Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Post »

Podziękowania za kwiatuszka pięknego zresztą ;:196 przyznam się bez bicia ... tak jestem zmęczona , co gorsze ,nie mam czasu na odpoczynek , zawsze coś :roll: praca w ogrodzie by mnie zrelaksowała ale do tego jeszcze daleka doga . Heliotropa wysiałam na próbę , trudno było uwierzyć ,że cokolwiek wzejdzie a tu zonk jest :lol: stał w łazience na podłodze , jakoś tak przez przypadek zaczepiłam odkurzaczem i ....... chyba ze 4 sztuki się utrzymały reszta uległa nieszczęśliwemu wypadkowi :( mam jeszcze nasionka , wysieję w późniejszym terminie i będę bardziej uważać :oops:
Dzisiaj ciut luzu bo samopoczucie do d.... noc przemęczona , pewnie przez zapowiadaną zmianę pogody . Mam nadzieję , że chodź Ty Iguś masz się ok ;:196
Spokojnego weekendu ;:196 ;:167
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam - co prawda cieplutko , ale mroźnie , z temp. -10*C i opadami drobnego śnieżnego puchu :wit .
Zaszalałam ...słuchając " Without You " , Harry Nilssona ...tak się rozpędziłam , że ...wklepałam ciut za dużo wspomnieniowych fotek ...więc ...zapraszam . Taka okazja zdarza się raz , na ...jakiś czas :;230
Przeżyjmy to ...jeszcze raz .

Elżuniu ...nawet nie wiesz jak mi przykro , że noc masz za sobą nieprzespaną ...być może ...jest to związane ze zmiana pogody ...ja śpię tak mocnym snem , że ...wyniesiono by mnie razem z łóżkiem - a ja spała bym dalej :;230 ...to po lekarstwach , które piję na noc ...normalnie nie mogę rano wstać o przyzwoitej porze . Druga sprawa , że chodzę spać dosyć późno ...przeważnie po 24.00 ...
Mnie przybijają smutne wydarzenia - a co za tym idzie - spadek nastroju , lęk , niepokój . Wczoraj zmarł młody człowiek ...przed wyjściem do pracy ...rozległy zawał ;:174 ...Pracował w delegacji , we Wrocławiu , znałam go dobrze , to był syn mojej nauczycielki fizyki , z podstawówki .
Eluś , mam problem zanim zasnę ...muszę spać na boku , z głową ułożoną na ręce prawej , nie słyszę wtedy walenia serca ...niestety - na to nie ma rady ...pytam lekarzy ...dlaczego :?: - nic z tym zrobić nie można ? Ciśnienie mam niskie - arytmia serca daje takie symptomy ? Nie wierzę ...do tej pory nie odczuwałam ...może to związane jest bardziej z nerwicą i niedoczynnością tarczycy ?
Przygoda z heliotropem - pouczająca - zastanawiam się tylko - czemu stał na posadzce ? Ja na pewno bym w niego wlazła ...bo ganiam jak torpeda . Ostatnio tak się stało ...pastując Sidolux-em w kuchni przesunęłam lekko stół ...a na nim stała 5 litrowa butla z wodą - oczywiście spadła z hukiem rozlewając się po całej wypastowanej części ...pastowałam kolejny raz - po zebraniu wody i wysuszeniu posadzki .
;:162 Buziaki prze serdeczne ;:196 ... ;:168 .
Tym razem ...wybieraj spośród tych ...
Obrazek Obrazek

Reniu ...ależ mnie tak nie przeceniaj ... :oops: ... to są wg mnie rzeczy , które każdy potrafi ...trzeba tylko chcieć - a ja jestem uparta i sama sobie chcę udowodnić ,że to nie jest takie znowu trudne . Trochę wyobraźni i ...gotowe .
Oj , masz rację - to fakt , ze żal każdej roślinki , gdy odejdzie po zimie - zwłaszcza , że w sezonie dbaliśmy o nią . Miałam tak z gunnerą - chuchałam , dmuchałam , a nawet rosła w donicy ...a potem zwyczajnie zdechła ...może za bardzo się starałam ?
Kolejne wspomnienia ...może Ci się spodobają ?
Obrazek Obrazek

Gosieńko ;:168 i ja uwielbiam te maleństwa , a wszystko zaczęło się od primula x pubescens i primula auricula , Soldanella carpatica i Hepatica nobilis . Są niby takie niepozorne - ale ileż w nich wdzięku . Irysy SDB też mają to coś w sobie , a zwłaszcza odmiany o ciekawych płatkach i kolorach ...mam ich osiem odmian .
Kolejny dla Ciebie ....może tym razem ..Cambridge - syberyjski i TB ...ale jaki :oops: - zapomniałam ...wizytówkę śnieg przysypał :;230 ...może to Wabash ?..zgaduję

