Zielony Zakątek !!!

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielony Zakątek !!!

Post »

Gosiaczku :wit przesyłam cieplutkie uściski ;:168 u mnie pada od rana śnieg, zima pełną gębą.
Wejście do domu i kula urocza ;:108 bardzo mi się podoba a lilie....oj będzie pięknie, już się nie mogę doczekac ;:65
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu witaj, w taki zimny dzień to goraca kawka wstazana jak również i kalorie :)
Pozdrawiam i miłego wieczory życzę. ;:168
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20

Post »

Lady-r - Ja jeszcze u nich nie zamawiałam , dlatego mam pewne obawy.
A już w ogóle jak piszesz , że niektóre wypadły. Ja na powojnikach się nie znam , z resztą jak na większości roślin.
Wszystko sprawdzoną metodą prób i błędów ;:306 Teraz będzie dopiero 3 sezon jak tak konkretnie zaczęłam myśleć o nasadzeniach.
Wcześniej dzieci malusie , więc o tym nawet nie myślałam teraz już mają 5 i 6 lat więc jest nieco inaczej. Nie ukrywam że dużo łatwiej jak kiedyś.
Wiadomo małe dzieci mały kłopot , duże dzieci duży kłopot ale jest mimo to inaczej ;:173
Jeśli bym mogła cię prosić podaj mi jakieś sprawdzone odmiany , które u ciebie się sprawdziły.
Ja na razie u siebie mam dopiero 5 sztuk , wszystkie póki co jakoś się trzymały.
Ale to odmiany raczej najmniej wymagalne , a chciałam zamówić jakieś fajne , nie koniecznie szybko rosnące. Z góry dziękuję za pomoc ;:168

Sylwia85 - Tak dobrze jest mieć gdzie zawieźć , jednego razu straciłam wszystko ;:145 zmarzło i w rezultacie potem zgniło.
Co prawda teraz za dużo nie zimujących nie mam ale zawsze coś tam się trafi. Choć by datura i fuksja drzewko , i troszkę cebul mieczyków i innych.
Oj tak koncepcję kuchni miałam , ale koncepcja jeszcze musi iść w parze z funduszami , z resztą jak wszystko.
Prezent od męża , fajny on ba zawsze orginalne pomysły ;:167
A co do dekoracji wejścia , mój pomysł to kula która w nocy pięknie świeciła przez lampki choinkowe i wianuszek na furtce wejściowej na posesje.
Natomiast girlanda widoczna na zdjęciu to dzieło teściowej i jeszcze prześliczny renifer Rudolf wykonany własnoręcznie przez teściową w dobrej komitywie z moim szfagrem i moim teściem ;:306
Również pozdrawiam cieplutko !!!

MID2006- Fajnie że zajrzałaś I że ci się podoba ;:168
Budka faktycznie dla sów nie jest , ale córeczka miała taka drewnianą którą się nie bawiła więc ją wykorzystałam ;:224
Co do tulipanków podobają mi się wszystkie , ale to fakt że o kolorach jasnych , stonowanych są o wiele ładniejsze.
Właśnie myślę o białych tulisiach do wazonu na te zimowe dni ;:170
Zapraszam częściej ;:108

anym - Dziękuję za uściski ;:168
U nas też troszkę pokruszyło , ale nie jakoś szczególnie dużo.
Dziś patrzyłam na prognozę pogody długoterminowej i już pod koniec przyszłego tygodnia zapowiadają odwilż.
A ja słyszałam że od 10 lutego znów siarczyste mrozy , już sama nie wiem czego słuchać.
Najlepiej po prostu żyć , i cieszyć się każdym dniem ;:167
Tak wiosna i latem będzie pięknie , sama jestem ciekawa jak dotychczasowe rośliny się zachowają .
Czy się rozrosną i będą prześlicznie kwitły ? - Oby tak

Sylwia85 - Podwójna wizyta ? Dziękuję !!!
Częstuj się kawką do woli!!! Dzisiaj rano było po nocy tak zimno w domku , że zanim mąż rozpalił w kominku a ja w tym czasie zrobiłam kawkę - piliśmy już letnią a nie gorącą ;:306
Również życzę miłego wieczorku ;:168

Jutro znów nowy tydzień , od kont dzieci poszły do szkoły nie lubię poniedziałku.
Więc wszystkim życzę łatwego wstawania z łóżka , również sobie jak i moim pociechą - na pewno będę rano słyszała mamo jeszcze chwilkę :;230
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Hejka Gosiu :wit Śliczny masz ten "Zielony zakątek " ;:80 Alicja i Kubuś fajne słodziaki ;:168
Ogródek masz bajecznie kolorowy - tulipanki niesamowite ! Różanecznik - udany bardzo ;:333 Jak czytam o tylu roślinkach, że masz w ogródku, to aż wierzyć się nie chce - gdzie to się wszystko mieści ? ;:306 Bardzo fajnie go zagospodarowałaś. I jeszcze jest warzywnik , szok ! ;:180 W domu też zielono i fajnie nowocześnie. Odważny kolor glazury w kuchni. Podoba mi się ! ;:63

