Moje "zaczarowane" kwiaty - kolekcja Haliny - 1cz.

Zablokowany
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dusiu zasmucasz mnie :( wszyscy miłośnicy kwiatów to ludzie pogodni i szczęśliwi! A imię, no cóż jednemu się bardziej podoba, drugiemu mniej, ale to przecież nie jest najważniejsze w życiu. Ważne by być człowiekiem w każdym calu :) Może drugie imię jak posiadasz będzie ci bardziej miłe, to przecież mogą Cię z drugiego imienia wołać, albo co bardziej trafne EWA, jak pierwsza kobieta tego świata :) Pozdrawiam i więcej wesołości Ci życzę :)
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

orange30 pisze:Dusiu zasmucasz mnie :( wszyscy miłośnicy kwiatów to ludzie pogodni i szczęśliwi! A imię, no cóż jednemu się bardziej podoba, drugiemu mniej, ale to przecież nie jest najważniejsze w życiu. Ważne by być człowiekiem w każdym calu :) Może drugie imię jak posiadasz będzie ci bardziej miłe, to przecież mogą Cię z drugiego imienia wołać, albo co bardziej trafne EWA, jak pierwsza kobieta tego świata :) Pozdrawiam i więcej wesołości Ci życzę :)
ja lubię kwiaty, ale wcale nie jestem pogodna i szczęśliwa. no, może czasami... a imię mam brzydkie i każe na siebie mówić zdrobnieniem. Dusia może być zdrobnieniem od każdego z moich 2 imion.
Awatar użytkownika
platynka80
500p
500p
Od: 8 cze 2008, o 22:32

Post »

nie warto pytać o przeceny w castoramie... oni robią zwroty i przekwitnięte...NISZCZĄ!!! dziś rozmawiałam z kierownikiem.
platynka :)
x_o-n
1000p
1000p
Od: 5 maja 2008, o 07:38

Post »

Ciekawa praktyka. :? Już kilka razy słyszałam o takiej "polityce firmy".
Orchideomaniak
500p
500p
Od: 19 sie 2008, o 21:59

Post »

Pracuję z roslinkami i wiem że bardziej opłaca się wyrzucić roślinkę niż ja przecenić, klient ma dobry wizerunek o firmie, a wrzuca się to w straty. A co do storczyków to owszem są przeceniane gdy zaczynają przekwitać, a jak całkiem przekwitną to odkupuje je jakis Polski hodowca storczyków. Tak jest przynajmniej na całej giełdzie kwiatowej.
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Z tym przecenianiem jest różnie...mam takie jedno LM gdzie praktycznie nigdy nie mogę trafić na świezą dostawę, za to przecenionych "bid" od groma, czasem falenopsisy po 5 zł ale w tak fatalnym stanie ze nie podjęłabym się reanimacji, za "cienka" jeszcze jestem :roll:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
platynka80
500p
500p

Post »

u mnie wmiescie przecenia kwiaty tesco, netto, obi, biedronka, castorama nie.
Orchideomaniak
500p
500p

Post »

U mnie przecenia tesco i obi, w biedronce i castoramie się z przecenami nie spotkałem :) Jakie przyjemne są wieczorki spędzone na forum i wyczekiwanie na kolejne posty :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
platynka80
500p
500p

Post »

Uważaj, bo to wciąga...
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

a u mnie nie wiem czy przeceniają bo nie jeżdżę raczej po sklepach. w biedronce nie ma w ogóle. w obi jak kiedyś byłam (ponad rok temu) to kupiłam przecenionego Phalaenopsisa, ciągle go mam i teraz puszcza grubą, nową łodyżkę.
ale to okropne, jak gdzieś wyrzucają przekwitnięte storczyki, bo niektóre mogą być jeszcze w dobrym stanie...
Orchideomaniak
500p
500p

Post »

Trzeba przeszukiwac śmietniki marketów :lol: ale storczyków chyba zazwyczaj nie wyrzucaja, jeszcze się z tym nie spotkałem.
Awatar użytkownika
platynka80
500p
500p

Post »

castorama robi zwroty i je... niszczy!! nie przecenia. mój kolega jest kierownikiem działu ogrodniczego...mówi, że serce go boli, ale taka jest polityka - co nie zejdzie, niszczą! :(
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10

Post »

Halinko bardzo się cieszę ,że spełniają się Twoje marzenia (Miltonia,Encylia,Anturium)czekam na zdięcia i wieści co u Ciebie i Twoich storczyków.

Pozdrawiam :P
Awatar użytkownika
monisia
200p
200p
Od: 9 lut 2008, o 17:24

Post »

Oj nie w każdym sklepie, tutaj muszę zrobić reklamę i pochwalić Castorame w Zielonej Górze, parę dni temu były przecenione storczyki za 10 zł
Awatar użytkownika
platynka80
500p
500p

Post »

oj, to kierownik tam odważny...
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”