Pod Jesionem cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod Jesionem cz.2

Post »

Witaj Teresko! ;:196 Cieszę się, że zajrzałaś!
Zaraz idę doczytywać u Ciebie, bo tylko na chwilkę zajrzałam do pierwszego wątku! ;:224
Umyśliłam sobie, że wysieję lilie do skrzyneczek balkonowych, coby nie było takich problemów jak w zeszłym roku.
Trafiłam nieoczekiwanie do szpitala, a moi bliscy mieli kilka innych problemów i nie było możliwości podlewania moich setek doniczek. ;:223
W skrzyneczkach dobrze skomponowana ziemia łatwiej utrzyma wilgoć. Ziemia do wysiewu jest dobra na start, ale składa się głównie z torfu... ;:131
Wysiewów ogólnie sporo robię, choć nie wszystkie udane :;230
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Reniu ja to mam taką prośbe maleńką.Pokaz zdjecie tych wszystkich nasionek ;:170 .
Dziewczyny ja wiem ze róze są piękne, (co prawda nie wszystkie mnie łapią za gardło) , ale wiem ze kiedy to przyznam sama przed soą to prawdopodobnie przepadnę i skażę się na tortury "nieposiadania" :;230 .Wiecie ze teraz po nocach mi się śnia rózę ;:219 .

U mnie też wieje i pada i zimno jak jasny pierun ;:141 W piecu mi zgasło.Dzis cały dzień pali się w kominku ale drzewo już mi się skończyło.Nie myślałam że tak wywieje mi to ciepełko ;:224 .Chyba zaraz wystrtoję się w śniegowce i ciepłą kurtę i wyruszę po drewno na opał ;:209
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu! Mogę w całości, czy mam je rozłożyć na podłodze... ;:202 Nie! cofam pytanie, bo jeszcze każesz pstrykać po kolei ... :shock:
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Renatko bardzo serdecznie zapraszam w moje progi ;:180 ;:180
Widzę ze Ty to siejesz z rozmachem 300 kubeczków ;:333 ;:333 Ja też wysiewam ale nie tyle bo nie mam okien ze słoneczkiem ;:223
Rozumie Cię bo w ubiegłym roku też trafiłam do szpitala a w domu zostało całe mnóstwo doniczek z ukorzeniającymi się roślinkami , większość padła z przelania albo uschły . Też podobnie jak Ty kupiłam ziemie z ziemiórkami i nie mogłam się ich pozbyć , nie wiem jaką teraz będę używać ;:185 boję się kupować .
A czy próbujesz też ukorzeniać jakieś roślinki ???
Powodzenia w wysiewach ;:108
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W zeszłym roku ukorzeniłam kobę, tumbergię, dalie itp. oraz przypadkiem cynię ;:306 . Lubię ukorzenianie na równi z wysiewami ;:215
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

To odnalazłam bratnią dusze ;:108 ;:108 ;:108 ;:215
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

Wy tak o siewach i pikowaniu, a tu podobno zima się zbliża i skoro jest taka spóźniona nie prędko się zwinie.
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Renia a wysiewałaś kiedyś nasionka z paska? Ja w tamtym roku kupiłam mix ziół przyklejony do takiego sznureczka i nic mi nie wyszło. Zastanawiam się czy tylko mi czy to taki pic po prostu.

U mnie też wiucha i wywiało ciepło z chałupy :roll:
Pozdrawiam. Beata.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Teresko! Nawet nie wiesz jak się cieszę! ;:138 Ja wiecznie coś przyginam, przyciskam itp, bo wszystkie chwyty rozmnażania dozwolone! Wszystkie moje bukszpany to efekt pracy mojego taty, który gdzieś zadobył kilka gałązek, a teraz takie krzaczory! ;:333
Olgo! Nie strasz! ;:202 Zeszłej zimy prawie zbankrutowałam na ogrzewanie..., a i doświetlałam moje biedactwa wysiane wszelkimi sposobami...Nawet używając koców ratowniczych :uszy
Beatko! "Siałam" z paska marchew - kompletny niewypał. ;:131 Nie kupuj nasionek ziół bez sprawdzenia, czy ja nie mam! Skończyła mi się chyba bazylia, ale mam sporo innych.
Marginetka
500p
500p
Od: 28 sty 2013, o 12:33

Post »

Potwierdzam, wszystkie nasiona wysiane kiedykolwiek przeze mnie z paska były ;:222 ;:222 ;:222 .
Renatka kupiłaś już ziemię?
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

miałam pietruszkę z paska=niewypał. ;:222
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39

Post »

Czyli zakaz kupowania nasion z paska. A szkoda. Tak równiutko by powschodziły (gdyby wschodziły) :roll:
Pozdrawiam. Beata.
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Czyatałam na fo ze można samemu nasionka na pasek prtzytwierdzić .Podobno wschodzą .Ja nie próbowałam.
Marginetka
500p
500p
Od: 28 sty 2013, o 12:33

Post »

Jak miałabym sama taki pasek ukulać to już wolę posiać ponownie lub przerwać jak za gęsto wzejdzie :;230 Znając siebie i swoją cierpliwość oczywiście :D
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ziemia (a raczej torf) na wstępne wysiewy (i odrobinę nowych nasionek ;:170 ) zakupiona - dopadłam w Kaufie. Zakup skromny, bo woreczki 10 l po 3.99, ale nie dałam rady nie kupić. :;230
Ustalone :
Nie wschodzącym nasionkom na taśmie Mówimy NIE! ;:124
Nasionka są po to coby wschodzić, rosnąć i cieszyć dzielne Forumki! ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”