Witaj Agusiu Zima trzyma wszędzie , u Ciebie zapewne też Może jakaś donica by się jeszcze zmieściła
Ewuniu , co to tak cieniutko Ja też nie zaszaleję ale coś sobie sprezentuję
Aniu zawsze jak jadę na działkę ( 1 maja ) sieję prosto do ziemi lub donicy Klony są zwykłe ten jest koło domu a drugi jest cięty w kulkę
Aniu katalog z liliami z Lil.........lu Jak sobie spiszę co bym chciała,to Ci podeślę w przyszłym tygodniu Jesteś zainteresowana i chętna
Masz dużo miejsca do nasadzenia, to wszystko się przyda Ja też jakieś nasionka posieję ..............dopiero się rozglądam Gazania już wschodzi ,no właśnie ja posiałam prosto do gruntu w maju .......nie zdążyła zakwitnąć
Jadziu śnieg wszystko przykrył, niepotrzebnie się martwiliśmy Muszę kupić nasionka bo nie udało mi się w tym roku zebrać
Pamiętam te ładne floksiki jeszcze gdy je pokazywałaś w sezonie. Już wtedy się nimi zachwycałam, no ale gdy usłyszałam, że są jednoroczne, to mi trochę mina zrzedła. Od dawna już porzuciłam jednoroczne. Sadzę je tylko w donicach. W tym roku będę siać tylko lobelię, bo ona mi zawsze wychodzi, podczas gdy inne... to porażka.
Wandziu ja sieją też tak jak lobelię te goździki a później je wsadzam nawet do doniczek , one tak jak lobelia są bardzo łatwe w sianiu .. Mam kilka torebek floksików ,ciekawe czy trafi się biały ,, W tamtym roku miałam jeden ale siany bezpośrednio na rabatce a nasionek nie widziałam , może jednak trochę spadło i będą samosiejki ..
Piękne rozchodniki , mam tez kilka kolorów ale dopiero w tym roku jak się rozrosną będą ładnie wyglądać ..
Romuś witaj
co ja czytam , już posiałaś gazanię ?
ja przez to sztrykowanie na drutach jestem jeszcze poza działką , a tu widzę , że trzeba się już obudzić
z tego zimowego letargu