Wiosenne planowanie w wiejskim ogrodzie cz.16

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
szelma
100p
100p
Od: 5 lis 2013, o 15:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wiosenne planowanie w wiejskim ogrodzie cz.16

Post »

Ta wierzba to chyba ładna i w zimie i w lecie?
pozdrawiam
Kasia
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu jeszcze nie wiem, czy zostawię je w spokoju, bo jak zmienię plany, to trzeba będzie, niestety... :roll:
Tak sobie myślałam, że poleciałaś do ogrodu zimę uwieczniać... Piękne zdjęcia... ;:138
I ta Wierzba jest wspaniała... U mnie są dwie, jakieś, pokręcone obie, ale jeszcze na efekty trzeba poczekać... ;:333
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Ale u Ciebie zima ;:oj u nas śniegu jak na lekarstwo.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marysiu Piękne zdjęcia , piękna zima ;:215 śniegu to rzeczywiście masz dużo :D u mnie nawet trawa nie przykryta ;:223
Wierzba zawsze piękna o każdej porze roku ;:108
A piwonie to brak słów do opisania ;:333 też muszę powiększyć swoją kolekcję .
Miłego dzionka ;:196
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu zdjęcie wierzby piękne.
Mam dwie sadzonki pelargonii od Ciebie, mam nadzieję że je ukorzenię, a doniczkę z kikutkami przeniosłam z piwnicy do ciepłego pomieszczenia może wytworzy nowe odnóżki.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Czyli z anemonów jestem wyleczona, szkoda :( że te ślicznotki są takie wrażliwe.
Marysiu a jaskry? Sorki, że znowu pytam ale mnóstwo osób do ciebie zagląda, może inni też doradzą
Piwonie piękne, muszę je zaprosić do ogrodu, tym bardziej, że u szwagra rosną bardzo zaniedbane. Warto by je odmłodzić ;:108
Pozdrawiam cieplutko ;:196 u mnie rano było -20 brrr :?
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Marysiu, a propos l. złotogłów: ja kupowałam cebule w Lilypolu. Mieli jesienią duży wybór martagonów.
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

MARYSIU....do tej pory nie uganiałam się za patyczkami....wyczytałam że sekator naostrzyłaś i idziesz ciąć badylki.....jak by zbyło chętnie przygarnę..... ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Kasiu mam dwie (kolorystycznie) wierzby pogięte, jedna maja zielone gałązki (po poprzednikach) a druga właśnie ta ucięłam koło pracy i ukorzeniłam ma gałązki jakby pomarańczowe i ta ma inny pokrój. Tamte są długie wąskie i rosną w górę, a ta jest rosochata.

Dorotko poszłam, bo Iwonka chciała zimę zobaczyć :wink: a ja stwierdziłam, że nie wiadomo jak długo będzie to ją uwiecznię ;:215

i właśnie sobie przypomniałam, że od Marty chyba chciałam gałązki wierzby smoczej do ukorzenienia :oops:
Joasiu śnieg jest a na szczęście nie ma zbyt dużego mrozu ;:215
Tereniu tak mi sypnęło jak skręcisz z olkuskiej do mnie to zawsze za zakrętem jest zima ;:306
Piwonie są bezobsługowe ...posadzisz raz i rosną podobno nawet kilkadziesiąt lat w jednym miejscu mogą rośnąć ;:333
Dorotko a wiesz w czasie niedawnych porządków ogrodowych znalazłam Twój list jak mi wysyłałaś roślinki i rzeczywiście napisałaś że wysyłasz dwie chryzantemy, ale chyba nie przyjęły się, bo ich nigdzie nie ma może podczas suszy uschły? i jeszcze ciekawa jestem była roślinka, która się podobno bardzo rozsiewa, czy wyjdzie wiosną :?:

Aniu Droga pytaj do woli po to jest ten wątek, przecież ja też chętnie się dowiaduje o różnych ciekawostkach ;:4 Ja miałam raz jaskra, ale podobnie jak zawilec ;:130
a piwonie....jak nie masz to koniecznie musisz mieć ciemno różowe mam w nadmiarze i chętnie się podzielę :lol:
Zuziu kupiłam w tejże firmie dwa martagony ale nie wyrosły, nie wiem były dwie lilie które wyszły niewiele nad powierzchnię jedna nawet miała jakiś karłowy kwiatek , więc może wyjdą w tym roku, a jak nie to będę gdzie indziej szukać :?
Krysiu w przyszłym tygodniu szykuj wiaderko i wilgotnym piaskiem ;:333 a.... i najlepiej napisz na pw swój adres :lol:
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Marysiu,Twoja piwonia biała z purpurowymi smugami to "Festiva Maxima,a ja Ci mam dać różową jak nazwałaś ,ale ja ją określam jako wrzosowa bo dla mnie to róż w odcieniu wrzosu,i patyczki wierzby smoczej też są zapisane,wszystko co potrzeba jest zapisane,dzisiaj byłam na występach wnuka na Dzień babci i dziadzia,a potem na kolacje nas wnuk zaprosił i tak sympatycznie minęło popołudnie, :tan
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martuniu a u mnie dzisiaj córcia posiedziała i też było miło, a poza tym wybranka syna mieszkająca u nas zdała prawo jazdy za pierwszym razem - w sobotę będzie podwójna okazja imieniny Agnieszki i prawko ;:333
Dziękuję, że pamiętasz o wszystkim ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To fajnie jak rodzina jest razem ,jak ja to lubię i robię wszystko,żeby zawsze tak było i żeby wszyscy nawzajem się szanowali :lol:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marto ja też o to dbam, ale nie zawsze wychodzi po mojej myśli i staranie nie przynosi skutku. Jednak nie ustaję. W dużej grupie zawsze ktoś się wyłamie :wink: Już dawno odkryłam, że szczęście to jest szczery śmiech dzieci (dorosłych) przy wspólnym stole ;:333
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale jaki ważny jest ten właśnie wspólny stół,chociaż nie musi być codziennie,bo przecież wszyscy rozbiegani i zapracowani ;:162
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Marysiu, błagam, jak tu będziesz, przypomnij o patyczkach wierzbowych, które mam Ci ciachnąć, bo ja na bank zapomnę :oops: Od poniedziałku podobno odwilż idzie, akurat do wtorku powinny drogi odmarznąć...już trochę rozjeżdżone, więc raczej przeszkód drogowych nie powinno być :wink:
Ofertę piwonii obejrzałam, paluszek zadrżał, żeby coś kupić, ale twarda będę i nie kupię nowych, póki choć jedna stara nie zakwitnie....
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”