I ogród, i zdjęcia-wszystko zasługuje na podziw
Zawilce Ci nie wymarzają? Z moich pozostały raptem trzy odmiany i przestałam sadzić.
Prószy śnieg, więc okropnie nie che mi się wychodzić, a muszę
Ewciu- bardzo dziękuję ! Ty jesteś moją wierną jawnoczytaczką! U mnie ładnie ale wychodzić też mi się nie chce a muszę ! Operatora mediów zmienić chcę na tańszego...idę dokonać formalności .
Zawilec biały mi wymarzł , kupiłam nowego , pierwszy sezon będzie zimował , pamina zginęła ale zaczęła się nieśmiało pokazywać po 2 latach nieobecności!W sumie też mam 3 odmiany -tylko? aż?...
Miłego dnia!
Maryniu, ja też lubię do Ciebie zaglądać Twój ogród wypełniony po brzegi, kępy roślin ogromne, zwłaszcza host i traw wszelakich, a zdjęcia ogromne i bardzo wyrażne / dla okularników/, kolory intensywne, nawet słoneczko grzeje przez monitor.
Pozdrawiam poniedziałkowo.
Maryniu, serdecznie pozdrawiam w nowym tygodniu!
Twoje wspomnienia lata można oglądać bez końca... fotka octopusa mnie zachwyciła! - nie znam tej rośliny
Tymczasem u nas dosypało mnóstwo śniegu, na termometrze -8st - zima na całego! Ale chodzą słuchy o odwilży... oby zima zabierała się powoli do domu!
Miłego dnia
Nadal śnieżek pada i -10 st. Wstąpiłam wczoraj do ogrodniczego i sporo nasion już jest , trochę cebul lilii również . Podstawowe zaopatrzenie w nasiona - poczynione!
trochę wiosny , trochę lata...
Stasiu dzięki za dobre słowo !I ja lubię bywać u Ciebie bo masz mnóstwo roślin a i dzielisz się swoją wiedzą i doświadczeniem z czego czasem korzystam! Coraz mniej takich wątków ogrodniczych a przybywa ble-ble wątków
Iwonko- wszyscy tęsknimy ...dlatego "wspominki" mają umilić czas tęsknoty !
......................
Agusiu - witam serdecznie! Dziękuje za ciepłe słowa! Ogrodowy wątek zamknęłaś więc Ciebie nie odwiedzam w inne forumowe zakątki rzadko się zapędzam... Tym bardziej mi miło ,że nie zapomniałaś o mnie! O Octopusie była wzmianka w wątku Wandy to odmiana ekspansywnego dzwonka ogrodowego...
Nowych zawilców już nie kupię Mam zresztą mnóstwo innych roślin na myśli
Epimedium ładnie się rozrosło. Powiększenie kolekcji epimediów mam w planach Zobaczę, jak przezimowały posadzone latem nowości.
Ewciu
Moje epimedium Rubrum /chyba/ ma ponad 30 lat Dzielone na wszystkie możliwe sposoby bo zawsze się wszystkim kto do mnie zajrzał podobało ...Mam w 2 miejscach.. od kilku lat mam pomarańczowe i żółte ale są bardzo powolne...to były maleńkie sadzonki z ryneczku i jakoś nie mogą się zebrać!One zimują bardzo dobrze .Widziałam je gdzieś w ofercie ale jak wiesz, nie bawię się w zamawianie i przesyłanie roślin ... ale jak się na miejscu coś trafi to się skuszę!Zamówiłam sobie na ryneczku białego zawilca no i zapłaciłam... "jak za zboże" na pewno bym za tę cenę nie kupiła ale skoro zamówiłam i nie domówiłam ceny to nie było wyjścia ...jak nie przezimuje to...
Niby znam trochę Twój ogród i wiem, co mniej więcej w nim rośnie, ale hostami jestem oczarowana Wyglądają wspaniale. Chciałabym, żeby moje już tak zaczęły wyglądać. Tymczasem planuję nową rabatę hostową, więc znów napatrzę się na maleńtasy.