ObrazekObrazek

Lideczko ... :oops: ...jaka tam ze mnie encyklopedia ...lubię tylko czytać i przyswajam szybko / zapamiętuję to , co mnie zwyczajnie kręci . Lubię być dobrze poinformowana ... a dziedziny są różnorakie ...z przewagą przyrody i medycyny ... miałam kiedyś lekki poślizg ...czyt. do czynienia z powyższą .
Jak nie będziesz mogła sobie poradzić ...pytaj , znajdziemy rozwiązanie ...
Przypadnie Ci do gustu któraś z dam ?...bierz , którą chcesz ;:108 . Moje róże ...mają dopiero 9 miesięcy ...aktualnie , bo kupiłam je w ub .roku , na wiosnę .

Obrazek Obrazek Obrazek

Ewuniu ...szybciej zleci ten martwy czas ...biało , mroźnie ...oby rośliny , które są dla nas esencją życia przeżyły w dobrej kondycji ...a robactwo odeszło w zapomnienie ... ;:196
Wybrałam dla Ciebie ...agapant i widoczek , po przekątnej ...trochę tego i owego ...

Obrazek Obrazek

Uleńko ...mam super propozycję ...kolejny raz na południe zawitasz Ty osobiście i ...wybierzesz sobie ( jak w samoobsługowym markecie ;:306 ) ...co ci się spodoba ...a potem ja zabiorę się z Wami i ...po mnie wpadnie M ...w okresie wakacyjnym oczywiście ..po Oliwkę jadąc ...Prawda , że dobrze wymyśliłam ? Gorzej , jak będę zmuszona się tłuc z roślinkami , bagażem i Oliwką ...autobusem ;:oj ...

Commelina tuberosa ...i taki sobie widoczek z agapantem i znakiem drogowym w tle ...
Obrazek Obrazek

Jadzieńko ...ależ mnie zadziwiłaś ...zdolności trzeba mieć wyjątkowe ..by cierpliwości starczyło ...ja odpadam w takim razie ...wolę swoje filcowanie :;230 . Primula już jest Twoja ;:196 ...Dawn Ansel ...zwie się ona - chyba o tę pełną Ci chodzi , prawda ?

Obrazek Obrazek
Obrazek

Martwi mnie fakt ...że brakuje mi już uśmieszków/ikonek ... więc będę ...reglamentowała ...jak w czasach PRL - u .....

Tereniu ...wszak wiesz , ze gdy nabierze ciała to ...wiadomo co ;:108 .
Sama już nie wiem , co mi wpadło tym razem dla Ciebie ? Chyba liliowiec i ..błękitne dzwoneczki ...w sam raz dla Ciebie ...

Obrazek Obrazek

Ania ? ...A gdzież to się dziewczyno podziewałaś ...różane dylematy za mną .

Obrazek
Obrazek

Dorotko ...popatrz ...musiałaś u mnie Sławka przydybać ...

ObrazekObrazek

Sławku , Ty ..skromny ...myślał by kto ...mając taka kolekcję irysów ...raczej mi na takiego nie wyglądasz . Subtelny róż skrętnika nie przypadł Ci do gustu ...a przecież pewna część garderoby rzadko bywa różowa ...Hani na pewno się ten kolor s[podoba ...delikatny ...jak Ona .
Ażurowa primulka sieboldii" Snowflake "...no cóż , niech stracę ...a tymczasem ...dla Ciebie zwykłe liliowce ...ale dla mnie najpiękniejsze ...

Obrazek Obrazek

Dla miłych Gości ...pozostałe roślinki ...misz - masz ...róże i reszta ...

Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek

Ketmia syryjska i ..Psianka Rantonetti .

Obrazek Obrazek

A to ...kolejne róże ...
Przepiękna " Isabell Reneissance " ...kto ją ma - wie ,że warta zachodu ...krynolinowa , niczym Carmen Bizeta ...pięknie się " starzeje "i długo trzyma kwiat ...z dedykacją szczególną dla JagiS
Obrazek Obrazek ObrazekObrazek

Fuksja , pelargonia , liliowiec i powojnik Ville de Lyon ...czy jakoś tak ...

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Sesja ..Stephanie Baronin zu Guttenberg...zakochałam się w niej ...

Obrazek Obrazek Obrazek

Balkonówka ...milin ..eukomis

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Rzut okiem na irysy ...
Obrazek Obrazek

Najpiękniejszy Kwiatuszek z mojego ogrodu ...ach , tyle jeszcze miesięcy do wakacji ...

