Cześć ?
Aniu An-ka tak

Champange du Mont D?or ma ciemne i zdrowe liście.
Kolor kwiatów jest zmienny i bardzo trudny do określenia?..
Trudno go uchwycić, bo na zdjęciu zmienia się pod wpływem ilości zieleni.
Mi osobiście szampana nie przypomina.
Majeczko-edulkotku postaram się poprawić na przyszłość ?.
Aprilku ?.. a jednak zamówiłaś?.

Jak Ty to wszystko ogarniesz na wiosnę! dasz radę wykopać tyle dołów. Ja mam niesamowitą przyjemność kupowania do koszyczka za pomocą kliknięcia?..

hihihi..hi Wiosną wybieram raczej już kwitnące jednoroczne.
Poczekaj z tym sianiem?.

za wcześnie.
Ewuniu7 miałam tą różyczkę. To jest bardzo mała róża, ale kwiaty ma duże.
Ładne kwiaty, ale kwitnie rzutami i ma spora przerwę w kwitnięciu. Żeby ją pooglądać trzeba się porządnie schylić. Jak spadł deszcz, to była cała umorusana ziemią. W donicy chyba ta róża wyglądałaby super.
Kasiu-robaczku wiem, że mamy różne doświadczenia z tymi samymi odmianami.
Chyba jednak najważniejsza jest jakość sadzonki. Twoja First Lady jest obłędna, a ja swoją wywaliłam, bo była ?
Jak się domyślam obie są z jednego źródła.
Ewciu-majowa to i tak dobrze, że wypadła Ci tylko jedna. Dobrze, to napisałaś rosną jak szalone.
Moniczko ? Rozetka ?. naprawdę podoba Ci się Piruette , zawsze kojarzysz mi się z terminatorkami ?. Żartuję sobie?

jeżeli pytasz, to szczerze odpowiem.
Sama róża, krzaczek, kwiaty i zdrowotność jest dobra. Moja w ostatnim rozrosła się w szerz zajmując miejsca na kolejnych kilka krzaczków. Natomiast w jeszcze poprzednim sezonie urosła na 170 cm. Szczerze jej dziwne zapędy szeroka/wysoka spowodowały, że musiałam ją oddać. Natomiast pisząc dalej szczerze?. jest tyle pięknych róż dostępnych w szkółkach, że ponownie bym jej nie kupiła.
Miłeczko Piano bardzo długo utrzymuje kwiaty, kolor ma śliczny. Zaproś ją do ogrodu, a ściąć do wazonu zawsze będziesz mogła.
ewazawady dziękuję za przekazanie swojej wiedzy.

Już wymazałam gumką myszką
Pissardii. Przyglądam się jabłoni ozdobnej?

podoba mi się.
Mam jeszcze czas na wybór, a potrzebne jest mi ładnie rosnące drzewko, które nie będzie w szerokości zbyt duże, i nie będzie wysokie. Takie 5 na 5 m docelowo jest OK. Będzie posadzone przed miejscem wypoczynkowym i ma dać cień.
Elwi jak mam czas, to siedzę na forum i tworzę?..

stąd, te stronki.
Trzmielina jest ładna, ale jakoś na podsadzenie przy różach jej nie widzę. Zdecydowanie wolę jakieś roślinki jednoroczne.
Jesteś niemożliwa ?.. zrobiłam tak samo ? wygooglalam i stwierdzam, że chętnie podmieniłabym to, co tam widzę. Jakość zdjęcia i w ogóle aj, tam lepiej nie pisać już o tym?.. be?
Ejka, to ja już wolę żebyś zaglądała do mnie na bieżąco?..
Aniu-Ann dalej koleżanka szuka drzewka?..
Widzisz nie znalazłaś tam wolnego miejsca, bo już tam narozrabiałaś wcześniej?.
Za karę zapraszam do mojego wątku.
Może coś na miły początek dnia
cdn