Ogród w sercu Borów
- terlica
- 500p
- Od: 24 mar 2013, o 07:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród w sercu Borów
Cudowne masz maki Ulka. Ja kupiłam paczkę nasion -mix zdaje się,ale chyba pojedyncze. Od mojej teściowej dostałam nasionka pełnych czerwonych,jednorocznych. A od sąsiadki dostałam nasionka maku wschodniego,będę wysiewać wiosną.
Prymulki miałam ze trzy,ale wszystkie mi padły,nie wiem o co chodzi,ziemia?stanowisko? już nie próbuję.
Prymulki miałam ze trzy,ale wszystkie mi padły,nie wiem o co chodzi,ziemia?stanowisko? już nie próbuję.
Pozdrawiam-Ewa
- UlaL
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 cze 2013, o 23:30
Witaj Ewo
nasionka tych maków dostałam od kuzynki z Dortmundu, a jesienią dostałam kolejne, ale od innej osoby. Może będą inne. Maki wieloletnie ponoć nie lubią przesadzania, a te roczne to sieją się gdzie im się podoba
Szkoda Twoich prymulek,ale nie poddawaj się. A czy przypadkiem nie były to takie jak są sprzedawane przed naszym marcowym świętem - te nie zimują dobrze, u mnie padły wszystkie.
Pozdrawiam
nasionka tych maków dostałam od kuzynki z Dortmundu, a jesienią dostałam kolejne, ale od innej osoby. Może będą inne. Maki wieloletnie ponoć nie lubią przesadzania, a te roczne to sieją się gdzie im się podoba
Szkoda Twoich prymulek,ale nie poddawaj się. A czy przypadkiem nie były to takie jak są sprzedawane przed naszym marcowym świętem - te nie zimują dobrze, u mnie padły wszystkie.
Pozdrawiam
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Ulu do Bolestraszyc obowiązkowo aparat i foto relacja, czekam na nią 

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- UlaL
Marysiu witaj
wiesz, ja zawsze mam aparat przy sobie. Nie wiem jak to będzie z tym wyjazdem, bo to daleko, a ja też po operacji będę i nie wiem jak to się poukłada. Stale myślę o wyjeździe na targi do Berlina. Tam byłoby bliżej i jechałabym razem z M. Zobaczymy
wiesz, ja zawsze mam aparat przy sobie. Nie wiem jak to będzie z tym wyjazdem, bo to daleko, a ja też po operacji będę i nie wiem jak to się poukłada. Stale myślę o wyjeździe na targi do Berlina. Tam byłoby bliżej i jechałabym razem z M. Zobaczymy
- terlica
- 500p
- Od: 24 mar 2013, o 07:26
jedna prymulka pochodziła z działki moich rodziców,druga od teściowej,a trzecią -fakt,kupiłam w sklepie.
Pozdrawiam-Ewa
- UlaL
Ewuniu
pomyślę i może coś uszczknę od mojej, i zobaczysz czy będzie rosła. Ta ze sklepu że padła to rozumiem, ale te dwie powinny dobrze zimować. Mam sporo gruzińskiego, może od tego na próbę. Ale jeśli chcesz, nie nalegam
pomyślę i może coś uszczknę od mojej, i zobaczysz czy będzie rosła. Ta ze sklepu że padła to rozumiem, ale te dwie powinny dobrze zimować. Mam sporo gruzińskiego, może od tego na próbę. Ale jeśli chcesz, nie nalegam

- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Uleńko maki śliczne
bardzo je lubię, na pewno je u siebie wysieję bo mam gdzieś schowane nasionka różowego i czerwonego pełnego, może coś jeszcze z nich będzie. A ten Twój z czwartego zdjęcia, ten bladoróżowy boski
Buziaczki

