Wiosenne planowanie w wiejskim ogrodzie cz.16

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Marginetka
500p
500p
Od: 28 sty 2013, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiosenne planowanie w wiejskim ogrodzie cz.16

Post »

Marysiu, krzewy w znaczeniu, że takie kępy tworzą. To są zwyczajne, biało kremowe, stare piwonie. Nawet nie wiedziałam, że są piwonie krzewiaste :lol:
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No i przepadłam na dobre, właśnie wysłałam zamówienie na piwonie ;:306 żaba błota się wyrzekała mówią ;:306
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Alu to obydwie spróbujemy, bo ja też lubię nowości próbowania ;:63
Dorotko masz rację ja też u tych co kupowałam i lilie Candidum były azjatkami białymi a piwonia nie kwitnie tyle lat nie kupuję , właściwie to nawet nie czekam.Obrazek
Marto kremowe białe to piękne, moje są białe, ale mają trochę czewonego na niektórych płatkach. Zrób im kiedyś zdjecie w pełni kwitnienia, bo to musi być spektakl!
Iwonko no nie, będe się czuła winna jak coś nie będzie całkiem trafione :oops:
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, nie powinnaś się czuć winna, ma tylko różowe piwonie, więc jeśli nawet nie będą zgodne z nazwą te zamówione, to i tak będą to inne kolory niż mam, tak bardzo chciałam mieć ich więcej, a o tej firmie całkiem zapomniałam, a robiłam już tam zamówienia wcześniej ;:108
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu, jak Ci Piwonia tyle lat nie kwitnie, weź wiosną ją wykop i posadź tak, żeby kłącza były ze dwa cm pod ziemią, nie więcej... Piwonie jak są za głęboko posadzone, to nie zakwitną... A, co Ci szkodzi popróbować, skoro i tak nie kwitnie... :wink:
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja jeszcze pod korzenie daję chlebek, tak mama uczyli i tak zostało, kwitną mi zawsze ładnie :wit
Marginetka
500p
500p
Od: 28 sty 2013, o 12:33

Post »

Marysiu, zrobię zdjęcie, widok jest naprawdę piękny. Jak Twoje plany warzywne? Co w tym roku siejesz?
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Maska pisze:Natalko witaj i dziękuję. Chyba nauka Cię pochłania?
Troszkę :wink: jak zabrałam się za notatki, to okazało się, że większości przedmiotów można się nauczyć bardzo szybko :) tylko jeden albo dwa wymagają siedzenia po nocach :D

Cudne masz piwonie :D
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

O piwonii 'Souvenir de Maxime Cornau' rozmawiałyśmy z Iwonka rano, ale tą piwonię trzeba chyba okrywać.Bardzo ładny krzew i kusi do zakupu swoim widokiem.Marysiu napisz coś o niej więcej.jak przygotowania do podróży?. ;:196
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Podlinkowane piwonie obejrzane. Normalnie cuda mają ;:oj
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Joanna_68
200p
200p
Od: 3 lip 2008, o 20:42

Post »

Mrysiu piwonie piękne. :)
Pozdrawiam Aśka
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08

Post »

Nie mam szczęścia do piwonii, nie kwitną, albo inaczej kwitną, albo pies wykopie...Masko, podziwiam Twoja kolekcję :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko to dobrze ;:168 spróbuję z tym chlebem, pewnie o jakieś podkwaszenie korzonków chodzi.
Dorotko ja o tym sadzeniu wiem i tak sadziłam, ale wiesz ostatnio w tych szkółkach wyczytałam o głębszym sadzeniu i zgłupiałam :shock:
Wiele moich sadziłam płytko i wcale nie kwitły po roku czy dwóch, te puste dostałam od koleżanki i już jej na wiosnę zgłosiłam, że chyba się nie przyjęły, a jak dostałam od niej nowe kłącza to tamte wybuchły feerią kwiatów. Zobaczymy ! jak coś to kopne i przesadze, bo i tak w złym miejscu rosną :oops:
Marto najważniejsze to grządki podwyższone to muszę w kwietniu zrobić i dokupić ziemi ogrodowej. I znowu będę siać pewnie wszystko a co wyrośnie zobaczymy. Znaczy wszystkiego po trochu. Pomidory, ogórki obowiązkowo, fasolki różniste, koniecznie karczochy, bakłażany, cukinie. Dynia na rozdanie, bo MM nie pozwala na dynię wysoki IG ;:306. Na pewno kapusty, brokuły, kalarepa (obowiązkowo!) , por, pietrucha, pasternak, skorzonera, bo wszystkie te nasiona mam. Pewnie o wielu nie pamiętam ale będzie na pewno dalszy ciąg nadziei na własne warzywa ;:173
Natalko na pewno masz przedmioty pamięciowe i te pochłąniają najwięcej czasu, ale coś niedomagasz biedna ;:168
Joasiu nadziewam na nią worek biały po ziemniakach ;:306 i tyle właśnie dzisiaj czytają przypomniałam sobie o tym i zaraz poleciałam okryć ale nie mam już worków, a raczej mam tylko pełne i postawiłam na roślinie idealnie pasujący karton ;:oj
Pisałam Iwonce jaki mam gorący okres i co jeszcze przed podróżą mnie czeka, więc jeszcze nic nie pakuję tylko się cieszę ;:138 aaaa i czekam na sprzyjające warunki atmosferyczne. Tzn. żeby nie było mrozów, bo ciepłą wodę kurki dostaną raz dziennie, bo potem młodzi idą do pracy a wracają jak jest ciemno ;:oj
Justyś może już się nie zachwycaj, bo piszesz że miejsce się kurczy ;:131
Joasiu dziękuję!
Irminko a może jak ja Ci poślę to przetrwają?
No to idę fotografować zimę bo belgijska Iwonka chciałaby zobaczyć to zjawisko :lol:
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Marysiu, to jak wiesz, to już nic nie piszę... :wink:
A w szkółkach, to czasem takie głupoty piszą, jak co się nazywa, albo jak sadzić, że nawet nie wiem, czy się śmiać, czy w głowę stukać... I ci młodzi, niedoświadczeni, jak zaczynają z roślinami, to taką wiedzę mają i potem szok, że tyle roślin się zmarnowało...
Ale od czego jest FO... ;:333
U mnie tak Brzozy nie chcą rosnąć, ale ponoć dlatego, że one przesadzania nie lubią, a ja już z trzeci raz zmieniam im miejsce pobytu... ;:218
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dorotko to zostaw brzozy i zapomnij o nich a raczej nie zapomnij tylko rozmawiaj z nimi, a nie lataj po ogrodzie. Każde drzewo musi się dobrze ukorzenić żeby polecieć do góry. A niedoświadczony każdy był,,,, i jest bo ilu rzeczy jeszcze nie wiemy ;:196 No to idę robić obiadek a zostawiam moją zimę

Obrazek

Zamarznięta ND pączek i zielone przyrosty :(

Obrazek

hibernowane pączki pigwowca

Obrazek

ciemierniki

Obrazek

Obrazek

wierzba pogięta - śliczna prawda? mimo, że posadziłam ją nad skalniakiem i strasznie śmieci ale co tam, dla takiego efektu :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”