Obrazek Obrazek

I to już koniec ....dziękuję za uwagę ...i tutaj ...buziaki , papatki , tulaski ...
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No przepiękne masz te wspomnienia. ;:oj Tylko bić brawo, bo widać, że w ogród wkładasz bardzo dużo pracy i serca a to najważniejsze. :wink: Możesz tak szaleć częściej. :;230 Te różyczki na rabacie przy chodniku są miniaturowe czy są jeszcze młode? :) A błękitne dzwoneczki... Po prostu bomba. ;:oj Takie eleganckie. Fuksjowe drzewko bardzo mi się podoba, nie jest wysokie prawda?

Miłej nocy. :wit
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witaj, Jagódko Małopolska ;:167.
Piękne wspomnienia, Skaldowie śpiewali: "szanujmy wspomnienia, wspomnienia są zawsze bez wad..."
Ogród i dom masz jak jeden wielki bukiet ;:oj.
I w tym bukiecie śliczna Rusałka.

;:196 niedzielne - Jagoda

PS. Co to za róża na zdjęciu z Rusałką :?:
PPS. Twoja przygoda z flachą wody dowodzi, że nikt nam tak nie dokuczy, jak my sami ;:306.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Piękne fuksjowe drzewko i mnie ono się podoba. Jagódko ;:196 ;:196 raczej na niewinną koronkową prymulkę spoglądałam w pełni zachwytu .U mnie prymulki raczej nie za bardzo rosną nawet te najzwyklejsze .Fakt rozrastają sie ,ale nie za mocno kwitną .Może je głodzę nie wiem ,więc muszę trochę o nie zadbać .Ach te wspomnienia już chciałoby sie je widzieć w realu ;:174 .Księżniczka wśród królowych z rozbrajającym uśmiechem na buźce ;:167 Miłej niedzieli .U mnie choć mrożnie, ale słonecznie ,więc i serce się raduje
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jagódko , spać chodzę ciut później od Ciebie 2/3 nad ranem ;:224 od jakiegoś czasu się mi ciut poprzekręcało , wina leków hormonalnych :( się powoli zaczynam przyzwyczajać do tego stanu bo co mam zrobić :( Od wczoraj kołatki silniejsze + migrena , pogoda , trza przetrwać .
Zdziwiona , co heliotrop robił na podłodze w łazience :lol: a no , podłoga podgrzewana , wysoka wilgotność , idealne warunki do siewów :wink: teraz stoją 3 pojemniki , za chwilę trzeba będzie lawirować pomiędzy setkami , to dopiero będzie wyzwanie no i w tej gęstwinie o dziwo ,żadna katastrofa się nie wydarzy :shock:
Dziękuję za kwiatuszki , biorę oba , kiedy wysyłka ;:306
Zdrówka Wam życzę ;:167
Miłej niedzieli ;:196
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elżuniu ...moje tak wariowało w nocy i rano ...to było na pewno związane ze śmiercią znajomego ...przejęłam się . Na dodatek mroźnie się zrobiło - 10*C , ale świeci słońce ;:3 ...chociaż taka pociecha . A ...skoro masz ogrzewanie podłogowe , czy nie lepiej łazienkę przekształcić w mnożarkę ?
No , teraz sobie skojarzyłam ...przecież nie wyślę Tobie astra alpejskiego ..w kolorze blue - bo przecież mam go od Ciebie ;:196 ;:167 .
Wysyłka - nie ma problemu ...jak się ociepli :;230 .
Dziękuję za życzenia zdrówka i Tobie ...nawzajem ;:168
Buziaki ;:196 ;:167 ...
Ze szczególną dedykacją ...by się samopoczucie poprawiło ;:196
Obrazek Obrazek

Jadzieńko... ;:oj znakiem tego ...koronkowa /ażurowa prymulka , to ta sama , która wpadła w oko Sławkowi ...Primula Sieboldii " Snowflake " .
Doprawdy - nic z nimi nie robię ...nawet tam , gdzie rosną jest słońce i potem lekki cień , ziemia wilgotna - bo ciągle ganiam z wodą ...dodalam trochę dolomitu , bo to jest rabata z rarytaskami ; przylaszczki , krwiowiec kanadyjski , zawilce gajowe , prymule w odmianach i inne , które lubią taki odczyn ziemi . Nie zasilałam żadnym nawozem ...w tym roku muszę to zmienić .
Oliwka lubi pozować wśród kwiatów , bo i Ona je kocha - podobnie , jak i ja ;:108 .
U mnie też mroźno , ale ze ;:3 i ...to mnie trzyma przy nadziei na lepsze - pomimo perypetii .
Dobrze , że jest internet , to samopoczucie można w każdej chwili polepszyć ...widokami letnich ogrodów i ...zakupami roślinnymi .
Niedzielne ;:168 ;:167 , z życzeniami miłego popołudnia ... ;:108