Buziaczki

- UlaL
Kolejne wspomnienia

- UlaL
Witaj Moniko
Nie zbierałam nasionek maków, bo zawsze gdzieś się same powysiewały, ale pewnie w tym roku pozbieram osobno z każdego koloru. Jak sie trafi taki różowy to będę pamiętać o Tobie
Nie zbierałam nasionek maków, bo zawsze gdzieś się same powysiewały, ale pewnie w tym roku pozbieram osobno z każdego koloru. Jak sie trafi taki różowy to będę pamiętać o Tobie
- oxalis
- 1000p
- Od: 24 mar 2012, o 00:47
Witaj Ula...
no i teraz wyjdzie, że i ja łakoma na nasionka jestem, ale ten bladyróż na maku to mnie wprawił w zachwyt
.
Najpierw myślałam że to piwonia....
, ale przecież liście ma inne.
Śliczny jest
.
Monisia, mamy podobne gusta
.
no i teraz wyjdzie, że i ja łakoma na nasionka jestem, ale ten bladyróż na maku to mnie wprawił w zachwyt

Najpierw myślałam że to piwonia....

Śliczny jest

Monisia, mamy podobne gusta

- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Witaj Uleczko
jakie piękne obrazy kwiatowe
..
Na pierwszym zdjęciu czy to jest wielosił błękitny o pstrych liściach
A na trzecim kwiatuszki o lekko wrzosowym kolorze jak się nazywają

Na pierwszym zdjęciu czy to jest wielosił błękitny o pstrych liściach

A na trzecim kwiatuszki o lekko wrzosowym kolorze jak się nazywają

Pozdrawiam Alicja
- UlaL
Witaj Kasiu
Pisałam już wcześniej, że będę teraz zbierać osobno nasiona poszczególnych maków. Mam jeszcze trochę takiej mieszanki, może się trafi taki kolorek. W makówkach jest dużo nasionek, to wystarczy dla chętnych. Oby się taki trafił.
Witaj Alicjo
Tak to wielosił variegata, a te różowe kwiatki to ubiorek roczny. Sieje się zawsze same, mam je od kliku lat. W ubiegłym roku zdobyłam o białym kolorze kwiatów. Nie mam nasionek, bo ich nigdy nie zbierałam. Na tym zdjęciu z motylem też jest ten ubiorek
Dla Was i nie tylko kolejne ogrodowe wspomnienia - tym razem biało-żółte

Lilia himalajska Cardiocrinum Giganteum - w środkowej części zdjęcia

Pisałam już wcześniej, że będę teraz zbierać osobno nasiona poszczególnych maków. Mam jeszcze trochę takiej mieszanki, może się trafi taki kolorek. W makówkach jest dużo nasionek, to wystarczy dla chętnych. Oby się taki trafił.
Witaj Alicjo
Tak to wielosił variegata, a te różowe kwiatki to ubiorek roczny. Sieje się zawsze same, mam je od kliku lat. W ubiegłym roku zdobyłam o białym kolorze kwiatów. Nie mam nasionek, bo ich nigdy nie zbierałam. Na tym zdjęciu z motylem też jest ten ubiorek
Dla Was i nie tylko kolejne ogrodowe wspomnienia - tym razem biało-żółte

Lilia himalajska Cardiocrinum Giganteum - w środkowej części zdjęcia

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Te rudbekie na przedostatnim zdjęciu na pierwszym planie. Może zabrałaś nasiona
??? Jest niesamowita!

- UlaL
Aniu witaj
Aniu, to nie rudbekia, to ratibida Ratibida columnifera. Nasionek nie mam, ale można ją kupić (często widziałam nasionka) Ja też mam ją z nasion, siałam do doniczek, a potem całą kępkę posadziłam na właściwe miejsce.
Aniu, to nie rudbekia, to ratibida Ratibida columnifera. Nasionek nie mam, ale można ją kupić (często widziałam nasionka) Ja też mam ją z nasion, siałam do doniczek, a potem całą kępkę posadziłam na właściwe miejsce.
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Uleńko piękne energetyczne kolorki, akurat na dzisiejszy mróz
od razu cieplej na sercu

od razu cieplej na sercu