Ogródek Robaczka cz. 11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 11

Post »

Witaj Kasiu bardzo mrożnie... ;:oj
Czytam wątki i wszędzie wielkie obawy przed mrozem...mam tak samo jak patrzę na moje biedne powyginane i pokręcone rośliny to mnie serce ściska ,a miało nie być zimy ...och te prognozy ,nic nie potrafią przewidzieć.Pocieszam się tylko tym ,że mój ogrodnik twierdzi ,że ten padający deszcz na rośliny ,który następnie na nich zamarzał to niby taka kołderka dla nich .
Kasiu Twoje zdjęcia zachwycają jak zawsze.Masz cudowny ogród,piękny pełen kolorów i przepięknych okazów.
Byle do wiosny ...mam tylko nadzieję ,że nie będzie to kwiecień ;:196
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasik , Ty już chyba czujesz wiosnę , siewy , nowe dekoracje , wyposażenie mieszkania . Może nie będzie tych zapowiadanych mrozów :?: :?:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Tadziu, w sercu gra mi wiosna ;:173 Zmiana dekoracji, siewy...w przyszłym tygodniu podjadę na giełdę po świeże kwiaty i będe wyglądac wiosny. W syberyjskie mrozy nie wierzę! Trzeba być dobrej myśli :uszy
Oluniu, ta lodowa powłoka to dobre okrycie, pisałam o tym kilka dni temu, wyczytane w necie. Cieszę się, że Twój ogrodnik to potwierdza. Niestety, jeśli mrozy będą tak duże jak zapowiadają to nic nie ochroni roślin, chyba że metrowe zaspy śniegu, a tego nie widać..ehh...życie. Na osłodę pozostają letnie wspomnienia, zaraz będą kolejne ;:196
Byle do wiosny :wit
Agnieszko, nic tak nie poprawia nastroju jak nowe dekoracje. Nasza sofa też już wysłużona, ale świeże pokrycie da jej nowy wygląd, na to liczę! Ciekawa jestem, co znowu ślicznego wymyślisz :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bardzo lubię to zdjęcie, chyba trafi na ścianę w salonie ;:173

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Kasiu zdjęcie rewelacyjne ;:138 wieszaj koniecznie
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Kasiu!
Widze, że wiosna pełna parą u Ciebie- fotki róż, nasionka wzięte w obroty.. A ja dziś dokupiłam agro na osłonięcie roślin, dopytując się od razu o nasionka.. W ogrodniczym dostałam info, żeby wrócić za 3 tyg- będzie dostawa świeżych nasion- tak więc ja jeszcze czekam, przebierając nogami :wink:
Mam nadzieję- chyba jak wszyscy- że jednak nie sprawdzi się prognoza o mrozach rzędu -30..-35.. Jest mi już strasznie zimno przy -15, a dwa razy gorzej.. tego sobie już nie wyobrażam ;:145
Awatar użytkownika
julieta
100p
100p
Od: 28 paź 2010, o 00:03

Post »

Dziękuję, Kasiu, ale coś mi się wierzyć nie chce, że to bukszpan. To było drzewko w donicy w niebieskie/granatowe chyba jakieś paski/kawałki. Na wcześniejszych fotkach dobrze je było widać. No, chyba, że masz wyłącznie bukszpany w donicach. 30 zł za pienny bukszpan, to szokująco niska cena ;:oj
U mnie już -16, a miało być cieplej. Prognozy na Accuw. Się nie sprawdzają. Miała być tylko jedna zimna noc przy pełni, a tu z dnia na dzień leciało na łeb na szyję. I podnieść się nie może!

