Moje storczykowo - Jeanne
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Heh, czyli to norma w takim razie
kurcze już myślałam że robi mi na złość robiąc nadzieję na pęd 

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
-
- 500p
- Od: 19 sie 2008, o 21:59
- Jeanne
- 1000p
Dawidzie dziękuję za odwiedziny i miłe słowa :P w lipcu minął rok odkąd dostałam mojego pierwszego storczyka, to ten różowy który zakwitł ponownie w lutym
Życzę i Tobie tych ponownych kwitnień
Co prawda moja "kolekcja" liczy 10 sztuk, ale mam nadzieję że będzie się powiększać, jakoś nie mam ostatnio czasu by ruszyć na poszukiwania a jak przez przypadek znajdę jakieś cudeńko to nie mam wystarczająco kasy przy sobie
ale nic straconego
A teraz mała fotorelacja tego co się dzieje na moich parapetach
Na początek - zapożyczam określenie Ewy - "korzeniowe monstrum" czyli mój żółty phalaenopsis (choć daleko mu w tej jego "monstrualności" do storczyka Ewy
)
w tym sezonie to już chyba 10 korzonek jaki wypuszcza

następny w kolejce jest kremowy phalaenopsis, przekwitł na obu pędach ale wypuszcza już 2 listek
i korzonki też puścił 3

moje sabotki:
różowy z Auchan, to u niego dwie rozetki są już tak duże jak najstarsza co kwitła, na zdjęciu widać jedną z nich

sabotek z wystawy w dwóch ujęciach

tu kształtuje się pączek-sierotka na żółto-bordowym phalaenopsis

i na koniec różowy phalaenopsis, ten sam który wcześniej zrobił mi "numer" z korzonkiem. Tym razem liczę że wypuszcza łodyżkę jednak
znów spomiędzy liści ale już dość wysoko, może na korzonek za wysoko
na razie ledwo to widać, wstawię jeszcze później fotkę jak podrośnie i może uda się już zidentyfikowac co to jest

Miłego dnia wszystkim życzę :P

Co prawda moja "kolekcja" liczy 10 sztuk, ale mam nadzieję że będzie się powiększać, jakoś nie mam ostatnio czasu by ruszyć na poszukiwania a jak przez przypadek znajdę jakieś cudeńko to nie mam wystarczająco kasy przy sobie

A teraz mała fotorelacja tego co się dzieje na moich parapetach

Na początek - zapożyczam określenie Ewy - "korzeniowe monstrum" czyli mój żółty phalaenopsis (choć daleko mu w tej jego "monstrualności" do storczyka Ewy

w tym sezonie to już chyba 10 korzonek jaki wypuszcza

następny w kolejce jest kremowy phalaenopsis, przekwitł na obu pędach ale wypuszcza już 2 listek

moje sabotki:
różowy z Auchan, to u niego dwie rozetki są już tak duże jak najstarsza co kwitła, na zdjęciu widać jedną z nich

sabotek z wystawy w dwóch ujęciach

tu kształtuje się pączek-sierotka na żółto-bordowym phalaenopsis

i na koniec różowy phalaenopsis, ten sam który wcześniej zrobił mi "numer" z korzonkiem. Tym razem liczę że wypuszcza łodyżkę jednak

Miłego dnia wszystkim życzę :P
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Jeanne
- 1000p
Orionko, Adiano dzięki za odwiedziny :P
fakt, listki wychodzą u wszystkich moich falenopsisów, żółty wypuszcza już trzeciego, kremowy drugiego, żółto-bordowy też drugiego, ten co kwitnie z uśpionych oczek (wcześniejsze posty) - też trzeciego
no i seledynowy Pink Panther też drugiego listka wypuszcza, ten różowy co to mam nadzieję na pędzik - też...ufff ale pracowite te roślinki
korzonków też sporo na każdym ale to chyba dobrze
mam tylko nadzieję że nie pójdą wszystkie w liście i korzenie i że jakiś w końcu zakwitnie 
fakt, listki wychodzą u wszystkich moich falenopsisów, żółty wypuszcza już trzeciego, kremowy drugiego, żółto-bordowy też drugiego, ten co kwitnie z uśpionych oczek (wcześniejsze posty) - też trzeciego

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
-
- 500p
- Od: 19 sie 2008, o 21:59