu lepiej go widać

- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31

W zeszłym roku kupiłam Jalitah, więc w tym roku moja cierpliwość będzie wystawiona na wielką próbę.
Ożesz jaka ona śliczna

- usa1276
- 1000p
- Od: 22 sty 2012, o 19:30
No i masz Julitah cudniasta bardzo lubię takie róże
I jak tu nie popas przy tobie Maju w kompleksy skoro co jedna różyczka to ładniejsza od poprzedniej
Maja nie reklamuj jej tak bo się jeszcze skuszę na wiosenne nasadzenie
I jak tu nie popas przy tobie Maju w kompleksy skoro co jedna różyczka to ładniejsza od poprzedniej
Maja nie reklamuj jej tak bo się jeszcze skuszę na wiosenne nasadzenie
- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
Majeczko, Apricot Graham Thomas nie wygląda na brzoskwiniowego, raczej jak zwykły GT.
Rozważałam jego zakup, ale spodziewałem się innego koloru. Czy masz obie te róże
Rozważałam jego zakup, ale spodziewałem się innego koloru. Czy masz obie te róże

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Maju na Zoskę właśnie zacieram rączki i na Lions Rose