Agnieszko - wszystko "pod kolor" u Ciebie. Na fot. 1 - czy to jest Weigela??
Wydaje mi się, że u nas (w mojej okolicy, one jeszcze nie kwitną tak pięknie.
Magnolia i owszem. Byłam na "gościnnej działce w weekendową
sobotę - magnolia cudowna. Rozkwitła w ciągu paru dni i pewnie niebawem
już przekwitnie. Wszystko co wiosenne dzieje się zbyt szybko, ale niezmiernie
pięknie.
Oooożesz jak pięknie Agnieszko....
ale to już było... tak niestety lato się skończyło.
Miło jest powspominać ...
Czy to lantana w tej donicy?
A kloniki .... godne zazdrości.
Może kiedyś i ja doczekam takiego cudu.
Oczko śliczne!!!!
Szklarnia rewelacyjna ...aż marzę o takiej tylko nieco wyższej bo sukulenciaki rosną mocno w górę...
Masz piękny ogród, ale mnie najbardziej interesują rośliny tarasowe, gdy zobaczyłam Twoją lantanę to . Jest cudna! Ile ma lat i gdzie ją przechowujesz zimą. Daturki też masz piękne i hibiskusy bylinowe
Pozdrawiam.
Dzięki dziewczynki już by się chciało poszaleć w wątku ogrodniczym a tu jeszcze troszkę musimy poczekać, chociaż u mnie już prawdziwa wiosna
Na oczku topi się już lód i widać pączki grzybieni, które chyba pod koniec jesieni nie zdążyły zakwitnąć i tak zostały jak widać
utrwalone pod lodem
Jeśli chodzi o daturki i lantanę to przechowuję je w piwnicy. A ile mają lat trudno powiedzieć, bo co jakiś czas daturki odmładzam a lantana została taka zakupiona jako drzewko, więc ja tylko podcinam
W ogródku pora na azalie i różaneczniki. Niektóre już lekko potraktowane przez przygruntowe przymrozki, kończą kwitnienie..... ale większość powinna jeszcze pokazać na co je stać
Witaj Azalia jest na mojej liście zakupów, bo nie mam jeszcze żadnej Jak one się przechowują? Okrywać je trzeba czy nie? Ta Twoja to ma już pewnie kilka lat...
Pozdrawiam
Kasia
Kasiu, u mnie jeszcze nigdy nie zmarzły podczas zimy, gorzej własnie w maju kiedy to zakwitną a po przygruntowych przymrozkach rankiem ujrzysz "szmaty". Wszystkie już maja kilka ładnych lat i oprócz kwaśnej ziemi nie maja za dużych wymagań. Spokojnie możesz się w nie zaopatrzyć