Pozdrawiam cieplutko !
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p

Post »

iwwa - Witam nowego gościa :wit
Miło że ci się podoba , to zawsze podnosi na duchu ;:108
Zielony zakątek nie jest zbyt duży, więc tym bardziej się cieszę że potrafi się podobać. Małe jest piękne ;:306
Roślinek troszkę jest , ale będzie więcej zimowy szał zakupowy już rozpoczęty, i są nowe wizje na to zielone maleństwo.
Oby się chciało te wizje realizować ;:224
A w domku , to był zawsze mój priorytet , w urządzanie go wkładam całe swoje serce. Zresztą staram się we wszystko co robię wkładać całe serce ;:167
Dziękuję za wizytę i zapraszam częściej !!!
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16

Post »

Witaj, wpadam z rewizytą :wit , jeśli można pospaceruję sobie po Twoim zielonym zakątku :D
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p

Post »

Malgolinko - Serdecznie zapraszam w moje skromne progi ;:173
Miło że wpadłaś ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Witaj Gosiu :wit , tak zawsze trzeba ograniczyć swoje marzenia czy poncepcjęe do funduszy. miło jest dostać taką pomysłową rzecz od ukochanej osoby. Gosiu widze że wszyscy żyjecie w zgodzie i teściowa zaangażowała sie wspólnie z teściem i Twoim szfagrem. Powiem że nie zawsze zdarzaja się takie dobre stosunki.
Pogoda długoteminowa ma to do siebie ze mało kiedy sie sprawdza wiec nie ma co się martwić na zapas.
Pozdrawiam cieplutko ;:168
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

:wit Wpadłam jeszcze raz podziwiać Ice cream. Czy jego sadzi się też na jesieni? Jestem nim zachwycona. I dodam, że pierwszy raz zobaczyłam go u Ciebie.
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p

Post »

Sylwia85 - Niestety to prawda , że fundusze to w dzisiejszych czasach bardzo istotna kwestia.
Tak taki prezent to duża przyjemność , tym bardziej że od męża ;:167
A co do teściów to właśnie dzięki teściowej jestem tutaj na forum , ona to dopiero ma hopla na punkcie zielonego świata. W pozytywnym tego słowa znaczeniu.
Jak byś chciała zajrzeć to gorąco polecam Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część III)
A co do pogody to fakt zmienna jak kobieta :;230

MID2006 - Tulipany Ice cream , tak sadzi się je jesienią , są piękne - albo inaczej inne niż wszystkie.
Niestety dość drogie 1 cebulka 7 zł ,sama bym ich sobie nie kupiła ale to prezent od eM na urodzinki ;:170
I tak ciekawostka są najpóźniej kwitnącą odmiana wśród tulipanów.
Myśę że ze względu na cenę , nie są często kupowane , też jak bym miała kupić sama to bym wolała tą kasę wydać na większą ilość innych.
Ale to jednak jest prawda nie liczy się ilość tylko jakość, więc dziękuję mojemu eM ;:167

Zimą choć doniczkowce oko cieszą i nosek też ;:173

Obrazek Obrazek

A teraz zdobyczna doniczka przed pędzlowaniem i po pędzlowaniu ha ha

Obrazek Obrazek

I niestety sztuczne ale jakże piękne , stwierdzam iż produkcja sztucznych kwiatków idzie im coraz lepiej ;:173

Obrazek
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Fakt, ze piękne ja też mam sporo takich w domu. ;:224 I kupę bibelotów, a młodzież "uwielbia" ścierać kurze. ;:306
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Domyślałam się że cebulki tanie nie są. Mimo tego trafiają na moją listę chciejstw. Przemalowana doniczka wygląda ;:333
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16

Post »

witaj Gosiu, pospacerowałam po twoim zakątku i jestem zachwycona, ile Ty masz tulipanów ;:oj , lilie prawdziwe piękności,
z prawkiem nie czekaj, ja już sobie nie wyobrażam chodzenia z dziećmi na piechotę do szkoły ( też mieszkam na wsi ) a ta swoboda, mam ochotę na zakupy, biorę samochód, portfel męża ;:306 i jadę ;:71

miłego dnia
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Awatar użytkownika
Elzbieta1962
50p
50p
Od: 28 sie 2011, o 18:45

Post »

:wit :wit Pięknie u Ciebie. Jest na co popatrzeć w taki smętny zimowy wieczór.
Pozdrawiam
Ela
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Gosiu moi synowie też nie lubią rano wstawać a najgorszy jest właśnie poniedziałek.
Co ja bym dała żeby wstawali bez marudzenia :roll: ..to zimno, to za krótko, to wcześnie, marudzenia nie ma końca. Co zrobić taka rola Matki Polki :;230
Wiosenka na parapecie cudna a doniczka ;:215 pięknie ją odnowiłaś. Skąd zdobywasz takie skarby?
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”