Abraham Darby i ...Ołownik uszkowaty .
Obrazek Obrazek

Jagodo Nadmorska ...no tak , wspomnienia są w mej pamięci zakodowane - ale tylko o pozytywnym zabarwieniu ...złe wymazałam z pamięci ;:306 .
JagiS ...dziękuję za miłe słowa - tak , od dziecięcych lat kwiaty towarzyszą mi niezmiennie ...i w domu i ...w ogrodzie .
Oliwka ma przed sobą różę Baronesse ...urzekająca - tak jedna , jak i druga ...a popatrz , jaka Isabell Renaissance jest cudna -aksamitna czerwień , długo trzyma kwiat , pięknie przekwita i ...pachnie lekko .
Obrazek Obrazek

Jako ,że lubisz błękity - podobnie , jak i ja , więc ...dla Ciebie lobelia i goryczka .
Obrazek Obrazek

Krystianie :oops: ...dziękuję za miłe słowa ;:180 - masz rację - wkładam nie tylko serce , ale i sporo czasu ... wszak ogród jest dla mnie czymś więcej , niż tylko otoczką domu .
Róże są zasadzone dopiero w ubiegłym roku , na wiosnę - więc młode . Rosną tam i rabatowe i wielkokwiatowe i nostalgiczne , jak i również kilka pnących ...na końcu i na początku rabaty .
Myślę ,że pokażą w tym roku swoją moc i zaszczycą mnie bujnością kwitnienia i wzrostem - na co liczę ;:108 .
Drzewko fuksjowe jest małe , ma tylko 80 cm ...ale mam inną odmianę fuksji - też w formie drzewka , ale ona jest wysoka na 1,70 cm .
Pozdrowienia niedzielne :wit
Dla Ciebie ...
Obrazek Obrazek

Dla odwiedzających mój ogród ...wirtualnie :wit .

Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Piękne wspomnienia Jagódko! Widać, że w sercu Ci grają radosne nutki, oby tak dalej!
Przepiekne róże, ale ta obfitość bylin rzuca na kolana! Masz prawdziwy botanik ;:180
Pozdrowionka :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj ;:oj ..Kasieńko ..w sercu mam maj ...gorzej z samopoczuciem ...nijakim - ale pewnie to przez zmianę pogody ...spadek nastroju ...więc wspominam , by kolorowo było chociaż na ekranie monitora ...bo i w domu staram się żyć wśród kolorów .

Dla Ciebie ...

Obrazek Obrazek

Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

;:oj ;:oj ;:oj
Iguniu mam uczucie ,że przyszła wiosna ;:173 Cudowne fotki i wielu z nich nie widziałam ,obiecałam sobie ,że jak tylko zrobi się ciepło wproszę się na kawkę z kawką.Na magnoliowe święto ...trafię bez trudu ;:168
Obiecuje ,że łopatkę w domku zostawię :lol:
Irysy ;:167 Wzdycham do Cambridge ;:173
Ale co by nie mówić Oliwcia najpiękniejszy kwiatuszek ;:167
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

...Primula Sieboldii " Snowflake " rzeczywiście niesamowita.Cały ogród to raj dla nas -tyle wszystkiego,że można dostać zawrotu głowy(w sensie pozytywnym -oczywista oczywistość).Baronessa to kwitnąca na okragło róża i sprawia dużo przyjemności patrzącym.Jednak to urzekające drzewo magnoli robi wrażenie.(teraz idę zaglębić się w Twój raj)

Wiekowa róża faktycznie niesamowitej urody.Mówisz,że kobieta jak wino?hihi-bo uwierzę :;230
Pozdrawiam.
stokrotka1805
200p
200p
Od: 24 lut 2013, o 22:22

Post »

Witaj IGUNIU!
Dziękuję za dedykowane różyczki. Ja bym najchętniej tak ze szpadelkiem........
To chyba telepatia :D . Od wczoraj siedzę i robię zamówienia na róże :;230
Chyba trochę przesadziłam, prześlę Ci mailem moją listę chciejstw.
Nie wiem czy wszystkie będą się nadawały do mojego ogrodu, bo u mnie jest
takie zastoisko mrozowe w dolinie. Jeśli byś miała jakieś uwagi to podpowiedz,
które od razu wsadzać do donic. Róże, które pokazywałaś, są piękne. Niestety szukałam ich
w szkółkach w internecie - nie ma. ;:223

