Jolka 
jeśli Zbyszek lubi potrawy z czosnkiem to podam przepis na sos czosnkowy, wędlinę można nim posmarować Pizzę. Sos jest bardzo prosty. Potrzebny jest ząbek czosnku-praska, Majonez Winiary-0,5szkl, Ketchup Tomatini łagodny-dodać niewielką ilość...sos powinien mieć lekko różowy kolor. 1 łyżkę śmietany, niekoniecznie- jeśli się doda sos jest bardziej gęsty. Czosnek jak wiadomo to naturalny antybiotyk, o tej porze spożywany chroni przed przeziębieniem. Jolka ciekawe zakupy planujesz

ogród Masz bardzo duży, możesz szaleć z nasadzeniami. Mieczyki też są ładne, w tamtym roku wszystkie oddałam znajomej, nie miałam miejsca żeby je posadzić.
Nad zamówieniami się zastanawiam, ale tak na prawdę wolę co jakiś czas podjechać do Florex zawsze coś mi w łapki wpadnie. W tym roku planuję posadzić kilka drzew liściastych, na skalniak też coś by się przydało żeby był bardziej kolorowy...oglądam ogrody na Forum, trawy też wpadły mi w oko...rabaty mieszane ładnie z nimi wyglądają. Poza tym oczka fontanny potrzebuję, bo woda szybko robi się zielona...podpórki pod klematisy też potrzebne.
Z roślinami nie mam zamiaru szaleć, te co posadziłam w tamtym roku...będą potrzebowały miejsca
Nasiona dzwonka brzoskwiniolistnego, dziwaczka wysieję bliżej wiosny, zebrałam też nasiona kleome, aksamitek, ubiorków...stały zestaw który co roku jest wysiewany od razu na rabaty.
Za oknem w końcu zima