U mnie tylko ta jedna hortensja tak pięknie się przebarwiła pozostałe też zbrązowiały.
Wandziu bardzo dziękuję za miłe słowa, pierwszy raz robiłam taką jesienną dekorację i chyba co roku trzeba będzie coś wymyślać, bardzo mi się to podoba, a jeszcze chciałabym umieć robić takie piękne wianuszki jak robi Agness, ale niestety nie posiadam talentu plastycznego.
Aniu nachyłek faktycznie pod koniec lata ma piękny kolor choć i wcześniej był ładny. Ja tak jak Ty kupiłam go w tym roku, więc jeszcze nie zimował u mnie i też sie zastanawiam jak to z nim będzie, pewnie go troszkę okryję, ale czy to coś da okaże się wiosną.
Agnieszko bardzo dziękuję ale to Twoje kompozycje i wianki mnie zachwycają i tak jak pisałam już Wandzi bardzo chciałabym umieć je robić. Dyńki są śliczne dostałam je od Marty (Markity) na spotkaniu u Danusi i Andrzeja, ale mam zamiar zebrać z nich nasionka i w przyszłym roku mieć już swoje.
Madziu dzięki za radę niestety za późno o tym pomyślałam te kwiaty były tylko częściowo ładne i nie nadawały się do suszenia, ale jeśli w przyszłym roku hortensje również zaszczycą mnie swoimi kwiatami to zetnę je wcześniej i wysuszę tak jak piszesz.
Agnieszko roślinka o którą pytasz to nerine, roślinka cebulowa. Ja również jestem ciekawa czy ten nachyłek przezimuje czas pokaże.
Przez kilka ostatnich dni było bardzo ciepło i słonecznie, ale u mnie dziś już ta piękna pogoda się skończyła, pada i okropnie wieje, no cóż taka kolej rzeczy mamy jesień, potem zima - oby jak najkrótsza i łagodna dla naszych roślinek, a nam pozostało już tylko czekać na wiosnę.
W moim ogródku nic już się nie dzieje, troszkę uprzątnięte, a przy okazji doszłam do wniosku że w przyszłym roku przerobię rabatę żwirową pod płotem i najprawdopodobniej kamyczki stamtąd znikną...Niewiele roślin już kwitnie, praktycznie już tylko jedne marcinki i dwie chryzantemy, choć jeszcze są takie niedobitki terminatorki
mini różyczka jeszcze ma jeden kwiatuszek

liliowiec Stella D'oro mimo że wszystkie liście już mu uschły i kwiaty już się całkiem nie rozwijają to wciąż ma nowe gałązki z pąkami

solida ochroleuca też ciągle kwitnie

Marketowy pierwiosnek też postanowił jeszcze zakwitnąć ciekawe czy przetrwa zimę?

a takie okrycie przed wilgocią dostały moje delospermy na skalniaczku, ciekawe czy coś to pomoże?