Pozdrawiam Lidka
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 23:30

Post »

Witaj Jagódko
pięknie nam wspominasz, cudności i w kolorystyce i w rodzaju. Widzę piękną czerwoną pelargonię i te niebieskie irysy. Miło pooglądać w tak chłodny niedzielny wieczór.
Pozdrawiam, Ula
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Znowu następne cudeńka Jagódko ;:196 ,które są balsamem na wszelkie zło . Achhhhh ta magnolia niedługo zakwitnie i będzie zapierała dech w piersi [bo przecież już niewiele pozostało tylko 4 miesiące :wink: ] Iryski w pięknym kolorku .Dzisiaj większość kwiatów w kolorze blue ;:167
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadzieńko ...chyba dzisiaj nie skończę ;:oj ...wstawiam , a kto w między czasie wpadnie - nie zostawiam bez odpowiedzi i szukam odpowiednich fotek ..Dziękuję za pochwałę niebieskości ...w kolorze blue też mi do twarzy ;:108 ....Magnolia ...na ten moment czekam ...całe 12 miesięcy ..by przeżywać ...trzy tygodnie , a czasem mniej ...zależy od ciepłych promieni słońca .
Serdeczności ... ;:167 ;:196 .

Orlik Ruby port & Barlow White ...może Ci się spodobają ?
Obrazek
Obrazek

Uleńko ...miło mi , że Ci się podoba taki Jarmark (p)różności "...pelargonia czeka niewinnie , spokojnie w piwnicy ...tzn. letniej kuchni ( dawnej ) , którą mamy w suterenach ...Stoi grzecznie z innymi tarasowcami ...dwa pomieszczenia zajmują , bo są to ; oleandry ...sztuk 15 , lantany ...sztuk 7 , róże sztamowe /pienne sztuk 3 , datury 7 sztuk , ketmie odmianowe ...2 sztuki - w tym dwie razem , na jednym pniu ...szczepione , psianki , szczęśliny ugandyjskie ...chyba 5 sztuk , agapanty , clematis Comtesse de Bouchaud , zantedeskie , eukomisy , ismeny , fuksji ...chyba 12 odmian ...więcej grzechów nie pamiętam ;:306 ...

O ;:oj ...mam ...dla Ciebie ;:167 ...przepiękny anemon nemorosa ...Robinsoniana i Cieszynianka .
Obrazek Obrazek

Lideczko ...róże ...zamawiasz ..a ja wiosna podjadę do szkółki i wybiorę te , które mam zapisane - tylko kilka ...może pięć , siedem sztuk . Przyjeżdżaj bez szpadelka ...iście bogate mam zaopatrzenie domku ogrodnika ...w wszelkiego rodzaju łopaty , szpadle , grabki etc...
Popatrz tu na róże ...tutaj kupowałam większość i ładne krzewy , pięknie kwitły ...natomiast ciekawą ofertę mają tutaj i ceny są możliwe popatrz

Dla Ciebie ...tym razem ....bodziszek i gęsiówka orzęsiona ' Spring Charm ' .

ObrazekObrazek

Anulko ...aż mi się :oops: ;:oj ...tyle miłych słów ...dziękuję ;:196 ...koniecznie musisz z Grażynką wpaść w Święto Magnolii 2014 roku ...zapraszam już teraz .
Prawda oczywista ..., że kobieta jest jak wino ...nie słyszałaś ? Baronesse jest cudowną różą ...obficie kwitła - mimo , że dopiero co kupiona .
Serdeczności ;:167 ...dla Ciebie ...Przetacznik pagórkowy Royal Blue .

Obrazek Obrazek

Danuś ...koniecznie wpadnij , na żywo można przeżyć niesamowite wrażenie ...aż nie chce się z ogrodu wychodzić ...dziękuję za pochwałę wiosny ...odgrzewanych kotletów wiosenno - letnich , ale ratujmy się jak możemy , by dotrwać do wiosny , a także za ;:167 .... mojego Kwiatuszka ;:196 ...
Łopat , szpadli u mnie dostatek ... ;:224 ...a Cambridge naprawdę niesamowity ...
Na specjalną zachętę ... ;:168 ;:167
Obrazek
Obrazek

I takie tam obrazki ... :wit
Zielono mi ...czasami ... ;:224 jedne z wielu ...hosty ...

ObrazekObrazek

Czosnek bułgarski & Orlik Barlow Pink
Obrazek Obrazek

Oczko wodne ....
ObrazekObrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”