Gosiu, mam nadzieję, że jednak przyjedziesz ...

Ewa, pomimo kilku niedogodności, kochamy je miłością bezwarunkową, prawda?

Juliet, kopiuj do woli kochana

Kasiu, BB rośnie u mnie od strony północno-wschodniej, ponoć lepiej znosi delikatne nasłonecznienie. Dłużej wtedy kwitnie...a że kwiaty ma bardzo duże, mocne słońce może go szybciej wykończyć.
Dosiu, dziękuję za przemiły komplement

Ewa, różane sny to całkiem miłe uczucie

Na jakie róże się tym razem skusisz? Cieszę się, że ogród prezentowany na fotkach Ci się podoba. Gdybyś zechciała mnie kiedyś odwiedzić na żywo, serdecznie zapraszam!
Ula, napisz do Ewy, domówisz sobie latem

Alicjo, miałam problem ze skomponowaniem Chippendale, ale chyba się udało. To świetna róża, ale kolor bardzo zmienny, więc wpada zarówno w ciepłe brzoskwinie jak i pastelowe róże. Cieszę się, że skorzystałaś z rysunku, choć to tylko niedokładny szkic, paleta barw.
Aniu, Crocus Rose posadziłam tam dla złagodzenia przejścia ciepłych odcieni CPM - w pastelowe róże. Chyba się udało! Crocus jeszcze nie pokazała u mnie pełni możliwości i drażnią mnie jej liście, ale dam jej szansę

Jeśli chodzi o Williama Morrisa - posadziłam sadzonkę wiosną, bardzo kiepskiej jakości (Petrovic). Wypuściła chyba 2 kwiaty przez cały sezon. Kolory brzoskwiniowy, ciepły, przypomina ASL, ale potwornie się zwiesza. Musiałam dać 2 podpory zpatyczków pod ten jeden kwiat, żeby móc go obejrzeć

Majka, witaj! Dziękuję i zapraszam!
Linetko, przepraszam, umknął mi. Posadzony jest za ASL - koło Marie Antoinette i Jubilee Celebration. Pięknie się komponuje kolorem. Kupiłam też odmianę na pniu i posadziłam w pobliżu. Jest szansa, że jakieś kwiaty będą na poziomie oczu

Marzenko, witaj poniedziałkowo

Grażynko, ciekawe którą fotkę wybrałaś? Jestem zaszczycona

Agnieszko, bardzo dziękuję kochana za miłe słowa i za odwiedziny

Reniu, warto się wstrzymać z tymi zabiegami, mrozy jednak mają być. Oby jak najmniejsze.
O Ewie napiszę na PW

Wando, tam są 3 Aspiryny i 3 Kenty. Rabat ma 3 metry długości. W ciągu 2 lat tak się rozrosły, piękne sadzonki miałam od Ewy.
Ilonko, czytałam u Majki, że kombinujesz kolejną rabatkę! Ciekawa jestem gdzie..?