Kwiatuszki Filigranowej cz.V
- Renata1962
- 1000p
- Od: 24 lut 2011, o 16:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kwiatuszki Filigranowej cz.V
Pati kwiatuszki masz cudne,nic Ci nie mogę polecić bo te kwitnące nie bardzo mnie lubią
jeden sezon i koniec kwiatuszków.

- hanka101
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2013, o 09:20

to ja proponuję: różyczki miniaturki, azalie, ceropegie, gerbery-miniaturki, achimenesy (mają tą zaletę, że latem na balkonie a na zimę się je zasusza)

Gerberki kiedyś miałam, ale bardzo krótko sie u mnie utrzymały, ale może zakupię, widziałam je ostatniow ogrodnictwie...jutro nie dam rady ale może w czwartek podjadę zerknąć co mają kwitnacego;).
- hanka101
- Od: 31 mar 2013, o 09:20

Mogę Ci jeszcze polecić kallie, gloksynie i siningie -> kwitną przez sezon wiosna-lato, potem się je zasusza i nie ma problemów z zimowaniem.
- annaoj
- Od: 3 sie 2012, o 21:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Myślę, że masz wszystko!
Cudny, kolorowy ogród w domu. Wprawdzie brakuje mi kaktusów, czy innych sukulentów, ale pewnie nie lubisz.
Widziałam u Ciebie kilka Epiphyllum, masz E. Królowej Jednej Nocy? Może jakaś stapelia wpadłaby Ci w oko?
Na pewno amarylisy, czy inne cebulowe ukwieciłyby ten ogród:. Z ciekawostek polecam Pleione!
Piszę u Ciebie po raz pierwszy, ale bywam częściej i podziwiam!

Cudny, kolorowy ogród w domu. Wprawdzie brakuje mi kaktusów, czy innych sukulentów, ale pewnie nie lubisz.

Na pewno amarylisy, czy inne cebulowe ukwieciłyby ten ogród:. Z ciekawostek polecam Pleione!
Piszę u Ciebie po raz pierwszy, ale bywam częściej i podziwiam!
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Ja też poleciłabym gloksynie - jest duża gama kolorów.
A może jakieś kalanchoe?
I ceropegie są piękne i kwitną chętnie. Przynajmniej u mnie.
A może jakieś kalanchoe?
I ceropegie są piękne i kwitną chętnie. Przynajmniej u mnie.
Dziękuję za odwiedziny i dobre rady...byłam dziś w ogrodnictwie , nic nie mieli szczególnego, następna spora dostawa ma być w okolicach walentynek.
Ale dołączył do mnie jeden wyjątkowy phalenopsis... wieczorkiem wam go pokażę, przyjechał z daleka ale długo go szukałam...miałam go kiedyś i zapragnęłam go mieć ponownie...do miłego...
Ale dołączył do mnie jeden wyjątkowy phalenopsis... wieczorkiem wam go pokażę, przyjechał z daleka ale długo go szukałam...miałam go kiedyś i zapragnęłam go mieć ponownie...do miłego...

- Renata1962
- 1000p
Pati no to czekam na zdjęcie ,
mam pytanie czy w tym ogrodnictwie które odwiedzasz nie ma czasem Peperomia sandersii ?
miłego dnia
mam pytanie czy w tym ogrodnictwie które odwiedzasz nie ma czasem Peperomia sandersii ?
miłego dnia

Śliczności kolorów teraz będzie u Ciebie, aż Ci zazdroszczę widoków jak się pąki rozwiną 

- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Piękne kwitnienia

- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tak zajrzałam przypadkiem i od końca ;)
I dorzucę swoje do ostatniej dyskusji (chociaż jak widzę, już po wizycie w sklepie) - a cyklameny?
A w najbliższym czasie zacznę rzetelne czytanie od pierwszej strony pierwszej części
I dorzucę swoje do ostatniej dyskusji (chociaż jak widzę, już po wizycie w sklepie) - a cyklameny?

A w najbliższym czasie zacznę rzetelne czytanie od pierwszej strony pierwszej części

Aguś a ty storczyki u siebie masz?Czy czas na pierwszego?;)
onectica miło mi cię gościć-zapraszam częściej...oczywiście cyklamena mam...zerknij na poprzednie strony, ale traktuję je jako kwiatki krótkoterminowe;)
A teraz pokażę wam co się dzieje u moich kwiatów...oprócz tego,że ostro walczyłam aby było ich mniej jeśli chodzi o ilość...powsadzałam kwiaty z jednego gatunku po 2-3 do większych donic, te na których mi nie zależało porozdawałam znajomym...i uffff jest mniej:).

squamiferum po bardzo mocnych cięciach ma nowy listek...ale ja go uwielbiam za te owłosione nóżki:D:D

Przedtem było tak... nie mam zdjęcia jak obok tych regałów był jeszcze regał narożny
teraz jest tak:

jak przyjdzie stolik to kwietnik zlikwiduję...ale z prawej strony w rogu chcę zamontowac w rogu półkę lub kwietnik na zwisający kwiat albo paprotka, albo ciekawy aeszychnanthus;)
onectica miło mi cię gościć-zapraszam częściej...oczywiście cyklamena mam...zerknij na poprzednie strony, ale traktuję je jako kwiatki krótkoterminowe;)
A teraz pokażę wam co się dzieje u moich kwiatów...oprócz tego,że ostro walczyłam aby było ich mniej jeśli chodzi o ilość...powsadzałam kwiaty z jednego gatunku po 2-3 do większych donic, te na których mi nie zależało porozdawałam znajomym...i uffff jest mniej:).

squamiferum po bardzo mocnych cięciach ma nowy listek...ale ja go uwielbiam za te owłosione nóżki:D:D

Przedtem było tak... nie mam zdjęcia jak obok tych regałów był jeszcze regał narożny

teraz jest tak:

jak przyjdzie stolik to kwietnik zlikwiduję...ale z prawej strony w rogu chcę zamontowac w rogu półkę lub kwietnik na zwisający kwiat albo paprotka, albo ciekawy aeszychnanthus;)

Ślicznie Ci te rośliny rosną, jak na drożdżach.
Pati ja nie mam żadnego storczyka. Jakoś tak wyszło.

Pati ja nie mam żadnego storczyka. Jakoś tak wyszło.

- Renata1962
- 1000p
Pati regał zastawiony doniczkami jak w sklepie
,pieknie wyglądają Twoje roślinki