Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija cz.2

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
szy---
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2013, o 14:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.2

Post »

Na pewno się ukorzenią, tak mamy styczeń. ;:224
Balkon u Szymka Zapraszam :D
Szymon
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kinga u nas byla burza i sypalo gradem,a my wlasnie wracalismy z zakupow,i musielismy chwile siedziec w samochodzie,zeby przeczekac grad-a tak sypalo ze nie bylo widac na druga strone ulicy :shock:
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24

Post »

Nie wiadomo co gorsze - deszcze zimne, grady czy też mróz tęgi i śnieg... Poniżej -10 brałbym w ciemno ale tutaj 2x więcej!
Dla roślin klimat w UK zdecydowanie lepszy. :)
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
Awatar użytkownika
szy---
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A u nas cała ziemia jest pokryta grubą warstwą śliskiego lodu. :?
Szymon
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45

Post »

Tu nioslo deszczem, ale wygladalo jak bialy szkwal. Bylam w kuchni, jak przywalilo gromem - maly w panice przybiegl, z krzykiem. On ma problem z nieznanymi halasami. Tu czesto lataja wojskowe odrzutowce, niestety debile nad zabudowaniami cywilnymi leca bardzo nisko i huk jest ogluszajacy. Od kiedy maly to uslyszal (a spal akurat) każdy samolot, helikopter, nawet odglosy z portu co glosniejsze, powoduja reakcje lekowa. Burza go przerazila.

Melduje, ze na froncie hibiskusowym cos sie poprawia. Nie wiem, jak poradza sobie 2 maluchy, Lysy na pewno jest martwy, ale Snow Queen dala rade bez utraty chocby jednego liscia, trzeci maluch wyglada calkiem dobrze, na dwoch hibach (Jajo i chyba Czerwony) widze ladne, nowe paczki na lodygach, Pinkowatego nie jestem pewna i tez nie. Nie jest zle, spodziewalam sie ze bedzie gorzej. Pomoglo doradzone przez Paulinaaa umycie roslin piana z plynu do mycia naczyn. Przynajmniej tak uwazam, bo po tym zabiegu polecialo juz niewiele lisci i zaczelo sie poprawiac.

Henryku, ja zimy nie lubie w ogole. Angielska odpowiada mi ciut bardziej, ze wzgl. na temperatury, choc i tu potrafi dowalic - rok temu bylo po -15 - brakuje mi troche normalnego, bialego sniegu, ale cos za cos.

Oj, Szymek... I to jest ta wersja zimy, ktorej nie lubie. Przymrozilo po odwilzy?
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24

Post »

Hibiskusowy raport w sumie pozytywny. Tak trzymaj! ;:333

A kończąc temat zimy to napiszę tylko, że i ja jej bardzo nie lubię. Ale mieszkam w Polsce i na Ścianie Wschodniej to i przyzwyczaiłem się do jej surowego oblicza.
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
Awatar użytkownika
szy---
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W niedzielę padał deszcz, a po godzinie było wielkie lodowisko nawet na polskich drogach. ;:224
Szymon
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Twoje epiphyllum oxypatalum całkiem fajnie się zapowiada ;:138 brawa dla młodziutkiego pypcia ;:138
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17

Post »

Nie było mnie powiedziała bym, że moment- a tu tyle się dzieje ;:oj hojki- zachwycające... grudników i wielkanocników też mi ostatnio przybyło... więc temat mi bliski- zwłaszcza, że część przeniosła się do zielonego nieba... a hibiskusy wychodzą z kryzysu ;:138 ciesze się... czekam na nowe doniesienia od rekonwalescentów :uszy też od czasu z niedowierzaniem porównuje widok za oknem z tym co na kalendarzu i nic mi się nie zgadza ;:222
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Henryku, wiecej dobrych wiesci, bo mam wrazenie, ze poza jednym maluchem wszystkie dadza rade. ;:138
Szymku, realia polskiej zimy. Pociesze Cie, ze tu 5cm sniegu wystarcza, zeby pozamykali szkoly, a snieg po kolana zeby zamkneli lotniska. Tyle, ze drogi sa przygotowane zawsze. Na autostradach sypia sola na wszelki wypadek juz, a na mniejszych drozkach, przed kazdym wzniesieniem stoi skrzynia z piachem.
Tesia, mam nadzieje, ze bedzie mu sie dobrze roslo. Wygooglalam sobie jak to kwitnie i... No, bez komentarza!
Kelpie, u mnie tez kilka czlonow nie ukorzenilo sie, tylko poszlo w kosz. Trudno. Mam nadzieje, ze to co zostalo bedzie zroznicowane - kupilam "mix" wiec pojecia nie mam co gosc tam powrzucal - bawi mnie zwlaszcza jeden "sadzonek", bo jest wielkosci paznokcia i wlasnie po nim bym sie spodziewala ze padnie, a on ma korzenie.

Tymczasem w zlobku (nie przenosze poki nie będę pewna ze parapet jest czysty) zakwitla Norma. Jaki pan, taki kram - kwiatek nie wiekszy od przecietnego klonikowego, ale slodzizna nieprzecietna.

Obrazek

Obrazek
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Nareszcie dotarłam do Ciebie :wit Kwiatuszek może malutki, ale jaki śliczny ;:oj Piękny kolor, w rzeczywistości też taki jest?
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Wlasnie taki jest! Celowo odrzucilam zdjecia z fleszem, mimo ze byly lepszej jakosci, ale nie oddawaly koloru - te sa niedoswietlone, ale kolor kwiatu jest ok. Dzis jest bardzo pochmurno i ciezko bylo fotnac. Na parapecie tlok i pod swiatlo, a poza oknem juz ciemno. Jest malusi bo i roslina malenka, ale mnie sie i tak podoba. Jakis urok w tym kurduplu jest!
Kinga
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p
Od: 23 lis 2009, o 11:52

Post »

Śliczne kwiaty tu u Ciebie będę zaglądać.
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj, Sylvia, bedzie mi milo!

Na OIOM-ie tez nie jest zle, widac wyrazne oznaki powrotu do zycia. Najwyrazniejsze prezentuja 2 duze hiby, ale... od kiedy posialu liscie, nie jestem pewna ktory jest ktory. Na 98% to Jajo i Czerwony, na 100% nie Pinkowaty bo on ma charakterystyczny pokroj.

Obrazek

Obrazek
Kinga
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24

Post »

Widzę że reanimacja kończy się powodzeniem ,gratulacje dla lekarza ;:138 .Normy osobiście nie znam ,ale ma piękny kwiat . ;:63
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”