O, matko kochana, fotka z jeżówką ;:170 A zresztą wszystkie fotki, że klękajcie narody ... Czarodziejka ;:209
Albo czarownica, ekhm ... ;:224 :wink:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Juliet, wolę czarodziejkę :wink:
Fotkę wydrukuję na płótnie i powieszę w salonie. Muszę dobrać jej tylko 2 dodatkowe, bo teraz mam 3 obrazy, ale już mi się opatrzyły po 2 latach :wink:
W donicy musi być bukszpan, nic innego nie mam. Donica jest z ceramiki szamotowej, szaro-kremowej. Cena drzewka niesamowita, prawda? Gdyby były w tym roku to też kupię na kiermaszu :uszy
Obserwuję prognozy codziennie i jak dotąd jest tak, jak mówią. Mam nadzieję, że nie będzie takich dramatycznych spadków..
Monia, nawet nie chcę myśleć co by było, gdyby te prognozy się sprawdziły...masakra ;:202
Ja wysiałam ubiegłoroczne nasionka, pamiętam że w sklepach była straszna nędza w styczniu, a na pytanie o nasina patrzyli na mnie jak na kosmitę ;:224
Agnieszko, serio, podoba Ci się? Jak fachowiec tak mówi, to wieszam ;:209
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Bardzo, zresztą co tu dużo mówić uwielbiam na twoich zdjęciach właśnie tą spójność, nierozerwalność kompozycji, brawo ;:138
Jaki to ze mnie fachowiec :oops:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
julieta
100p
100p
Od: 28 paź 2010, o 00:03

Post »

Kaśka, kobietko, jak jest, jak mówią?! Na Accuw? No, przecież jeszcze parę dni temu wszyscy tu mówiliśmy, że tylko jedna noc, pamiętadz? Gloriadei zapodała link do .Accuw.i doskonale pamiętam, jak prognozowali. Tuż po tej jednej najzimniejszej nocy nagle zaczęli pokazywać, to co inni, że będzie mrózzzzz.

Cha, cha, cha, ta donica w mozaikę, to kłoski lawendy a w tle donica, nieee no padnę ze śmiechu :;230
Pada mi już na głowę przez ten mróz ;:306
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Dziwnie na Ciebie patrzyli.. haha Ja dziś się zapytałam o nasiona, to mnie jakiś młody chłopak poinformował, że jak będzie sezon to wystawią. Więc ja dodałam, że nasiona niektóre wysiewa się już w lutym-więc sezon prawie już jest. Popatrzył na mnie z ukosa- ale chyba nie uwierzył :;230
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02

Post »

Kasieńko,
zdjęcia kapiatalne śmiało możesz wieszać ;:215 , szansa na śnieg jest dość duża u mnie sypie od kilku godzi teraz odśnieżałam przed domem i chodnik przy ulicy i myślę że do rana znów zasypie i to sporo, na początku tamtego tygodnia byłam w Castoramie na Targówku i były nasionka widziałam je też w Kauflandzie,
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

Wyobrażam sobie ten zapach w Twoim ogrodzie, kiedy wszystko tak pięknie kwitnie. Niewiele mam do powiedzenia w sprawie róż ( mam tylko okrywowe), ale jeśli pozwolisz, z zapartym tchem będę je podziwiać u Ciebie. Masz cudowny ogród - jak z bajki! Pozdrawiam serdecznie!
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p
Od: 24 mar 2013, o 07:26

Post »

Kasiu w LM są nasiona chyba cały rok,ja w każdym razie tam właśnie kupowałam i w zasadzie dostałam wszystko co chciałam,część kupiłam w O.. i Au.... Zgodnie z Twoimi zaleceniami wysiałam już Heliotrop i Kobeę :)
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Strasznie się cieszę, że zamówiłam jarzmianki ;:138 Ta na zdjęciu z różą Ascot to jaka jest odmiana?
Jak przyjdzie odwilż, zerknę co w trawie piszczy w ogrodzie. Jeśli cokolwiek dojrzę to dokupię agrowłókninę i jeszcze co nieco otulę. W tym momencie mam 10-20 cm kołderkę ze śniegu :)
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Melduję Kasiu, że już coś mi wychodzi z ziemi, ale nie lobelia, ona ma jeszcze czas.
Ale cieszy mnie ta odrobina świeżej zieloności w kubkach.
To po wielu latach moje pierwsze wschody. ;:170
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”