Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Przedstawiam następne iglagki i trochę kwiatów, zaczynają kwitnąć prymule, jeżeli zima jest łagodna, kwitną przez całą zimię aż do lata, wśród zdjęć kwitnąca cały czas wejgela. Przy sobocie życzę miłego relaksu. Pozdrawiam Irena

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Irenko dawno u Ciebie nie byłem więc muszę nadrobic zaległości. Przedstawiasz piękną kolekcję iglaków których jestem miłośnikiem,wszystkie drzewa i krzewy są w bardzo dobrej kondycji i pięknie się prezentują. Na pierwszym zdjęciu jest choina kanadyjska odmiana
karłowa "Jeddeloh"
Życzę miłego dnia.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47

Post »

Masz ogród jak z bajki. Od kiedy kwitnie Ci wejgella?
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Prześledziłam cały Twój temat ;:154 Irenko padłam z wrażenia...Piękny masz ogród, mnóstwo kolorów i zieleni.. ;:228 Ja też tak chcę.....ale jeszcze dłuuuuga droga przede mną..
Irenko pisałaś że na zdjęciach widać jakieś butelki odstraszające krety w 100%. Powiedz jak je odstraszyć, bo u mnie grasują i krety i nornice. Nawet nie chcę myśleć co mogą mi zrobić na moim wkrótce sianym trawniku ;:202
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ależ piękny i pełen uroku ogród. Fantastycznie skomponowany,super kolorowy, ogromna kolekcja różaneczników i iglaczków - SUPER :shock: :shock: :shock:
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

Irenko jaka wspaniała róznorodność przesliczne iglaczki i nie tylko widać wrzosy, łubin i inne piękności jak zawsze wspaniale pozwiedzać jest Twój ogród pozdrawiam Isia
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 22:29

Post »

Witaj Irenko! ja również jestem pod wrażeniem twojego ogrodu! Moim marzeniem jest mieć podobny!Iglaki przepiękne :D
mam pytanie...Co to za taśma do trawników o której wspominałąś, a która nadaje taki uporządkowany wygląd??
I jeszcze jedno, co to za roślina na szóstym zdjęciu od dołu?? Jest piękna, muszę ją mieć!
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zenku szczególnie mi miło, że odwiedziłeś mnie, jesteś takim doświadczonym forumowiczem, posiadasz dużą wiedzę, udzielasz dobrych rad, dziękuję Ci za rozpoznanie iglaka na zdjęciu.

Magdusiu dziękuję za pochwały, wejgela kwitnie od czerwca.

Jolu i Marku miło mi, że podoba się Wam mój ogród, dziękuję. Co do kretów to rzeczywiście te butelki działają. Należy wbić kilka metalowych prętów grubości ołówka i wysokości około 80 cm w pobliżu kretowisk i nałożyć plastikową butelkę z wyciętym dnem. Po dwóch, trzech dniach krety się wyprowadzą. Na nornice nie mam sposobu, mamy na działce dwa kotki i chyba dzięki nim nie ma myszy. Życzę powodzenia w "eksmisji" kretów.

Jolu i Adamie dziękuję za takie miłe słowa. Z Waszym pięknym ogrodem narobiliście zamieszania, niejeden początkujący działkowicz czy ogrodnik będzie się wzorował na Waszym wyjątkowym ogrodzie.

Isiu cieszę się bardzo z Twoich odwiedzin, jesteś jak zwykle miła, dziękuję za pochwały ale łubinu nie mam, być może któraś z roślin jest do niego podobna, napisz na którym zdjęciu.

Pozdrawiam bardzo serdecznie wszystkich miłych gości.
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Irenko przepraszam Cię najmocniej pewnie to tawułka na 12 zdjęciu między zdęciem białego wrzosu a zdjęciem srebrnego świerku :oops: bez wspomagaczy na nosie tak mi to wyglądało może zasugrowałam się tym że dzisiaj u siebie znalazłam dwa zabłąkane łubiny w bardzo podobnym kolorze :D
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko dziękuję za takie pochlebne słowa. Pytasz o taśmę do trawników, jest to plastikowa taśma długości 10 m i szerokości 10, 15, 20 cm, kolor zielony, my wkopaliśmy taśmę 10 cm, co do roślinki to jest biały wrzos w towarzystwie żółtej aksamitki, jeszcze raz dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam. Irena

Isiu wszystko w porządku, rzeczywiście to jest tawułka niska, rośnie na skalniakach, skojarzyłaś ten kwiat bardzo dobrze, bo rzeczywiście wygląda jak łubin. Pozdrowienia Irena
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj u nas pada deszcz, mam więc trochę więcej czasu aby pokazać kilka kolejnych zdjęć iglaków i aktualnie kwitnących kwiatów i jak zwykle coś dla podniebienia.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:D ja to wiem kiedy zajrzeć mniam malinki jakie piękne (już mi pachnie tarta z malinami ) iglaczki śliczne :D ziemowity pięknie kwitną to widoczny znak że idzie jesień....
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Irenko jeszcze raz zajrzałam do Ciebie...O rany :shock: te iglaki masz extra.....
Dzięki za rady co do kreta... Ostatnio na przekopanym kawałku, takim 1mx3m, odchwaszczonym i zagrabionym zaraz na drugi dzień wywalił mi 7 kopców ;:29
I jeszcze jedno pytanko: Co masz pod siatką zamiast betonowego murku?
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Isiu dziękuję za odwiedziny i pochlebstwa. Muszę również do Ciebie wpaść i zobaczyć co nowego słychać.

Jolu miło, że znowu mnie odwiedziłaś, dziękuję. Pytasz o siatkę, co pod nią jest. Otóż wkopaliśmy tam pasy z eternitu o szerokości 30 cm. Zmienialiśmy dach na altanie i zdjęty eternit pocięliśmy. Nasza działka położona jest lekko na zboczu i od działki sąsiada w czasie deszczu spływała woda razem z ziemią, trzeba było jakoś zabezpieczyć.

Przyjmnego wieczoru Irena
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

Irenko bardzo ładny ogród z pięknymi i wypielęgnowanymi iglakami i kwitnącymi rabatami.Wszystko to tworzy piękną całość. [/b]Gratuluję A maliny bardzo smaczne próbowałem.
Zyczę miłego dnia.
Pozdrawiam Zenek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”