Lobelia cz.2

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
Zablokowany
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p
Od: 24 sty 2013, o 21:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Lobelia cz.2

Post »

Piasek zazwyczaj z dziecięcych piaskownic. Wystarczy małe wiadereczko...
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
chinka
200p
200p
Od: 19 sie 2012, o 17:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja mam resztki piasku po remoncie domu przechowane, ale myślę, że w Castoramie czy Obi to można spokojnie kupić. Albo zamiast piasku perlit.
Dorota, bardzo duże już te lobelie, jeszcze z miesiąc i zakwitną Ci na parapecie.
Pozdrawiam, Bogusia
Smellycat
100p
100p
Od: 16 mar 2009, o 13:12
Kontakt:

Post »

Marmarelka pisze:Wybaczcie glupiutkie pytanie ale dla bierzecie piasek? :D
To wcale nie jest głupiutkie pytanie. Nie posiadam samochodu, więc nie mogę kupić w sklepie ogrodniczym wielkiego worka - jakoś w małych jeszcze piasku nie widziałam. O piaskownicy jakoś nie pomyślałam, chyba trzeba się wybrać wieczorem, gdy nikogo nie ma. Kiedyś w przypływie rezygnacji kupiłam nieduże worki piasku w sklepie zoologicznym, ale wyszło dość drogo.
Ania
Awatar użytkownika
Marmarelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2013, o 10:19
Kontakt:

Post »

Dzięki dziewczyny! Niestety mieszkań w takim miejscu Żr bliżej mam zoologiczny niz jakakolwiek piaskownice :/
chinka
200p
200p
Od: 19 sie 2012, o 17:15

Post »

Może to i lepiej, że nie masz w blisko żadnej piaskownicy, bo nigdy nie wiadomo co tam się działo (siusianie i te sprawy :wink: ). Taki piasek to myślę, że trzeba porządnie przepłukać i wyparzyć w piekarniku.
Pozdrawiam, Bogusia
Awatar użytkownika
baxiowa
1000p
1000p
Od: 19 sty 2014, o 22:12

Post »

Dziewczyny przesuszyłam swoją lobelie na grzejniku i przestała padać to był chyba ten błąd który zrobiłam czyli za mocno ją podlałam :(
Oddam sprzedam wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=79960" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
paprotka882
500p
500p
Od: 13 sty 2012, o 12:26

Post »

Ja dziś wysiałam pierwszą w życiu lobelie, teraz jedną torebkę w sobotę wysieje inny kolor jeszcze. No ciekawa jestem co z tego będzie. Zawsze mam problem z białym nalotem na ziemi i w tym roku zaopatrzyłam się w dobry spryskiwacz, by tak nie lać wody ze wszystko pływa. No i ze w piekarniku mi się nie chce wypiekać ziemi, to znalazłam taki sposób ze wkłada się porcje ziemi do mikrofalówki na ok 2-3 min i już (ja to robię w starym głębokim talerzyku) :) dziwny ma zapach taka upieczona:) ale mam nadzieje ze w tym roku zamordowałam wszelkie grzyby i w końcu będą siewy bez pleśniowej ziemi. Co nie znaczy ze i z tych plesniawek nie było roślin bo były ale sam fakt był dobijający:)
Awatar użytkownika
Kasienkar
500p
500p
Od: 18 cze 2013, o 14:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Fajny pomysł z tą mikrofalówką, ja się przyznam, że piasku nie miałam i posiałam lobelię w ziemi :? , to też moja pierwsza lobelia w życiu :D jeszcze nie kiełkuje ale trzymam ją na grzejniku zawiniętą w torebkę foliową, żeby miała ciepło :D
Pozdrawiam,
Kasia
Awatar użytkownika
paprotka882
500p
500p

Post »

Też nie miałam piasku :) tez do ziemi zasiałam. Co więcej pewnie wszystko tak zasieje :D
Awatar użytkownika
baxiowa
1000p
1000p

Post »

Jakie kolory wysiewacie??? Ja posiałam czerwoną i białą co dziwo biała wschodzi ładnie a czerwona dopiero coś tam zaczyna ruszać a są posiane w tej samej ziemi tak samo podlewane i w tym samym miejscu stoją za to niebieska najszybciej mi wzeszła.
Oddam sprzedam wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=79960" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Marmarelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2013, o 10:19
Kontakt:

Post »

Jutro fioletowa, do ziemi do wysiewów. ;:108
Awatar użytkownika
baxiowa
1000p
1000p

Post »

Ja dziś znów posiałam czerwoną , białą i niebieską bo mam dużo miejsca w ogrodzie do obsadzenia i różne pomysły np zrobić kaskadę z donic i z wiader do powieszenia tzn ponacinaanych wiader. :wink:
Smellycat
100p
100p
Od: 16 mar 2009, o 13:12
Kontakt:

Post »

Ja chyba kupię mieszankę kolorów. Marzą mi się niespodzianki. Jednak obawiam się, czy z mieszankami nie jest tak, że większość nasion ma najpopularniejszy kolor i rzadko można trafić na inne? W poprzednich latach wysiewałam osobno każdy kolor.
Ania
Awatar użytkownika
paprotka882
500p
500p

Post »

A ja coś takiego, jedno już to wysiane, to taka kolorowa zwieszając, a drugą sieje jutro jakaś taka niebiesko-fioletowa :) Obrazek
Awatar użytkownika
baxiowa
1000p
1000p

Post »

paprotka882 dokładnie taki sam mix kolorów wysiałam jak Ty tylko z innej firmy bardzo ładnie wzeszły :)
Zablokowany

Wróć do „Rośliny CEBULOWE i jednoroczne”