Moje storczykowo - Jeanne

Zablokowany
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oj Dorotko, oby to były prorocze słowa :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Orchideomaniak
500p
500p
Od: 19 sie 2008, o 21:59

Post »

Może się na prawde się okaże ze jesteś prorokiem, powtarzając za Jeanne :D
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Dawidzie, skoro udało Ci się doprowadzić paphiopedilum do kwitnienia to i z falenopsisami na pewno dasz sobie radę :wink:
Ja będę podglądać to "coś" wyrastające spomiędzy liści mojego różowego falenopsisa bo coś mi się zdaje ze tym razem doczekam się pędu :lol: (oby znów mi psikusa nie zrobił :twisted: )
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Marzenia się spełniają....dziś spełniło się jedno z moich :tan :heja
Pojechałam na pobliski bazarek na zakupy owocowo-warzywne i na stoisku z kwiatami zdobyłam takie oto cudo:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

zauroczyła mnie warżka i te bordowe kropeczki na płatkach ;:226
jest dość duży, 50 cm, dwupędowy ;:183 , na każdym pędzie po 5 kwiatów, na jednym są jeszcze dwa pączki i odgałęzienie z uśpionego oczka i tam również dwa pączki :lol: (widać to na jednej z fotek) mam nadzieję że ich nie zgubi ;:185
Największy kwiat ma 10 cm średnicy ;:109
A zapłaciłam 30 zł więc chyba nie aż tak dużo :roll: w OBI jest teraz "promocja" i dwupędowe po 35 zł czyli udało mi się ;:198
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

piękny ten biały!!!
Orchideomaniak
500p
500p

Post »

Jeanne pisze:Dawidzie, skoro udało Ci się doprowadzić paphiopedilum do kwitnienia to i z falenopsisami na pewno dasz sobie radę :wink:
Ja będę podglądać to "coś" wyrastające spomiędzy liści mojego różowego falenopsisa bo coś mi się zdaje ze tym razem doczekam się pędu :lol: (oby znów mi psikusa nie zrobił :twisted: )
Dzięki za pocieszenie :D ale mnie nawet listki cieszą. Tym razem to się doczekasz pędu :) i tego Ci życzę :)
Orchideomaniak
500p
500p

Post »

Cudo ten biały Phalaenopsis ;:8
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Dawidzie dziękuję za życzenia i za pochwały :lol: chyba masz rację bo niedaleko tego "czegoś" wychodzi korzonek i wygląda zupełnie inaczej co oznacza że....prawdopodobnie będzie pęd kwiatowy ;:183
Dusia Tobie również dziękuję :wink:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
bobi
500p
500p
Od: 12 maja 2006, o 09:00

Post »

Jeanne pisze:Marzenia się spełniają ...
Obrazek
Ładne lście, świetne korzenie i ... piękne :shock: kwiaty ...Jeanne, gratuluję :!: :) ... znaleźć takie cudo wśród marchewki i buraków :lol: :lol: nieżle, nieźle :lol:
Jeanne pisze: ... fakt, listki wychodzą u wszystkich moich falenopsisów ...
Jeanne, z każdego listka możesz się cieszyć :D ... skoro pędy kwiatowe wyrastają spomiędzy liści, to bardzo dobrze wróży :D ... pędów kwiatowych z serca życzę :) i trzymam kciuki ;:108
Pozdrawiam, Baśka
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

bobi pisze:
Ładne lście, świetne korzenie i ... piękne :shock: kwiaty ...Jeanne, gratuluję :!: :) ... znaleźć takie cudo wśród marchewki i buraków :lol: :lol: nieżle, nieźle :lol:
Basiu dziękuję za odwiedziny :wink:
coś mój wątek zamiera, jakoś mało gości więc tymbardziej miło mi że do mnie zajrzałaś ;:168
A co do marchewki i buraków ;:191 już od wiosny obserwuję to stoisko z kwiatami (marchewki i buraki sprzedają obok :lol: ) i czasem mają po kilka naprawdę ładnych storczyków, także kto wie, może jeszcze mi coś przybędzie ;:183
bobi pisze:Jeanne, z każdego listka możesz się cieszyć :D ... skoro pędy kwiatowe wyrastają spomiędzy liści, to bardzo dobrze wróży :D ... pędów kwiatowych z serca życzę :) i trzymam kciuki ;:108
Bardzo Ci dziękuję, takie życzenia zawsze się spełniają :wink:
Jak tak obserwuję to "coś" u mojego różowego falenopsisa to jestem już praktycznie pewna ze to pęd ;:183 za kilka dni zrobię fotki to może już będzie wiadomo na 100%, teraz to jeszcze ciupinka :wink:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
a-nia251
50p
50p
Od: 14 lip 2008, o 09:21

Post »

Asiu :D
Pozwoliłam sobie zajrzeć na Twój wątek...
Piękny ten Twój nowy nabytek. Śliczności ;:1 ...
I fajnie, że między buraczkami się uchował. W moim cudnym mieście w kwiaciarni są teraz piękna phalenopsisy z dwoma pędami po 35 zł... Powinnam oszczędzać, ale kusi mnie bardzo. Czasami udaje mi się kupić dendrobium, które przekwitło za 10-15 zł. Jaka jest radość
;:1
A moje phalenopsisy też mają nowe listki a pędów nie widać... Czekam na nie z utęsknieniem :D
Pozdrawiam :)
Ania
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Aniu witaj w moim wątku :P
cieszę się że moja Biała Dama przypadła Ci do gustu :lol: 35 zł za dwupędowy z kwiaciarni to niedużo, u mnie w kwiaciarni nie schodzą poniżej 50 zł a są zazwyczaj jednopędowe :twisted:
Na pewno też doczekasz się pędów, życzę Ci tego z całego serca :wink:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
a-nia251
50p
50p
Od: 14 lip 2008, o 09:21

Post »

Asiu,
dzięki za miłe słowa. Pędu nie ma :cry: .
Jest za to coś na liściu. Nie wiem, skąd się wzięło ani od kiedy:(
Co to jest? Jak myślicie?
Pozdrawiam:)

Obrazek Obrazek Obrazek
Ania
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Aniu, czy ten storczyk stoi na parapecie i czasem świeci na niego słoneczko :?: bo jeśli tak to może to być poparzenie słoneczne, niestety i ja mam takie coś na jednym z moich, choć mniejsze bo na szczęście szybko zauważyłam i zaczęłam go cieniować :oops: obserwuj czy się to nie rozszerza...
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

to może być poparzenie. ja na kilku storczykach mam.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”