Ogródek Robaczka cz.12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz.12

Post »

Pięknie ;:138 U mnie powojniki prawie nie kwitły w tym roku :roll:
Pozdrawiam - Justyna
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

Kasiu, toż to jasne jak słońce, jakąś pomroczność mam czy co? Chyba sadzisz po kilka sztuk każdej odmiany, bardzo bujnie jest przy ścieżce. Dobrej nocy :wit
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Powojnik BBride cudny....a może ten będzie tym idealnym ;:224
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasia ach te Twoje widoki, ach te Twoje zdjęcia, nie wiem, co lepsze. Ty żebyś pokrzywy i perz fotografowała, to i tak najładniejsze będą. Jak zwykle uroczo Kasiu u Ciebie ;:196
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu a można wiedzieć gdzie takie rękawiczki można zakupić,ja zawsze mam problem z rękawicami i ciągle podrapane ręce aż do łokci :?
dosia
1000p
1000p
Od: 1 lut 2009, o 16:10

Post »

;:oj piękne te Twoje rabaty ja też chcę taką. No może choć troszkę podobną :wink:
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Dosiu, nic prostszego, gotowce pokazuję codziennie :lol:
Tolinko, rękawice kupiłam w TKmaxx, ale można też nabyć podobne w necie, o tu
Iwonko, z pokrzywami nie próbowałam, ale pomysł zacny :lol: Dzięki ;:196
Agnieszko, to piękny powojnik i ma ogrooooooomne kwiaty ;:170
Edytko, przy ścieżce mam po 5-6 róż tej samej odmiany. Gdybym miała zakładać różankę od nowa, sadziłabym mniej odmian, ale w grupach ;:108
Duju, a może ziemia im nie odpowiada? Lubią wapienne podłoża...a stanowisko? Mają słonko?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
dosia
1000p
1000p
Od: 1 lut 2009, o 16:10

Post »

;:196 Kasiu i z Twoim przyzwoleniem zamierzam je wykorzystać. Tylko ta wyobraźnia kwiatowo-przestrzenna cosik mi szwankuje. ;:223
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Nieustannie zachwycam się każdym zdjęciem- masz tak romantyczny ogród, że jedyne co pozostaje- to wzdychać do zdjęć ;:167
Powojniki już zamówiłam- Polish Spirit, Golden Tiara i Sieboldii- nie mogłam sobie odmówić- ale odnośnie tego ostatniego nie wiem, czy zdecydować się na donicę czy grunt i solidne osłanianie zimą :?
Bije się z myślami nt Rooguhi i Purpurea Plena Elegans- a że odbiór zamówienia za kilka m-cy.. sprawa jest rozwojowa :;230
Nie mogę się napatrzeć na te fotki- wyobrażam sobie, że w letnie wieczory siadasz na tarasie i podziwiasz ;:oj Z ciekawości powiedz- sąsiedzi zapuszczają żurawia przez siatkę podziwiając imponujący ogród..?
Awatar użytkownika
julieta
100p
100p
Od: 28 paź 2010, o 00:03

Post »

Ivona44 pisze:Kasia ach te Twoje widoki, ach te Twoje zdjęcia, nie wiem, co lepsze. Ty żebyś pokrzywy i perz fotografowała, to i tak najładniejsze będą. Jak zwykle uroczo Kasiu u Ciebie ;:196
Otóż to ! Kasia, jak zrobi fotkę, to klękajcie narody. Ja wcale nie zachwycam się New Dawn, a tu'wygląda ślicznie. No, fajnie jednak, że ją mam.

