Danusia Mój ogród cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Danusia Mój ogród cz.3

Post »

Danusiu!...witam serdecznie ;:168 ...z pierwszą oznaką zimy w tym roku ;:168 Nie chcę drążyć tematu... ;:167 bądź dobrej myśli...będzie dobrze. ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Iwonko , Helenko , Bogusiu , dziękuję za odwiedziny , jest mi bardzo miło . Zaglądam codziennie na forum , ale na razie nie mam weny żeby się rozpisywać .Może już jutro wszystko się wyjaśni . Co do pogody to ja jestem bardzo zadowolona , może tak być do wiosny . Jutro mam wolne i zaplanowałam popracować na świeżym powietrzu . Coś tam zawsze się znajdzie do roboty , serdeczni dosyć mam murów . Zrobię jutro trochę zdjęć , strasznie zaniedbałam forum .
W LM już zaczęła się wiosna , wczoraj była dostawa prymulek i hiacyntów .
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Danusiu to w pracy masz już wiosnę i może do nas też wcześnie zawita :heja
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Elu , zawita , zawita za półtora miesiąca marzec , a potem to już tylko widniej i cieplej.
W pracy wariactwa dostaję , nie cierpię siedzieć w murach , dobrze że u mnie w pracy wiosna zaczyna się bez względu na pogodę od połowy stycznia , po 15 nasiona przyjeżdżaj i cebule .
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Nie chciana , nie lubiana , wprosiła się . Mam nadzieję że się na dobre nie rozgości .

Obrazek

Obrazek

Obrazek
opatulona figa , ciekawa jestem jak przetrwa zimę pod tą otuliną .

Obrazek

Obrazek
miejscówka na pomidory przygotowana

Obrazek
Ziemia z kompostownika wybrana , leżakuje , tak jak ja czeka na wiosnę .

Obrazek
nadszedł czas próby dla fotela, śnieg i mróz to najlepszy sprawdzian . Śnieg jest , mrozu na razie niema .

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Hej Danusiu :wit no i do nas zawitała ta biała Pani ,ale to było do przewidzenia .Twoim roślinkom to nic nie zaszkodzi w takich ubrankach .
Oby wiekszych mrozów nie było a śniegu jeszcze trochę niech spadnie to i naszym roślinkom będzie cieplej.
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marysia , po śniegu wspomnienie zostało , wiosna się zbliża . Dziś kupuje mieszankę torfowa , posieje lobelie , wiosną wysadze w puste miejsca na rabcie ..
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dawno w LM nie byłam, muszę podjechać, poprawić sobie humor :wit
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko , dobry humor to ważna rzecz , ja też poprawiam sobie humor . Właśnie M zmontował mi stojak ,ale jest ciężki i trzeba zamontować kółka ,najlepiej obrotowe, jutro będę szukała. Pomału zacznę go zagospodarowywać .

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2011, o 00:05
Kontakt:

Post »

Danusiu jaki fajowy ten stojaczek, co ja bym tam naustawiala, dobrze że nie mam miejsca na taki :;230 :;230 ale zbliżają się wysiewy, trzeba pomysleć o jakimś... a jak tam wysiewasz już jakieś roslinki ? Pozdrawiam i lecę ponadrabiać u Ciebie zaległości :)
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kasiu stojak rzeczywiście troszkę wielki , jak roślinki podrosną to całe okno zajmą . Mam nadzieję że uda mi się dokupić kółka , bo jak go nie ruszę to nawet okna nie będę mogła umyć .W ubiegłych latach kupowałam ziemię do siewu , teraz kupiłam worek 80l torfu odkwaszonego za 14 zł , wychodzi dużo taniej . Posiałam już trawę cytrynową ( szybko wykiełkowała) , trojeść amerykańską i nachyłka . Zakupiłam nasiona szczawiu krwistego, lobelii i bazylii sałatowej . Oczywiście będą pomidory, papryka, ogórki i oberżyna ( w ubiegłym roku jakoś kiepsko mi owocowała , wszystkie kwiaty gubiła , może w tym roku mi się uda wyhodować choć kilka owocków) .Jak się rozpędzę to pewnie na stojaku będzie ciasno . Jest jeszcze kaptur foliowy do zgrzania , jak mi się uda to z przodu wszyję zamek błyskawiczny , żeby były przód otwierany . Nie będę musiała zakładać kapturków z butelek na każdą doniczkę osobno i siewkom będzie cieplej .Papryka lubi ciepło , a u mnie w mroźne dni rano temp. spada do 19 .
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2011, o 00:05
Kontakt:

Post »

Danusiu, urzekły mnie te piękne różyczki z liści, bardzo pomysłowe ;:138 na przyszły sezon podkradnę pomysł no i chlebek mniam mniam :uszy

-- 20 sty 2014, o 09:05 --

U mnie w te mrożne dni też tem nawet 18 stopni, okropność, ja już ostre papryczki częściowo wysiałam, a na pozostałe nasionka czekam z niecierpliwością, by je na kiełkownik wstawic no i eksperymentalnie pomidora chcę zobaczyć z dwie roslinki, doświetlam i dogrzewam jak mogę, ale myszę coś wymeyśleć by temp była stała, może wlasnie taki foliowy kaptur :)
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Danusiu!witam w tygodniu, coraz blizszym wiosny ;:108 . Stojak ;:215 / pochwały dla eMa/...fajnie mieć wszystkie siewki w jednym miejscu. powoli zaczną się wysiewy, a my...pełni radości oczekiwać będziemy wymarzonej wiosny. Pozdrawiam serdecznie! ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Danusiu ależ masz miejscówkę na wysiewy ;:oj ;:oj ;:oj super regał.... teraz to możesz poszaleć z roślinkami ;:oj
Co planujesz wysiać???
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

No Danusiu to będzie szaleństwo z wysiewami , ;:138 ;:138 Regał fantastyczny ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”