Kasiek, upiłam się na smutno rzecz jasna. Czy ja wczoraj wyglądałam na kogoś, kto idzie się upić na wesoło ??? :wink:
Lilie, zawilce, jeżowki, kochana, będziesz winna kolejnemu uzależnieniu. Najpierw fajki, teraz alkohol. O!
Dziś też idę się upić ;:201
A św. Mikołaj już był. No!
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Juliet, co to za defetystyczne nastroje? ;:302 Jeżeli pić to tylko z uśmiechem i najlepiej wino ;:304
Każdego na forum dopadają inne uzależnienia, ja przynajmniej mam monotematyczne schizy ;:209 Ciągle to samo ;:306
New Dawn to prawdziwa królowa, niech no się tylko rozrośnie, to będzie szał!
Dzięki serdeczne za przemiłe słowa, fotografowanie ogrodu mnie relaksuje, mam wtedy czas na obcowanie z każdą roślinką,która wjedzie przed obiektyw. Takie ulotne, ale cenne chwile.... gdy skupiam się na niej i jest w danym momencie najpiękniejsza w całym ogrodzie. Im częściej robię zdjęcia, tym bardziej się uczę swojego ogrodu, zachowania roślin, obserwuję je o różnych porach dnia..wtedy też mam czas na ocenę kondycji zdrowotnej, czasem wypatrzę jakieś szkodniki. Z perspektywy tarasu nie widać mikrokosmosu :wink:

Monia, wybrałaś piękne odmiany! Sieboldii posadziłabym w dużej, wysokie donicy. Powojniki korzenią się głęboko. Postaw ją gdzieś blisko miejsca wypoczynku, żebyś miała radość z każdego, unikatowego kwiatuszka. Będę go podziwiać razem z Tobą, intryguje mnie od dawna. Zdecydowałam się posadzić passiflorę, bo sadzonki można kupić za grosze na giełdzie, a przyrost ma błyskawiczny i momentalnie zarosła mi "trzepak" przy tarasie.
Jutro poszukam Ci fotek, spadam lulu.
;:19
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Passiflora kwiaty ma niezwykle intrygujące.. Widząc takie kwiaty nie mogę wyjść z zachwytu, że natura tworzy takie cuda..! Za fotkę będę wdzięczna- zawsze podobały mi się te kwiaty, jednak zazwyczaj skupiałam się na krzewach i iglakach. Dopiero w tym roku "wracam" do kwiatów, od nowa je odkrywając..
Sieboldii kwiaty ma równie ciekawe- obawiam się tylko, czy będę umiała przezimować tę odmianę. Jednak eclematisa mam bliziutko- zamówienie będę odbierać osobiście, to jeszcze ich pomęczę o jakieś instrukcje :wink:
Słodkich snów w różanym ogrodzie ;:168
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Cześć Kasiu czytam Twój wpis do Juliet, jak zwykle bardzo trafnie ujęłaś czerpanie przyjemności z obcowania
z roślinkami i ich poznawania. ;:168
Zimową porą przeglądając zdjęcia przypominają się chwile, w których były one robione. Bardzo lubię te wspomnienia. ;:170
Jest zimno... poprosimy o ciepłe kolory ;:108
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Patrzę na twoje rabatki zapełnione różyczkami i nasuwa mi się pytanie jak sobie radzisz z przycinaniem takiej ilości róż? ;:oj
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Passiflora tak mi się spodobała na zdjęciach Kasi że sobie w zeszłym roku taką sprawiłam. Niestety po wypuszczeniu dwóch kwiatów padła. Nie wiem co było przyczyną. Może nie powinnam sadzić do gruntu. W tym roku też poszukam tej roślinki ale zostawię w donicy. Może będzie łatwiej ją doglądać.
A co do rękawic do prac przy różach to ja używam zwykłych, starych skórzanych rękawiczek bez ocieplenia ;:306 Zdają świetnie egzamin ;:215 dobrze chronią a przy tym są mięciutkie i wygodnie w nich pracować.

Dziś śnieżek już nie pada ale zimno niesamowicie bo wiatr łepetyny urywa. No i zaspy się tworzą wyższe niż samochód. Zwłaszcza przy drodze, w miejscach gdzie nie ma zabudowań bo jest jedna czy dwie działki puste. Z czystej drogi wpada się raptem w wir śnieżny. Służby nie nadążają uprzątać takich miejsc :?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”